Rakkausfestari Lempi ja musiikin taikaa

Riihimäen kaupungin järjestämä rakkausfestivaali Lempi oli käynnissä kuluneena viikonloppuna 11-13.8.2023. Ohjelma oli monipuolinen sisältäen muun muassa joogaa, runonlausuntaa, hevoskärryajelua, luentoja ja tanssia. Sää suosi eikä vesisateita näkynyt.

Itse keskityin nauttimaan festivaalin musiikkitarjonnasta. Kävimme siskoni kanssa perjantai-iltana kuuntelemassa Arja Korisevan Leipää, lempee ja lämpöö -konsertin Riihimäen uudessa kesäteatterissa, jonka puitteet ovat kyllä hienot. Yleisöä oli paikalla oikein mukavasti nauttimassa tunnelmallisesta illasta.

Arja oli selvästi koostanut konsertin ohjelmiston varttuneempaa yleisöä ajatellen ja valinta osui napakymppiin. Hän lauloi omia vanhoja ja uusia kappaleitaan, elokuvamusiikkia, Leidit lavalla -hittisikermän eli lauluja Marion Rungilta, Paula Koivuniemeltä, Katri Helenalta ja Lea Lavenilta sekä tietysti tangoa vuoden 1989 kuningattaren malliin. Illan teema eli rakkaus loisto lauluvalinnoista ja olikin hauska kuulla tietyn teeman ympärille rakennettu ohjelmisto näin pitkän linjan Arja-fanina.

Konsertti oli lämminhenkinen, intiimi ja koskettava. Arja kertoi laulujen välissä hauskoja ja liikuttavia tarinoita omasta elämästään, kokemuksistaan ja kappaleiden taustoista. Useampi kuuntelija pyyhki kyyneliä silmäkulmistaan, mutta naurua ei myöskään illasta puuttunut. Tarttuva hymy ja ilo on Arjan valtteja ja vaikka hänen naurunsa saattaa ärsyttää joitakin on pakko ihailla Arjan välitöntä olemusta ja tapaa huomioida yleisö. Hän ei jää sanattomaksi ja välispiikit ovat omaa luokkaansa.

Arjaa säestivät pianisti Minna Lintukangas ja multi-instrumentalisti  Mika Hakala. Tällä konsertilla oli ihana aloittaa viikonloppu, herkistyen ja iloiten.

Kuvassa: Mika Hakala, Arja Koriseva ja Minna Lintukangas

Lauantai-iltana jatkoimme musiikki-iloittelua Irinan ilmaiskeikalla Riihimäen Granitilla. Tunnin pituinen konsertti oli täynnä Irinan hittejä, joita kyllä riittää. Kuurupiiloa, Pokka, Näe minut tässä, Miksi hänkin on täällä, Hiljaisuus ja Haluun olla yksin. Tässä muutama laulu, jotka villitsivät runsaan kuuntelijajoukon.

Irina on valloittava ja energinen esiintyjä, jonka varmuus laulajana on huikeaa kuunneltavaa. Tanssiliikkeet, värikäs pukeutuminen ja kaunis hymy ovat luonnonlapsen Irinan tavaramerkkejä. Hänen bändinsä on myös täyttä timanttia. Kovan luokan soittajia!

Minun piti mennä Irinan konserttiin jo aiemmin, mutta korona-aika muutti suunnitelmia. Hyvää kannatti odottaa ja illan keikan huipensi mahdollisuus saada nimikirjoituskortti ja kuva artistin kanssa. Irina otti lempeästi vastaan faninsa ja äityi kertomaan meille lempinimiään, kun tiedusteltiin kutsutaanko häntä Irkuksi.

Sydämelliset festarit ja toivottavasti tämä uudehko perinne saa jatkoa ensi vuonna uusilla upeilla artisteilla!

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat musiikki rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *