Suomen Lasimuseossa vierailemassa

Vierailin Suomen Lasimuseolla Riihimäellä eilen kauniina kesäpäivänä, jolloin muita kävijöitä oli maltillisesti paikalla, mutta tasaiseen tahtiin saapuen. 

Lasimuseolla on kaksi erityisen mielenkiintoista näyttelyä syys-lokakuun 2023 aikana. Toinen on Ilmiömäinen muoto -Aalto-maljakko, joka juhlistaa Alvar Aallon syntymän 125-vuotisjuhlavuotta. Näyttely on esillä 15.10.2023 saakka.

Aalto-maljakko on hyvin tunnettu käyttö -ja koriste-esine, joita löytyy muutama omastakin hyllystä. Oli kiinnostavaa nähdä miten monen värisiä maljakoita on tehty ja mitä muitakin esineitä samasta muodosta on saatu loihdittua. Vitriineissä on näytillä muun muassa muotteja, joita Aalto -maljakon valmistuksessa käytetään. Lasimuseon valoisassa yläkerroksessa sijaitseva näyttely on tunnelmaltaan kotoisa ja kaunis.


Toinen näyttelykokonaisuus on Santtu Mustonen: Variants, jossa taiteilija tutkii lasin tekstuuria animaation ja digitaalisen projisoinnin kautta. Teosten lähtökohtana on olleet viivapiirrokset ja maalaukset, jotka on manipuloitu 3D-ohjelmien ja muottitekniikoiden puolesta kolmiuloitteisiksi tekstuureiksi lasipinnalle. Näyttely on nähtävillä vielä 24.9.2023 asti.

Mustosen teoskokonaisuus on sijoitettu museon keskikerrokseen missä sijaitsee myös perusnäyttely. Suuri ja avara tila on pimennetty täysin ja vain teokset on valaistu. Dramaattinen ja näyttävä vaikutelma.

Lasiteokset ovat huomiota herättäviä ja eri värit kiinnostavia. Videotykillä lasiteoksiin tehdyt heijastukset ovat jännittäviä tutkia ja tilan yhdessä nurkassa nähtävillä oleva puu teki erityisesti vaikutuksen. Jännitimme seuralaiseni kanssa ettemme vaan kaada lasiteoksia lattialle, kun ne olivat niin suojattomina ja paljaina jaluistoilla, mutta olimme varovaisia eikä vahinkoja sattunut.

Myös perusnäyttely on näkemisen arvoinen ja mukana on paljon tunnistettavia ja erikoisia lasiesineitä. Nautimme lisäksi Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilija-opiskelijoiden Kajo-näyttelyn teoksista. Niitä voi ihailla enää 3.9.2023 asti eli kannattaa toteuttaa vierailu Lasimuseoon pikapuoliin!

kulttuuri museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *