Vähän erilaiset makkaraperunat
Makkaraperunat on aika perinteinen grilliruoka, mutta nyt suosittelen kokeilemaan vähän toisenlaista reseptiä – se on vieläpä tosi helppo! Tätä kannattaa kokeilla, vaikka ei makkaraperunoista yleensä tykkäiskään. Todisteena se, että tein ihmiskokeen: Helena tykkäs tästä versiosta vaikka ei makkaraperunoita grilliltä tilaiskaan. Tähän versioon käytetään bataattia ja chorizoa. Sain ohjeen äitiltä, joka oli bongannu sen jostain lehdestä. Olin tätä jo aiemmin äitin tekemän syöny, mutta onnistuin tässä itekkin aika hyvin (johtunee siitä, että tää on oikeesti tosi helppo resepti – ees mun kaltanen tumpelo ei voi tätä mokata). Hyvä resepti kaikille niille, jotka on keittiössä vähän palikoita.
MAKKARAPERUNAT CHORIZOSTA JA BATAATISTA (neljälle)
Ainekset
1 iso bataatti tai muutama pienempi
3 rkl kasvioljyä
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl jauhettua fenkolia
0,5 tl rouhittua mustapippuria
suolaa oman maun mukaan
300 g chorizo-makkaraa
1. Pese bataatit hyvin ja leikkaa pituussuunnassa veneen muotoisiksi paloiksi. Laita kulhoon ja sekoita kasviöljyn kanssa.
2. Sekoita joukkoon mausteet ja suola. Kumoa uunipellille ja paahda uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia.
3. Leikkaa chorizo-makkarat suupaloiksi. Kääntele bataatit ja lisää makkarat pellille. Paahda vielä toiset 15 minuuttia.
JA TADAA! Ruoka onkin valmista. Tosi helppo resepti ja vieläpä ihan älyttömän hyvää! Bataatti on mun mielestä ihanan makusta – makeemman ja pehmeemmän makusta kun peruna. Sen kanssa sopii chorizo tosi hyvin, se on aika tulista ainakin mun suuhun. Ruokajuomaks sopii hyvin ainakin olut (esim. Sol). Suosittelen kokeilemaan! :)