2019 vauva

16 päivää jäljellä! Ja erityisen iloinen olen että vuosi vaihtuu kahdeksan tunnin kuluttua eikä merkkejä synnytyksestä ole. Päästään siis ensi vuoden puolelle. 

Tai on merkkejä lisääntyvissä määrin, esim. päivittäiset kivuliaat supistukset ja menkoista tuttu reisien jomotuskipu. Mitään säännöllistä ei kuitenkaan vielä ole joten eiköhän tässä vielä mene. Minun puolestani vauva saa kyllä tulla koska haluaa. 

Olen nyt ollut extrasyynissä neuvolassa raskausmyrkytysepäilyn takia. Verenpaineet on n.142/93 pahimmillaan, mutta lähtöpaineetkaan eivät olleet matalimmat. Proteiinia on virtsassa ja turvotus aikamoista. Päänsäryiltä ja näköhäiriöiltä olen kyllä säästynyt. Sormet ovat turvoksissa, osa kipeinä ja osa täysin tunnottomina tai puutuneina. Käsivarsia särkee ja fysioterapeutti arveli tänään kyseessä olevan hermosäryn. Toivottavasti hellittää nyt venyttelyllä ja hieronnalla ennen vauvaa, koska käsien nostaminen on melko kivuliasta, öistä puhumattakaan!

Vauva köllii pää alaspäin mutta pää ei ole vielä kiinnittynyt. Vauva huvittelee liikkumalla niin paljon kun pystyy, tänään neuvolassa selvisi että kaveri on siirtynyt oikealta puolelta vasemmalle. Ihmettelinkin mikä se myllerrys mahassa on, meinaako se tulla väärää kautta ulos. Ei, hän vaan päätti kokeilla toista asentoa.

Sairaalakassi on suunnilleen pakattu. Se on vaan niin täynnä ettei mahdu kiinni! Ei sinne mahdu juuri muuta kun vauvan vaatteet! Mutta eihän sitä kehtaa monen kapsäkin kanssa mennä. Helvetti.

Tänään on tämän vuoden viimeinen päivä. Olen väsynyt, onnellinen ja odottava.

Rv 37+4.

suhteet oma-elama raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *