Lomalta

Kävin lomalla. Ja 10 tunnin paluulennon aikana koko maailma oli muuttunut.

Kaikilla on varmasti yhtä omituiset ja häkeltyneet tunnelmat ja on lohduttavaa että en ole omien tuntemusteni kanssa yksin, koko maailma on samassa veneessä. Itse olen nyt 14 päivän karanteenissa viidettä päivää, johtuen matkasta ja pienistä flunssaoireista. Olen näissä olosuhteissa yksi onnekkaista, työni hoituu etänä ja naapurissa asuu auttajia jos kauppaan ei pääse.

Teen omalta osaltani kaikkeni että tämä poikkeustilanne päättyisi mahdollisimman nopeasti. Oma lähipiirini ja Helsinki-kuplani ottaa onneksi tilanteen vakavasti, ja vetoan kaikkiin toimimaan samalla tilanteen vaatimalla vakavuudella.Vaikka tuntisit olosi terveeksi voit olla tartunnan kantaja ja levität kulovalkean nopeasti leviävää virusta eteenpäin. Pysy kotona, nyt ei ole aika olla yhtään itsekäs.

Pandemia-asiaa tulee nyt joka puolelta, ja itseäni virkistää kaikki joka saa ajattelemaan muuta. Siksi kaivoin nyt blogini pölystä ja laitan kuvia reissultani jakoon. Bonuksena sain mielekästä tekemistä arestiini.

Olin hyvin onnekas ajankohdan takia, kun lähdin tilanne oli ihan toinen ja nyt niin moni on joutunut perumaan matkansa ja lomasuunnitelmansa. Toivon sydämeni pohjasta että tilanne on kevään aikana ohi ja elämä palautuu uomiinsa.

Koitan nyt alkujärkytyksen jälkeen ottaa eristyksen ja rajoitukset henkisen kasvun kannalta. Tekee todella hyvää katsoa asioita eri kantilta, luopua itsestäänselvyyksistä ja keskittyä olennaiseen. Ja olennainen on muut ihmiset, läheiset rakkaat ja ne joille tämä virus on hengenvaarallinen.

Loma oli hyvä, vähän erilainen mitä olin ajatellut, omat odotukset ehkä olivat vähän liian suuret. Liittymättä ollenkaan kohteeseen, ehkä enemmän omaan päähän.

Balilla kaikki oli tosi hyvin.Rakastan niin paljon sitä kosteaa ilmaa (en kyllä sitä että mikään, esimerkiksi hiukset, ei kuivu koskaan), lämpöä joka ympäröi ihan joka hetki, skootterituulta kun on liian kuuma ja pitkän kuuman päivän jälkeistä auringonlasku-Bintangia.

Pari viikkoa sisälsi kymmeniä alle kahden euron täydellisiä latteja, ainakin kuusi  balinese massagea, (tällä kertaa kovaa iskeneen jetlagin jälkeen) pitkiä yöunia ilmastoinnin kohinassa, kokonaisia kookoksia ja pari Pocari Sweatia nesteytykseen, herkkuaamiaisia, Mie ja Nasi Gorengeja, skootteriajeluita, aamulenkkejä rannalla ja yhden aamujoogan meren kohinassa.

Pysyin Canggussa, ja vaikka ajatuksena oli reissata ympäristössä vähän enemmän aika tuli vastaan ja reissut jäivät Uluwatussa pyörähtämiseen. Sadekausi haittasi olemista yllättävän vähän, taas kävi tuuri ja ainoastaan yhtenä päivänä satoi paljon. Muuten kuurot sattuivat iltoihin tai öihin.

En tiedä mikä tilanne Balilla on juuri nyt, mutta oletan että ympäri maailmaa tapahtuvat matkustuskiellot tulevat romahduttamaan myös Indonesian matkailuun vahvasti nojaavan talouden ja todella moni ihminen jää siellä ilman elinkeinoa.

Olemme vasta alussa näissä hurjissa ajoissa ja koitan olla liikaa ajattelematta tulevaa, mutta tosi asia on, että maailma tulee tulevina viikkoina muuttumaan peruuttamattomasti eikä mikään ole niin kuin ennen.

Toivon voimia kaikille, keskitytään positiivisiin asioihin tosiasioita kuitenkaan unohtamatta. Luojalle kiitos somesta josta saan päivittäiset naurut ja hyvän tuulen pingviinivideoista, Arnold Schwarzeneggerin karanteenista ja kaikista Instagramin meemeistä..

Pidetään hyvä tuuli yllä eikä vaivuta synkkyyteen. Kukaan ei ole tässä sopassa yksin.

XXXX

E

hyvinvointi mieli hyva-olo matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *