Miami

miami1miami collage1miami2

outfit breakdown: 
shirt & denim skirt: H&M 
backpack: Michael Kors
sunnies: Quay Australia

Hello! I was in Miami a little while back and I finally found time to write about the trip a bit. I will do multiple posts about the trip so I won’t write everything at once.
                 I was in Miami a few weeks back for a solid week with my best friend! Since I don’t really have any posts up on the blog I’ll tell you a little bit about us: we have known each other for almost a decade and been best friends for years. Our favourite thing to do together is traveling and basically when we get back from somewhere, we book a new trip. That’s how hooked we are, haha.
                So we’ve wanted to go somewhere where there is a beach and the sea, but we also love city vacations so we felt Miami was perfect for us. This was also the second time for me in Miami so I kind of knew what was coming and would we enjoy it. In my opinion Miami was a perfect fit for us. There is so much to see and do whilst you enjoy the warmth and the sun (that actually got us really badly burnt on the first day, ouch). Miami is basically warm all year round, so you can really go there whenever without worrying if you need to pack a jacket with you. If you talk to locals in Miami and the temperature has dropped to around 25 degrees they’ll say it’s freezing, which is hysterically funny to a Finn. We got told so many times that ”oooh it’s cold here now, why did you come?” and every time we were like ”LOOK AT MY BURNED ASS AND TELL ME IT’S COLD AGAIN”. Seriously, it’s fucking hot, and our skin was so sore that we cried the first night. It doesn’t even rain there really, and if it does, it rains for like an hour and then the sun is out again, and you can continue to fry yourself.
                 We stayed on Mid-Beach and had an AirBnb on Collins Ave. Miami Beach is quite narrow in general but we literally had to just cross the road to get to the beach or the canal in the other way. Once even we got the idea to lit things up on the beach and get us some wine from home since it was so near us. What could be more perfect, white wine on the beach whilst sunbathing? TELL ME.
                 On the first day in the city we went to get breakfast and walked down to South-Beach and just enjoyed seeing the old-school-vibey buildings. South-Beach’s architecture has its own look that you really can’t find in many places anymore. In my opinion it’s great that they’ve kept it that way to give it a unique look compared to other places. The walk down to South-Beach, from the 37th and Collins where we lived, takes about two hours when you walk in a relaxed pace. It also depends if you walk on the beachwalk or Collins Ave. Therefore we were getting pretty tired and decided to walk back home on the beachwalk and look at the beach and the beautiful hotels by it. After we got home we got dressed up and made our way to South-Beach this time with an Uber and went to eat out in a restaurant. What we noticed is that the restaurants on South-Beach are really ripping tourists off. The prices are high as fuck and the food and service is average or even below it. South-Beach also has the best and most known clubs in the city, so of course spring break going on there were a lot of youth out in the evening and night, making a lot of noise and hard to move around on the streets and walkways. We didn’t get our Ubers to come because of it, but luckily we bumped into an Uber driver who drove luxury Ubers, who agreed to take us home even though I didn’t have a lot of cash on me. It always astonishes me how helpful people are in the U.S. Believe it or not, but I find people much helpful and selfless there than in Europe. It really made the night because like I already said, the walk up to Mid-Beach takes couple of hours and it was already getting pretty cold, since the temperature drops during the night when the sun is down. We both also had a cold at the time, so it really saved us from getting any worse with our sickness.
                  Okay, I guess that could be enough for this post and I’ll continue in the next one! I wanted to give you a brief look in our first day and tell you a little bit about Miami if you haven’t been there. Anyways, my stories from the trip definitely won’t end here!

Moikka! Koska mulla on suomenkielisiä lukijoita vielä ennestään (ja mistä tietää jos uusiakin ilmestyisi), ajattelin kirjoittaa myös suomeksi. Tämä on ensimmäinen postaus mun ja parhaan kaverin reissusta Miamiin, jossa oon ollut jo kerran aiemmin. 
                   Oltiin Miamissa pari viikkoa sitten viikon verran. Koska mulla ei ole oikeastaan ollenkaan postauksia vielä täällä blogissa, kerron teille jotain musta ja Sofiasta: ollaan tunnettu kohta kymmenisen vuotta ja oltu jo monta vuotta parhaita kavereita. Meidän lempipuuhaa on matkustaminen ja lähdetään mahdollisimman usein reissun päälle kuin mahdollista! Aina kun palataan kotiin matkalta, täytyy oikeastaan heti varata uusi. 
                    Ollaan pitkään haluttu jo mennä jonnekin lämpimään missä olisi rannan lisäksi myös oikeasti suurkaupunkia ja oltiin jo pitkään mietitty Miami kohteena. Sattumalta Finnairilta tulikin sitten tarjous ja varattiin heti ensimmäisten joukossa niin saatiin suorat lennot ihan älyttömän halvalla. Tämä oli mulle toinen kerta kyseiseen kaupunkiin, joten tiesin jo vähän mitä odottaa ja pystyin myös infoomaan Sofiaa siitä, millaista siellä olisi. Mun mielestä Miami oli meille täydellinen juuri sen takia, että siellä on ranta ja TOSI lämmintä (vaikka paikalliset valittaa heti 25 asteen lämmössä, että on jäätävän kylmä. Siis oikeesti, porukka liikkui siellä toppatakeissa), sekä oikeasti kaupunkia. Miamissa on tällaiselle pohjoismaalaiselle oikeastaan aina lämmin. Toki, siellä on hurrikaani ajat (esimerkiksi nyt oli sellainen käynnissä maaliskuussa meidän reissun aikana), mutta harvoin niitä oikeasti sinne iskee. Lämpötila harvoin, jos juuri koskaa, laskee lähelle 10 astetta päivällä. Meiltä kauheasti kyseltiin, että miksi ollaan tähän vuodenaikaan täällä kun on niin kylmä? Teki mieli huutaa, että kato mun palanutta persettä ja mieti uudestaan sun sanoja (käytin tosiaan suojakerrointa 70, kyllä luit oikein, jenkeissä suojakertoimet menee 110 asti). Miamissa ei juurikaan myöskään sada, ja jos sataa, tulee vettä ehkä tunnin kuurona ja sitten aurinko tulee taas esille. Ei siis huolta siitä, että reissusi menisi pilalle huonojen säiden vuoksi, sillä siellä paistaa melkein aina. 
                    Asuttiin Mid-Beachilla AirBnb-kämpässä Collins Avenuella. Rannalle päästäkseen meidän tarvitsi vain ylittää tie, joka tekikin viininhakureissuista erittäin helppoa, kun maattiin rannalla ja otettiin aurinkoa. 
                    Ensimmäisenä päivänä mentiin aamulla syömään aamiaista erääseen aamiaispaikkaan ja jatkettiin siitä matkaa jalan South-Beachille. Matka kävellen kestää parisen tuntia jos kävelee aivan päätyyn saakka, varsinkin jos oikeasti katselee maisemia kävellessä. Miami Beachillä on oma tyylinsä, sellainen 60s-viba arkkitehtuurissa ja meno aika leppoisa. Toki siellä on omat modernit luksuskauppansa ja -hotellinsa juuri sen takia, että turismi Beachillä on suuri, mutta kun menet itse kaupungin keskustaan, huomaat mikä ero niillä on. Miamin kaupungin keskusta muistuttaa esimerkiksi New Yorkia, eli korkeita, moderneja taloja, kun taas Miami Beach on kuin jostain vanhasta elokuvasta. 
                    Ruvettiin vähän väsymään kävelymatkasta ja päätettiin sitten lähteä kävelemään takaisin päin kotiin rantakadun kautta, niin nähtiin myös rantaa samalla reissulla, sekä hienoja, Miami Beachin kalleimpia hotelleita, jotka aina välillä saivat meidät haukkomaan henkeä. Käytiin kotiin päästyä hetki makoilemassa rannalla ja mentiin sitten käymään takaisin South-Beachillä Uberilla syömässä ravintolassa. South-Beach on aika huono paikka turistille; ravintolat ovat kalliita ja ruoka ja palvelu siellä aika keskinkertaista, ellei jopa vähän sen alittavaa. South-Beachiltä löytää tosin kaupungin parhaimmat ja tunnetuimmat klubit, jotka vetävät paljon nuorisoa puoleensa, varsinkin jenkkien kevätloman spring breakin aikaan, joka oli juuri meneillään meidän reissun aikaan. Melua oli siis paljon ja väkeä niin hirveästi, että kaduilla mahtui juuri ja juuri liikkumaan. Autotkaan ei päässeet juurikaan liikkumaan ja sen takia moni Uber joka tilattiin perui meidän matkan, sillä ei halunneet tulla kaikkein ahtaimpaan ruuhkaan South-Beachille. Onneksi sattumalta törmättiin yhteen luksus-ubereita ajavaan kuskiin, joka oli juuri pudottanut porukkaa pois, ja otti meidät kyytiin vaikka kerroin, että mulla ei ole paljoa käteistä mukana. Sen olen huomannut mun reissuilla Yhdysvaltoihin, että jenkit ovat todella avuliaita, paljon avuliaampia mitä eurooppalaiset. Tämänkin herran teko pelasti meidän illan, sillä mä olin juuri päässyt flunssasta, Sofia oli aika rankasti kipeä ja illalla lämpötila laskee aika paljon, joten oli myös tosi kylmä ja kävely olisi kestänyt sen pari tuntia kotiin. Lopuksi vielä kun saavuttiin meidän talon eteen, kuski käski Sofiaa menemään apteekkiin ja kertoi tarkat lääkkeet jotka auttaisi sen flunssaan. Siis mulla ainakin suli joku jääpala mun sisällä, koska mun mielestä tuollainen tuntemattomasta henkilöistä huolehtiminen ja auttaminen on vain niin ihanaa, ja sitä näkee nykyään aivan liian harvoin. Maksoin muutenkin tästä kyydistä kolme kertaa vähemmän mitä se olisi oikeasti maksanut, joten sekin kertoo jo paljon tämän kuskin hyvyydestä. 
                  Mutta ehkä tässä tarpeeksi tällä kertaa! Ei ollut edes tarkoitus kirjoitella näin pitkää tekstiä, mutta jotenkin se vaan vyörysi ulos, heh. Teen vielä muutaman postauksen tästä matkasta, sillä kuvia riittää ja selvästi ainakin juttua! Ajattelin tässä ensimmäisessä postauksessa vaan vähän raottaa verhoa, että millainen Miami on, jos ei ole koskaan käynyt tai tiedä siitä sen kummemmin. Anyway, mä lähden nyt nukkumaan, sillä huomenna taas aikainen herätys duuniin. 


I apologize for the awful pictures but I really couldn’t bother to edit them! Anteeksi kuvien laatu, ne on suoraan kamerasta otettu ja mä en millään jaksanut enää yöllä alkaa niitä muokkaamaan! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *