Tofua vauvalle

WP_20150807_11_40_09_Pro.jpgMeillä on ollut nyt tapetilla viimeaikoina Nooan ruokavalio, kun hän on alkanut nyt 6kk täytettyään syödä kunnolla kiinteitä. Neuvolasta saimme lähetteen ravintoterapeutille, jotta saisimme sieltä kaipaamiamme vastauksia vauvan kasvisruokavalioon liittyen. Emme haluaisi syöttää Nooallekaan lihaa, kalaa tai kanaa, ennen kuin hän on kyllin vanha itse päättämään ruokavaliostaan. Valitettavasti tämä kiinteiden aloitteminen sattui loma-aikojen päälle. Odottelemme edelleen postissa aikaa ravintoterapeutille, koska ilmeisesti kaikki ovat olleet koko heinäkuun lomalla.

Olen koettanut jonkin verran etsiä netistä tietoa vauvan kasvisruokavaliosta. Nettiaineistossa on aina vain se luotettavuus ongelma. Siksi mieluummin esittäisin asiaa koskevat kysymykseni kasvotusten ammattilaiselle, kuin googlelle. Kuitenkin tässä kuukauden päivät aikaa odotellessani, olen jo kärsimättömänä alkanut käymään läpi internetin aineistoja aiheesta. Jonkun verran googlettelin näitä kasvisruokajuttuja jo aikaisemmin, kun asia ei vielä edes ollut ajankohtainen. Silloin tuntui, että en löytänyt juurikaan mitään järkevää aiheesta. Nyt kuitenkin löysin vastikään kirjoitetun suhteellisen luotettavan oloisen jonkun terveystoimittajan kirjoittaman artikkelin, jossa oli viitteellisiä aloitusikiä eri ruoka-aineille. Siitä muunmuassa sain selville, että kananmunan voi aloittaa jo 5kk iässä. Olemmekin sitä jo maistattaneet muutamaan otteeseen.

Tänään mietin, mitä sekottaisin parsakaalin sekaan pojalle lounaaksi. Jääkaapissa oli paketti pehmeää tofua, joten päädyin koneelle googlaamaan ”milloin tofua vauvalle”. Löysin sydän.fi sivustolta ravitsemusasiantuntijan kirjoittaman vastauksen kysymykseen: Sopiiko tofu vauvalle? Hänen mukaansa 5-6kk vauva voi jo alkaa maistelemaan soijatuotteita. Niinpä hurautin sauvasekoittimella pikkaisen tofua parsakaalin sekaan. Nooalle tuntui maistuvan ihan hyvin. Hän on onneksi muutenkin niin kaikkiruokainen ja hyvä syömään, että yleensä kaikki tarjottu maistuu.

Vaikka tofusta ja kananmunasta saakin proteiinia, odottelen edelleen sitä ravintoterapeuttiaikaa. On niin paljon juttuja, mistä minulla ei ole aavistustakaan, kun puhutaan vauvan ravinnontarpeesta. Vaikka emme olekkaan täysin vegaaneja, pyrimme silti minimoimaan kananmunan ja maitotuotteiden käyön ruokavaliossamme. Toivoisin, että Nooankin ruokavalioon löytyisi jokin muu kuin kananmuna pääasialliseksi proteiininlähteeksi. Lisäksi haluaisin tietää esimerkiksi riittävästä raudan saannista, omega-3 + muista tärkeistä rasvoista jne, että kuinka ne turvataan vauvan ruokavaliossa, ja mikä niiden tarve on. Myöskin minua kiinnostaa, että voiko lapsen elimistö myöhemmin tottua kalaan ja lihoihin, jos hänelle ei niitä pienestä pitäen anneta. Mielestäni meillä ei kuitenkaan ole oikeutta viedä Nooalta mahdollisuutta siirtyä lihansyöjäksi, jos hän tahtoo niin syystä tai toisesta myöhemmin elämässään tehdä. Joten näihin kysymyksiin olisi todellakin mukava saada ammattilaisen vastauksia, niin tietäisi sitten, mitä oikein pienelle olisi parasta syöttää.

 

WP_20150807_10_55_30_Pro (2).jpg

 

 

Kommentit (13)
  1. 楓林網韓劇, 楓林網台劇, 楓林網港劇, 楓林網陸劇, 楓林網日劇, 楓林網綜藝, 楓林網泰劇

  2. Teleseryes share some characteristics and have similar roots with classic soap operas and telenovelas, yet the

    teleserye has evolved into a genre Pinoy Tv with its own unique

    characteristics, often working as a social realist reflection of Filipino reality.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *