Lapsen Tukholma, osa 3

Aivan liian harvakseltaan olen näitä Lapsen Tukholma -tarinoita tänne koonnut. Näen tämän kuitenkin hyvänä aiheena kesää kohti mentäessä, sillä toivottavasti tämän koronakevään päätyttyä, kaikki iloiset Tukholman-kävijät pääsevät päivä Tukholmassa -risteilemään. Tässä muutama vinkki etenkin liikunnasta, maisemista ja kulttuurista pitäville 🙂 ensimmäinen Lapsen Tukholma -teksti löytyy täältä ja siinä kuvatut paikat ovat edelleen meidän lemppareita!

  1. Vuoden 2019 Kulturnattissa kävimme Medeltidsmuseetissa. Mielenkiintoinen käyntikohde aivan keskustan ja Gamla Stanin välissä, suosittelen! Kulturnatt eli kulttuuriyö, jolloin on ilmainen sisäänpääsy useimpiin museioihin, olisi jälleen 18. huhtikuuta. Tänä vuonna tämän koronan vuoksi – ja Ruotsin uuden max 50 henkilön kokoontumisrajoituksen – tämä tapahtuma harmillisesti jää järjestämättä livenä.

2. Rålambshovsparken eli Rålis. Suuri puistoalue jossa leikkipuisto, vanha amfiteatteri, suuren suuri nurmialue (jota paikalliset rakastavat!), Boulé Bar ja pelialue, foodtruckeja, Mälarenin ranta ja skeittipuisto.. Tämä on se puisto, josta puhutaan useasti Tsatsiki -kirjoissa, jotka muuten ovat erinomaisia 1-4 luokkalaisten luettavaa! Myös Netflixissä on yksi koko perheen Tsatsiki -elokuva, jonka ainakin meidän 10-vuotias on nähnyt neljästi.

2. 

V:n ja ystävänsä 2×10-vuotisjuhlat järjestettiin Råliksessa syyskuussa

3. Vanadislunden kukkulalla, aivan keskustan shoppailukatujen tuntumassa (juuri siellä jossa kaikki suomalaisetkin päivävierailuillaan poikkeavat!) tarjoilee mukavat maisemat ja suuren puistoalueen, myös siis leikkipuiston.

4. Blecktornsparken (jota olen saattanut hehkuttaa, ihan aiheesta, aiemminkin) Södermalmilla – kävelymatkan päässä Viking Linen satamasta. Tästä puistosta löydät puistokioskin, lainattavissa olevat puistolelut ja -ajoneuvot sekä ihanat puput ja lampaat, keskeltä kaupunkia!

5. Tukholma rakastaa lapsia ja lasten aktiivisuutta. Lapsille järjestetään monta samanlaista urheilutapahtumaa kuin aikuisillekin, joista pari juoksutapahtumaa on nostettava mukavan, reilun tunnelman ja helpon ilmottautumisen kautta tähän: Stockholm Mini Marathon, joka järjestetään jokavuotisen Tukholman maratonin jälkeisenä päivänä, sekä Blodomloppet Djurgårdenilla, jossa lapset saavat juosta turvallisessa ympäristössä.

ASICS Stockholm Mini Marathonin jälkitunnelmissa
Blodomloppetin jälkeen Djurgårdenilla

Tervetuloa Tukholmaan liikkumaan! 🙂

Kommentit (1)
  1. vilhelmiina hellstén
    11.4.2020, 18:36

    Blecktornsparken on i-ha-na!! Siellä kävin hoidokkilapseni kanssa yhtenä kesänä (tai oikeastaan vahingossa eksyttiin sinne kun harhailtiin pitkin Södermalmia) ja siliteltiin niitä ihania lampaita pitkän tovin 🙂 Aivan suloinen leikkipuisto keskellä kaupunkia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *