4+1 x miksi rakastan New Yorkia

New York teki minuun lähtemättömän vaikutuksen ensisilmäyksellä kymmenen vuotta sitten. Sittemmin olen asunut kaupungissa yhden kesän ja vieraillut kaupungissa… usein. Voisin puhua New Yorkista tuntitolkulla ja usein puhunkin – jos vain löydän jonkun, joka on valmis kuuntelemaan.

Tässä neljä syytä (ja yksi bonus-syy!), miksi rakastan New Yorkia:

  • Ihmiset. Ihmiset ovat mielestäni Nykissä poikkeuksetta valloittavia, enkä tunnista kuvailuja epäystävällisistä kaupunkilaisista. New Yorkissa ihmiset antavat tilaa, hymyilevät ja moikkaavat – toki tähän on poikkeuksia, mutta kenelläpä ei joskus olisi huonoa päivää. Samalla toisaalta ymmärrän, jos newyorkerit ovat tylyjä: pärjääminen kaupungissa ei ole varsinaisesti a walk in the park.

  • Rytmi. Olen ihmisenä nopea: kävelen, puhun ja syön nopeasti. New Yorkissa nopeus on valtti ja huomaan oman kävelytahtini nopeutuvan entisestään täydellä jalkakäytävällä tai ruuhkaisella metroasemalla. Vaikka New York on hektinen, on se oman kokemukseni mukaan välillä myös lempeä ja hidas: alkuillan hämärtyessä kaduilla on usein enemmän tilaa ja erityisesti kesäisin lämmin ja hämärtyvä ilta tuntuu kuin pehmeältä syliltä. New York ei ehkä nuku koskaan, mutta kaupungin rytmi vaihtelee vuorokauden aikojen mukaan.
  • Metro. New York metrosysteemi on nerokas! Metrolla kulkeminen on helppoa ensikertalaisellekin ja se mahdollistaa paikasta toiseen siirtymisen nopeasti ja vaivatta. Metrossa ja metroasemilla pääsee myös näkemään kaupunkilaisten laajan kirjon ja vaunut ovat usein kiinnostavia läpileikkauksia kaupungin asukkaista. (Niin paljon kuin metrolla kulkemista rakastankin, niin mielestäni ehdottomasti paras tapa tutustua kaupunkiin on käveleminen. Tämän ovat saaneet tuta jokainen, joka on ollut matkakumppanini kaupungissa – metroon turvaudutaan vasta, kun ei todella jaksa enää kävellä.)

  • Muutos. Uskon, että yksi kaupungin kiehtovimpia piirteitä on sen muuttuminen ja vaihtelevuus: yksi kadunkulma saattaa muuttaa kaiken – alueen, ihmiset, tunnelman. Asfalttiviidakko vaihtuu valtavaan puistoon, värikäs naapurusto hiljaiseen. Jokainen uusi kadunkulma, käännös, on mahdollisuus johonkin uuteen. Ja aina kun kääntää pään, on mahdollisuus yllättyä! New York ja sen jatkuva muutos toimivat myös oivana tyyli-inspiraationa – New York kaupunkina tiivistää myös oivasti  uuden tyylifilosofiani: miksi tyytyä vain yhteen. 

+1. Viimeisenä muttei vähäisimpänä: hunajapähkinät. Rakastan, RAKASTAN hunajapähkinöitä. Suosittelen erityisesti cashewpähkinöitä ja manteleita sekä sitä, että otat heti suosiolla kaksi pussia. Näiden voimalla jaksan kävelymaratonit ja metroon astun vasta, kun päivittäinen pähkinäpussini on tyhjentynyt, eikä muutaman korttelin säteellä löydy uutta kojua, josta täydentää varastot.

I go to Paris, I go to London, I go to Rome, and I always say, “There’s no place like New York. It’s the most exciting city in the world now. That’s the way it is. That’s it.”

Robert De Niro

Seuraa: blogit.fi / bloglovin

Kommentit (1)
  1. Tyylimuusa tulevan kesän häävieraille – Emenchy | Lily
    9.6.2020, 15:35

    […] 4 +1 x miksi rakastan New Yorkia […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *