Helppoa ja nopeaa: gluteeniton ja vegaaninen kakku
Tämän kakkupohjan resepti on saanut inspiraationsa Sarandan Tyhjä ajatus -blogin suklaakakku-reseptistä, jota olen viimeiset kaksi vuotta leiponut joka kerta, kun olen ollut kakun tarpeessa. Ohjeiden, jotka ovat gluteenittomia, kananmunattomia ja helppoja löytäminen ei ole… noh, helppoa. Mutta tämä ohje ja kakku on! Aloitin kakun valmistamisen aamupäivällä kymmeneltä ja se oli valmiina kahvipöydässä juuri oikeaan aikaan, tasan kaksi tuntia myöhemmin.
Gluteeniton ja vegaaninen kakkupohja
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperin Fin mix -jauhoa)
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Ripaus vaniljasokeria
3/4 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
Täyte
Boysenmarjahilloa
1 banaani muusattuna
Valitsemaasi kasvivispiä tai kermavaahtoa
Sekoita kuivat aineet yhteen ja sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kakkupohja on kypsä. Anna kakun jäähtyä ja lisää täytteet: hillo, muusattu banaani ja kasvivispi tai kermavaahto. Kakun täytteitä on mahdollista muokata oman maun mukaan – itse käytin kuorruttamiseen kermavaahtoa, mutta kerman korvaaminen kasvivispillä mahdollistaa kokonaan vegaanisen kakun tekemisen.