Elämäni YV:nä

On olemassa ihmistyyppi nimeltään ylidramaattinen vatsallaanmurehtija.

Tämän ihmistyypin tunnuspiirteisiin luetellaan mm. näitä tunnistettavia piirteitä:

 • Kun ylidramaattisella vatsallaanmurehtijalla on paha mieli, on todellakin paha mieli. Avarakatseinen elämänkatsomus muuttaa hetkeksi metri kertaa metri kokoiseen hissiin, joka kulkee vain alaspäin. Paha mieli voi laueta mistä tahansa. Yleensä se tulee edellisillan juhlimisen, pahasti budjetistaan karanneen shoppailureissun, ylensyömisen tai riitelyn seurauksena.
 • Pahan mielen takia ylidramaattinen vatsallaanmurehtija (lyhennettynä ”YV”) kiukuttelee muille ja syyttää helposti pahasta mielestään muita. Monet parisuhteet natisevat liitoksissaan herkemmin juuri YV-ihmisten takia.
 • Dramaattisuuden takia YV kuvittelee helposti että hänen ongelmansa ovat paljon suurempia kuin muiden ja yleensä kukaan ei vain ymmärrä YV:n pahaa mieltä. YV ottaa helposti nokkiinsa ja kun hän tajuaa oman itsekkyytensä, joutuu YV yleensä murehtimaan vielä yhden kierroksen tämän takia ja noidankehä on valmis.
 • Kun YV on pahan mielen aiheuttaman hyökyaallon huipulla, alkaa hän nähdä harhoja. YV menee peilin eteen ja yleisimmät harhakuvat, joina hän itsensä näkee ovat mm. suohirviö, sotanorsu ja tonnikeiju. Kun tähän liittää ylensyömisen, voi lähipiirillä olla helpompi joko peittää peilit tai viedä YV ulos hengittelemään, kunnes pahin kohtaus on ohi.
 • YV kantaa mukanaan taakkaa nimeltä huoli. Huoli liittyy yleensä omaan elämään, mutta ei ole harvinaista että YV huolehtii myös lähipiirin suruista ja murheista. Pahimmillaan YV kantaa taakkaa yhteiskunnallisista ongelmista ja kehitysmaan köyhyydestä ja alati kasvavasta rikollisuudesta. Tähänkin lähipiiri voi vaikuttaa ja sulkea hetkeksi television, tietokoneen ja muut mahdolliset viestintävälineet, jotta YV ei pääse selailemaan kuvia Afrikan nälkää näkevistä lapsista.
 • Vatsa on YV:n akilleen kantapää. Sen lisäksi että YV:n elämä tuntuu joskus pyörivän sen ympärillä ja hän murehtii koko ajan alati kasvavaa kumpuaan, reagoi vatsa myös kaikkiin YV:n mielialoihin. Oireet voivat vaihdella turvotuksesta pistelyyn ja löysästä vatsasta murinaan. Monilla YV:n mukavilla reissuilla ja vierailuilla on tapana tyssätä vatsan toimintahäiriöihin.
 • YV-ihmisiä esiintyy kaikissa eri ihmismuodoissa iästä, sukupuolesta tai asuinpaikasta riippumatta. Yleisimmin YV:t ovat kuitenkin nuoria naishenkilöitä, n. 20-30-vuotiaita (YV:tä ei saa sekoittaa teini-ikään) ja heillä on liikaa aikaa ja helppo elämä (verrattuna Afrikan lapsiin).
 • YV:hen ei ole pysyvää parannuskeinoa. Oireet lakkaavat yleensä kolmeenkymmeneen ikävuoteen mennessä vaikka onkin löydetty YV-ihmisiä vielä tämänkin ikäpykälän ehtoopuolelta. Osa jatkaa YV:nä aina viidenkympin villitykseen asti, mutta tämä kuitenkin on todella harvinaista.

235172411762242841_xuevvn9k_c.jpg

YV sängyssä murehtimassa.

 

Tätä itsensätutkiskelua kirjoitettiin näiden nuottien tahdissa:

 

 • Amy Macdonald – Youth Of Today
 • Zen Cafe – Huonot päiväsi
 • Adele – Rolling In The Deep
 • Jenny Doveson – The Stranger
 • Kirka – Leijat

 

-Emilia

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *