Syksy Wars

VAROITUS: Tämä on negatiivinen ja masentava kirjoitus, eikä sisältönsä puolesta sovi tällä hetkellä iloista ja tasapainoista elämää eläville ihmisille.

 

 

 

 

Kuten aiemmassa kirjoituksessa mainitsin, syksy on lempivuodenaikani. Ilmat viilenevät, mutta ei ole vielä kylmä, luonto on kauneimmillaan, on ihanaa tehdä syysretkiä kumpparit ja sadetakki päällä tai avata viinipullo, kaivautua vilttiin ja sytyttää kynttilöitä.

 

Syksyllä on kaiken ihanuuden lisäksi valitettavasti myös toinen puoli, joka joskus heikolla hetkellä houkuttelee liittymään puolelleen..

 

Jotta voisin havainnollistaa tämän puolen tarkemmin, lainaan hieman yhtä maailman tunnetuimmista elokuvasarjoista:

 

Emily Strange Pruduction proudly presents: SYKSY WARS (episodit I-VI)

694px-star_wars_logo.svg_.png

Tiiii diiii tididi tiiiii diiii tididi tiiii diiii tidididiiiiii…

 

1. Syksyn sota: Episodi I – Pimeä uhka:

  • Syksyllä on pimeää. Iltalenkit alkaa ahdistaa ja on jotenkin niin kylmä koko ajan. Päiväunilla on taipumus kestää kolme tuntia ja sähkölaskukin alkaa taas nousta kun joutuu pitämään valoja päällä pitkin huushollia. ”Ai kynttilät? Kuule tällainen allergikkohan pyörtyy niihin kaikenmaailman partylaittihajuihin ja nehän on vaarallisiakin! Jos ei kissa kaada kynttilää ni kyllä sen joku punkkupäissään kippaa kumoon. Ja mites tuo paloturvallisuus? Entä häkämyrkytys..?”

 

fx89oorfc17j2t2.medium.jpg

 

2. Syksyn Sota: Episodi II – Syyspöpöjen hyökkäys

  • Mikähän siinä on että syksyllä pitää alkaa sairastelemaan heti vaikka on kuinka taas tankannut koko kesän naama hiessä auringossa koko aakkosten verran eri vitamiineja? Ja allergiakausi loppuu syksyllä? MY ASS.

 

3. Syksyn Sota: Episodi III – Herätyskellon kosto

  • Olen ihan varma että herätyskellolla on tunteet. Se on ahkera työläinen, onhan se liikkellä koko ajan. Kesällä se pakkolomautetaan, eikä kukaan joskus edes päiväkausiin  piittaa katsomaan siihen. Kun syksy saapuu, on loukkaantuneen herätyskellon aika kostaa kesästä rentoutuneelle lomalta palaajalle. Mikäs sen parempi tapa kun alkaa huutamaan joka aamu klo. 6:30. Joskus herätyskello muuttaa taktiikkaa ja pysyy täysin äänettömänä, josta seuraa armoton vit..myöhästyminen.

 

1822.jpg

Kosto on suloinen..

 

4.  Syksyn Sota: Episodi IV – Epä Toivo

 

  • Syksyisiä ajatuksia: ”tämä ei lopu koskaan miksei tämä jo lopu?! miksi on näin pimeää! aaaaargh! miksei tuo saamarin herätyskello soinut! (lue edellinen kohta) missä puhtaat sukat on? ahaa, ei ole yhtään puhtaita sukkia.. haiseekohan näm..phhhh! okei, pakko laittaa jalkaan.. missä deodorantti? helvetti bussi meni jo.. onko joka h-vetin päivä pakko sataa? nyt meni uudet mokkasaappaat.. no niin, kolmas kerta kun taksi kurvaa vesilammikkoon ja kastelee puoli vartaloa.. voi #%!!¤#%!!”

 

5. Syksy Wars: Episodi V – Vastarakastuneiden isku päin naamaa

  • Ei taida olla paljon kurjempia asioita kuin tuijottaa IKISINKKUNA vastarakastuneita käsikädessä kulkevia pariskuntia. Ei siellä kynttilänvalossa yksin viihdy ja oikeastaan mikään asia ei tunnu mielekkäältä tehdä yksin. (Paitsi se viini, sitä ei kerrankin tarvitse jakaa kenenkään kanssa.) Rakkauselokuvien katsominen lähinnä v*tuttaa ja ”rauhalliset koti-illat itsensä seurassa” ovat suomen kielellä kuusituntisia facebook-maratooneja, joiden aikana silmät verestäen selataan entisiä sutinoita ja poikaystäviä ja kytätään millaisten sutturoiden kanssa he nykyään aikaansa viettävät . Syysaikaan järkevä, tasapainoinen ja itsenäinen nainen muuttuu epätoivoiseksi, masentuneeksi ja erittäin epäviehättäväksi.

tumblr_mbl496mpvg1rt9in2o1_500_large.jpg

Tätä ei tapahdu syksyisin.

 

6. Syksy Wars: Episodi VI – Toivon paluu

  • Talven hiipiessä ja syksyen väistyessä taka-alalle lumi saapuu maahan ja on edes vähän valoisampaa. Vihdoinkin saa kiskoa päälle Michelin Manilta lainatun toppatakin ja viettää suurimman osan ajasta XL-kokoisten villapaitojen sisässä. Suklaakonvehdit saapuvat kauppaan ja joululoma lähenee. Toisaalta lumen tulo on venäläistä rulettia. Mahdollisuutena on ravassa ja loskassa tarpominen kevääseen asti ja ”nainen on seksikkäimmillään verhoutuneena mahdollisemman moneen vaatekappaleeseen, mukaan lukien pipo, iso huivi ja mummon kutomat tumput” ei ole sanonut kukaan mies. IKINÄ.

 

 

Asioilla on aina kaksi puolta. Vaikka kuinka rakastan syksyä, tiedän että sillä on myös huonot puolensa. Kuin Luke Skywalker konsanaan taistelen valomiekka kädessä syysmasennusta vastaan joka vuosi.

 

230px-luke_skywalker_swgtcg.jpg

Väisty Xena, täältä tulee Emily Skywalker!

 

Onneksi tässä taistelussa, kuten elokuvissakin, hyvis voittaa aina.

 

-Emilia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *