paljaana, vapaana

Täällä on ollut vähän hiljaista. Muualla on ollutkin enemmän vauhtia.

Töissä riittää haasteita. Lapset kaipaavat syliä, korvia ja helliä käsiä. Viime perjantaina purskahdin itkuun töistä lähtiessäni, kun lounaalle lähtevät istuivat omilla lokeropaikoillaan ja huusivat minulle yhteen ääneen: "Hyvää äitienpäivää, meidän äiti!" Olen äärikiitollinen siitä, että saan olla päivä-äitinä ja sinä varasylinä. Se on ihan käsittämättömän hieno tehtävä. 

Ystäväni, toimittaja, pyysi minua juttuunsa, jossa käsiteltiin lapsettomuutta. Mies oli alusta asti sitä mieltä, että haastattelu tehdään.

Menin torstaina yökylään. Kun lapset nukahtivat, me puhuimme. Iltayhdeksästä aamuyölle yhteen. Puhuimme. Hän kyseli, kirjoitti. Välillä itkimme molemmat.

Aamukuudelta soi kello. Aamukahvin aikana luin jutun läpi ja itkin. Ystäväni kirjoitti vaikeasta asiasta niin kauniisti. Kunnioittavasti.

Lauantai oli lapsettomien lauantai. Päivä, jolloin minä tulin ulos kaapista. Minun tarinani, meidän tarinamme, tavoitti suuren lukijamäärän. Koko päivän puhelin piipitti meseviestejä tutuilta ja täysin tuntemattomilta. Niissä kiitettiin lohdusta ja toivosta. Monessa viestissä oli samanlaisia kokemuksia.

Sunnuntaina oltiin kotona. Ahdisti. Piti mennä perheen kanssa syömään, mutta en pystynyt. Itketti. Mies kehotti pakkaamaan itseni autoon ja vei minut taivaalliselle metsäretkelle korkeille kallioille, auringon lämpöön. Siellä oli hyvä olla. Täydellinen äitienpäivä. 

Miksi tulin esiin? En häpeä elämääni. En sitä, mitä on tapahtunut enkä sitä, kuka minä olen. Uskon myös siihen, että kaikista asioista pitää voida puhua. Kipeistäkin. Minä haluan murtaa puhumattomuuden kulttuuria. 

Myönnän, että pelotti. Ajatus siitä, mitä muut ajattelevat, oli ensin pelottava. Mies lohdutti sanomalla, että tämä on meidän elämämme, minun elämäni. Niin on. Ja minä uskallan katsoa taaksepäin ajatellen, että niistä on selvitty. Uskallan katsoa eteenpäin ajatellen, että tulevistakin selvitään. Aina on toivoa. Aina.

Enää en pelkää. 

Olen paljaana, vapaana.

 

Kommentit

Maria/ Nyt heti (Ei varmistettu) http://nytheti.blogspot.fi

Luin tuon lehtijutun. Se oli kauniisti korjoitettu. Ihailen rohkeuttasi ja toivon kaikkea hyvää teille. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin luin jutun. Kiitos kun kerroit tarinasi.

Mandinen (Ei varmistettu)

Nyt kyllö kovasti kiinnostaisi, mistä lehdestä kyseisen jutun voisi lukea? Ihailen rohkeuttasi!

Tismalleen samat sanat täältä! :)

lukija taustalla (Ei varmistettu)

Luin tuon jutun kun se ilmestyi, ja heti "tunnistin" sinut kirjoitustesi perusteella. Oli niin kauniisti kirjoitettu että vedet nousi silmiin. <3

Luin tuon jutun ja mietinkin että sinäkö se olit <3

S.unknown (Ei varmistettu)

Etsimällä etsin kirjoitusta, sen viimein löytäen. Rohkea olet&lt;3 ja niin kaunis kirjoitus. Toivon teille sitä,mitä eniten odotatte.

Onneksi itse en ole joutunut kestämään yhtään keskenmenoa. Mieluummin näin, etten raskaudu sit ollenkaan, ennenkuin se vietäisiin liian aikaisin pois.

Kommentoi