Rapeat polentapalat
Yksi ilta alkoi tehdä mieli jotakin rapeaa ja ”sipsimäistä”, mutta ei kuitenkaan kaikkea sitä suolaa ja rasvaa, mitä kaupan valmiit vaihtoehdot pitävät sisällään. Avuksi tuli tämä polentapalojen resepti, joka ei sisällä lainkaan öljyä, mikä oli mukava plussa. Eipä se nyt olisi niin hirveästi haitannut, jos reseptiin olisi sisältänyt vähän sitäkin, mutta ihan vain tiedoksi niille, jotka tosissaan haluavat vältellä sitä terveyssyistä.
Rapeat polentapalat
1 dl polentaa
5 dl vettä
1-2 rkl ravintohiivaa (valinnainen)
0,5 tl suolaa
Kuorrute:
0,5 dl polentaa
maun mukaan suolaa ja mausteita, esim. mustapippuria, paprikajauhoa, valkosipulia, sipulijauhoa.
Ohje:
Kiehauta vesi, lisää polentajauhot hitaasti koko ajan sekoitellen. Keitä keskilämmöllä, kunnes seos paksuuntuu (n. 5-10 minuuttia). Lisää sen jälkeen ravintohiiva ja suola. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja levitä ohueksi levyksi. Anna jäähtyä vähintään 30 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja pysyy hyvin koossa. Leikkaa suupaloiksi, dippaa kummaltakin puolelta kuorrutteeseen ja laita takaisin pellille. Paista uunissa 5-10 minuuttia kummaltakin puolelta.
Mitä ohuemmaksi polentan levittää pellille, sitä rapeampia paloista tulee. Paksummat palat jäävät keskeltä vähän pehmeiksi.
Nämä ovat tosi herkullisia, vähän kuin terveellisempi versio tortillasipseistä.Uskoisin että joku dippi tai ketsuppi voisivat toimia näiden kanssa hyvin, mutta itsellä uppoaa kyllä ilmankin.
Mukavaa maanantaita kaikille!