(Melkein) terveellinen jälkkäri

Juuri kun viime postauksessa pääsin hehkuttamasta, ettei yhtään tee mieli makeaa, pitikin törmätä huippuun jälkkärireseptiin. Viimeistä murua myötä -blogissa oli siis tällainen bataatti-kinuskikakun ohje, ja koska se sisälsi omassa ruokavaliossa nykyisin aika keskeisiä aineksia, kuten bataattia ja taateleita, olihan sitä pakko kokeilla.

Muokkasin reseptiä sen verran, että puolitin määrät (1 bataatti, 100 g taateleita, 50 g maapähkinävoita), koska omistan vain pienen kakkuvuoan. Taikina oli aika jäykkää, joten notkistin sitä hieman kauramaidolla. Kardemumman lisäksi laitoin taikinan joukkoon myös hieman kanelia. Mantelijauheen korvasin ihan vain reilulla ruokalusikallisella vehnäjauhoja.

Paistoaika vaikutti aika pitkältä noin pienelle taikinalle, ja koska kakku alkoikin tummeta reunoilta aika voimakkaasti, ei se lopulta ollut uunissa kuin reilu puoli tuntia. Kakku ei oikeastaan kiinteytynyt tai kohonnut, vaan jäi sisältä aika löllöksi. Olisi luultavasti pitänyt laittaa päälle leivinpaperi ja antaa olla uunissa pidempään. Se ei kuitenkaan haitannut makua yhtään, ja nyt oltuaan yön yli jääkaapissa, kiinteytyi se enemmän kakkumaiseksi.

Söin riisijäätelön kanssa, ja laitoin päälle vielä tujauksen tummaa siirappia.

IMG_20190215_183017229.jpg

Aika syntisen hyvää oli. Maistui seuraavana päivänä vielä paremmalta, kun maut olivat ehtineet tekeytyä kylmässä, ihan niin kuin reseptissä luvattiin.

Koti Ruoka ja juoma