Tavoitteet vuodelle 2019

Tapanani ei ole tehdä varsinaisia uudenvuodenlupauksia, mutta aina vuoden vaihtuessa yleensä kuitenkin mietin realistisesti tulevaa vuotta eteenpäin, ja mitä haluaisin sen aikana kokea tai saada aikaiseksi. Refluksitaudin puhkeaminen ja jatkuvissa kivuissa eläminen on ymmärrettävästi pistänyt asioita vähän eri tärkeysjärjestykseen kuin aiemmin. Vuonna 2019 laitankin terveyteni etusijalle. Kaikki muu on vain lisättyä bonusta.

Tässä siis vuoden 2019 tavoitteet (aika isossa) pähkinänkuoressa.

 
Terveys & ruoka

1. Vatsa ja kurkku kivuttomiksi. Eli saada refluksitauti hallintaan niin, ettei se enää vaikuta elämänlaatuuni heikentävästi. Toivon pääseväni ruokatorven tähystykseen mahdollisimman pian, jotta saan vastauksia taudin kehittymisen syihin. 

2. Jatkaa enimmäkseen kasviperäisellä ruokavaliolla pitäen huolta riittävästä proteiinin, vitamiinien, hivenaineiden ja muiden ravintoaineiden saannista. Eli tavoitteena välttää puutostiloja. Muun muassa kalsiumin, raudan ja B12-vitamiinin saanti on turvattava.

3. Nostaa painoa muutaman kilon. Olen sillä tavalla onnekas, etten ole koskaan joutunut taistelemaan painon kanssa, vaan se on pysynyt aika samoissa lukemissa suunnilleen lukiosta lähtien. Nyt sairauden myötä se on kuitenkin heilahtanut sinne oman normaalin alarajoille, mikä kyllä tuntuu olossa. Olen tuntenut itseni viime viikkoina tosi heikoksi ja väsyneeksi, verenpainekin on tosi matala. Tavoitteena olisi siis terveellisen ruoan avulla saada painoa nostettua.

 

Gradu & opiskelu

1. Suorittaa kevättalven aikana kaikki pakolliset kurssit. Ei ole kuitenkaan tarkoituksena vetää itseäni ihan piippuun, kuten meidän alan opiskelijoilla valitettavasti on tapana, vaan pitää huolta riittävästä levosta ja palautumisesta. Tarpeen vaatiessa olen valmis vaikka vähän hidastamaan opiskelutahtia ja madaltamaan vaatimustasoa, jotta vältyn liialta stressiltä. 

2. Saada gradun aineisto kerättyä kevättalven aikana, ja johdanto-osuus kirjoitettua deadlineen mennessä. Kesä olisi tarkoitus pitää täysi tauko opiskelusta ja vain ansaita rahaa kesätöissä. Tällöin syksylle jäisi vain gradun tulososion ja pohdinnan kirjoittaminen. Gradun palautus olisi mahdollista loka-marraskuun aikana.

 

Kulttuuri & matkailu

1. Tehdä yksi isompi ulkomaanreissu. Kunpa saisin refluksitaudin niin hyvään hallintaan, että pystyisin lähtemään huhti-toukokuussa vähän pitempään reissuun johonkin itseäni kiinnostavaan maahan. Annan itselleni luvan tehdä yhden ulkomaanmatkan vuodessa, jonka jälkeen vain lähimatkustelen, koska onhan lentäminen nyt ihan valtavan kuormittavaa ympäristölle.

2. Lukea enemmän fiktiota. Siitäkin huolimatta, että joudun lukemaan gradua varten valtavasti tutkimuskirjallisuutta. Jos edes 20 minuuttia päivässä pystyisi omistamaan pelkästään romaaneille. Tätä varten voisi hyödyntää vaikka bussi- ja junamatkat ja hetket hampaidenpesun ja nukkumaanmenon välillä. Siinäkin ajassa lukumäärät alkavat kertyä, kunhan sitä vain tekee säännöllisesti.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *