Ruokaa ruotsalaisittain – Flygande Jakob

Meidän taloudessa jako menee yleensä niin, että mies tekee ruokaa ja minä leivon. Ihan toimiva yhdistelmä. Tällä kertaa teimme kuitenkin ruokaa yhdessä, ja innostuinkin kuvaamaan vaiheet kertoakseni myös teille tämän herkkuruoan reseptin. Täytyy myöntää, että ruotsalainen ruoka nimeltä Flygande Jakob oli minulle ihan yhtä vieras vielä muutama vuosi sitten kuin monelle teistä tätä lukiessanne. Ajattelin ettei banaani sopisi suolaiseen ruokaan lainkaan, yök! Niin taitaa ajatella ystäväpariskunta ruokaa maistettuaankin, mutta lupasin vielä maistattaa heillä tätä meidän versiota Ruotsiin tullessaan 😀 Tästä on tullut ihan meidän lempiruokaa, ja suosittelenkin lämpimästi kokeilemaan! Ohjeella tulee melko suuri annos, sillä teemme tätä mielellämme  kerralla muutamaksi päiväksi. Tämä on niitä ruokia, jotka vain paranevat matkalla jääkaapista mikron kautta lautaselle.

Tarvitset:

FullSizeRender-18.jpg

Aloita leikkaamalla pekonit pieniksi suikaleiksi ja paistamalla ne pannulla omassa rasvassaan. Nosta pekonit lautasen ja talouspaperin päälle odottamaan, jotta enimmät rasvat jäävät paperiin.

FullSizeRender-20.jpg

Vaahdota kuohukerma kermavaahdoksi. Kyllä, luit oikein. Nyt unohda ruokakermat, tarvitset kunnon kermavaahtoa.

FullSizeRender-19.jpg

Lisää kermavaahdon sekaan chilikastike. Olemme aiemmin käyttäneet aina aiemmin mainitsemaani Felixiä, ja sitä löytääkin suomalaisista kaupoista hyvin. Tänään testasimme vastaavaa Heinzin versiota ja yhtä hyvää oli tämäkin. Kastikkeen lisäämisen jälkeen varo vatkaamasta liikaa. Nopea sekoitus riittää.

FullSizeRender-21.jpg

Jossain näiden vaiheiden välissä tai vaikkapa jo ensimmäisenä nypi grillibroilerit yhteen isoon tai kahteen keskikokoiseen vuokaan. Pilko broilerisuikaleiden päälle kaksi banaania. Banaaneista ei kannata pilkkoa liian pieniä, koska isommat palat on helpompi noukkia lautasen reunalle, mikäli banaani tosiaan tökkii syödessä. Älä kuitenkaan jätä banaania pois reseptistä – se tuo makua jo uunissa! Itse ajattelin aluksi etten pitäisi banaanista ruuassa, mutta hyvää se olikin. Kuuluu mielestäni ehdottomasti tähän ruokaan 🙂 Me leikkaamme banaanit aina puoliksi sekä pitkittäissuunnassa että poikittain.

FullSizeRender-22.jpg

Kokoa ruoka vuokaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Broilerisuikaleet
  2. Pilkotut banaanin palat
  3. Chilikermavaahto
  4. Paistettu pekoni ja suolapähkinät

Mikäli pekonin ja suolapähkinät haluaa laittaa jo alusta alkaen uuniin, kannattaa niitä hieman upottaa chilikermavaahtoon, jotta ne eivät pala tai kuivu. Voit myös lisätä ne paistoajan puolivälissä vaahdon päälle. Ruokaa paistetaan uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkkaa aikaa en uskalla sanoa, mutta valmiin ruuan tunnistaa kyllä. Vaahdon väri muuttuu hieman tummemmaksi.

FullSizeRender-23.jpg

Tässä kuvassa ruoka on menossa vasta uuniin. Kun odottelet ruoan valmistumista, keitä basmatiriisiä lisukkeeksi. Hassua muuten miten ruokapakkaukset ovat täällä Ruotsissa monesti todella suuria. Tämä 2kg riisipussi oli yksi pienimmistä, jonka lähikaupasta löysin. Myös juustokimpaleet ovat usein kahden kilon mötiköitä. Muutama päivä sitten purin mieheni tekemiä kauppaostoksia ja mietin miksi totuttu sokeripaketti näytti niin hassulta. Samaa merkkiä se oli kuin Suomessakin, mutta tuplasti isompi. Toivottavasti minusta itsestäni ei tule täällä asuessa tuplasti isompi 😀

FullSizeRender-24.jpg

FullSizeRender-25.jpg

Ja tältä ruoka näyttää lautasella. Nam! Mun on pakko myöntää, että tänään olin ruoan valmistuttua niin nälkäinen, että unohdin kokonaan aikeeni kirjoittaa ohje blogiin. Suhaisin annokseni sekaisin pitkin lautasta, kunnes muistin asian. En viitsinyt julkaista ko. kuvaa tänne tai kukaan teistä ei kokeilisi tätä ruokaa. Onneksi olen napannut kuvan ruuasta joskus aiemminkin. Vanha kuva saa nyt pelastaa 😀 Kerrohan heti jos rohkenet kokeilemaan tätä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *