Kuppikakku

 

mukikakku.jpg

Jos pitäisi valita suolaisen ja makean välillä, ottaisin ehdottomasi suolaisen. Suklaapatukan syömiseen minulla saattaa mennä joskus viikko, kokonaista pullaa en ole varmaan koskaan jaksanut syödä, edes ihanat leivonnaset eivät yleensä herätä minussa halua syödä niinkään paljoa kuin ihailla niiden esteettisyyttä.

Mutta joskus tulee se hetki että tekee mieli leipoa mutakakku. Tänään tahdoin juhlistaa vapaata viikonloppuani vakkari mutakakkureseptillä, joka on niin helppo että edes minä en sitä voi mokata. Paljon voita ja sokeria, vähän jauhoja ja vielä vähemmän sekoittamista.

Ainoa miten sen voi mokata, on olettaa jääkaapista löytyvän voipaketti, mutta josta paljastuukin olevan jäljellä vain pieni nokare.

Ja kun se ajatus on kerran tullut päähän, sitä on hirmuisen vaikea saada sieltä pois! Sitä miettii kumpi pilaa vapaapäivää vähemmän: kauppaan raahautuminen vai mutakakuttomuus? Ja lopulta sitä huomaa etsivänsä mikrokakun ohjetta.

Päädyin useammallakin taholla hyväksi havaittuun reseptiin:

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
1 rkl öljyä
1 muna
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta

 

Kaikki sekaisin ja mieluisaan mikronkestävään mukiin. Aika on suhteellinen käsite ja riippuu mikrosta. Meidän mikrovanhuksella meni vähän reilu minuutti ja lopputulos oli mukavan tahmaisen näköinen. Omaan makuuni jopa vähän raaempikin olisi käynyt, mutta lopussa kypsyminen kävi erittäin nopeasti, eli tarkkana saa olla!

Juomasuositukset: kylmä maito

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *