5 lavastettua Instagram-kuvaa ja tarinat niiden takaa

Idea tähän postaukseen tuli toissapäivänä, kun tehtiin Antin kanssa piparkakkutaloa. Tai no, minä tein, ja Antti tuli avuksi aina, kun turhautuminen ylsi pahimmillaan kyyneliin asti. Mutta suurimmaksi osaksi meni hyvin, ja minä olin kaulimen jatkeena.

Halusin kuvata suloisen leivontatuokion Instagramiin. Olo oli lämmin, keittiö tuoksui ihanalta ja Juha Tapio lauloi olohuoneessa joululauluja. Kuvittelin mielessäni tunnelmallisen kuvan, jonka tulisin pian jakamaan somessa.

Vaan kaoottinen keittiöpä ei näyttänytkään kovin suloiselta. Joka puolella oli hallitsemattomasti jauhoa, kypsiä ja raakoja seiniä sekä jos jonkinlaista likaista leivontakapustaa.

Aloin tyytyväisesti lavastaa puhdasta ja seesteistä kuvausmiljöötä, kunnes Antti ilmestyi selän taakse kuvaamaan behind the scenes -materiaalia omaan Insta Storyynsa. Hetkessä totuus tuli kaikille julki, ja kun julkaisin oman postaukseni, sain siihen heti kommentin: “Hienosti lavastettu”.

Mutta katsokaa tuota yllä olevaa kuvaa, kuinka söpö! Jokainen kyllä näkee, että se on tekemällä tehty, mutta ei se sen söpöyttä poista.

Olin edellisenä päivänä liftannut Rovaniemeltä Joensuuhun tuon pakastepitsapahvin kanssa, ja olin pian jatkamassa matkaa kohti Imatraa. Halusin ennen sitä postata nopean kuvan liikuttavasta kyltistä ja rinkasta. Sisällä oli kuitenkin liian hämärää ja parvekkeella omituinen matto. Jouduin hetken järjestelemään parveketta uuteen uskoon, että saisin maton kuvausten ajaksi sivuun. Ja sitten sieltä paljastui tuo luukku. No, kuvasta tuli lopulta aika kiva, vaikka paljaat varpaat kylmällä betonilattialla ei ollut mitä miellyttävin kokemus.

whatsapp_image_2018-12-18_at_16.41.51_1.jpeg

Reilattiin Lauran kanssa viikko, minkä jälkeen jatkoin matkaa yksin Serbiasta eteenpäin. Tämä kuva otettiin itselaukaisimella viimeisenä yhteisenä päivänä. Jouduttiin asettelemaan kameraa, kahvikuppeja ja itseämme monta kertaa, että saatiin hyvä tasapaino. Sitten tajuttiin, että kaikissa kuvissa huomion vei tuo metallinen härpäke pääni vieressä, koska se oli täynnä lehtiä. No, tyhjennettiin lehdet toiselle pöydälle ja kuvattiin uudestaan.

Shokkipaljastus: tuo takki ei ole minun eikä edes ystäväni, jonka luona vierailin. Se on ystävän kämppiksen, joka sattui olemaan poissa kotoa ja jonka vaaterekki keskellä huonetta oikein kutsui ottamaan kuvausrekvisiittaa lainaan. Saatoimme lainata myös toista, vaaleampaa farkkutakkia ulkokuvauksia varten..

Tämä on lempikuvani kaikista lavastetuista Insta-kuvistani (joita ei edes ole paljon, nyt kun rupesin oikein laskemaan). Siinä näette kepeän asetelman suloisia jouluherkkuja. Tässä alla näette puolestaan todellisen tilanteen.

Sisällä oli hämärää ja herkkujen etupuoli ikävän harmaa, joten jouduin heijastamaan valoa peilin avulla. Peili oli tuettu DVD-boksiin, joka keikkui pöydänreunalla. Lisäksi minun täytyi peittää pöytä valkoisilla A4-arkeilla, koska taso oli kokenut kovia ja näytti hirveän likaiselta. Teippasin papereita jopa ikkunalautaan kiinni, ettei pöydän ja ikkunan väliin jäisi rakoa ja taustaan tulisi siten inhottavaa tummaa viivaa.

Käytin myös tovin noiden murujen ripotteluun, jotta vaahtikset näyttäisivät mahdollisimman huolettomilta.
Koska tämähän oli vain huoleton, nopea otos.

– Essi
Bloglovin’ / Instagram

Kommentit (2)
 1. Vaahtokarkkikuva on elävä legenda ja lempikuvani maailmassa.

  Nauroin ÄÄNEEN noille behind the scenes -kuville. Ihailen omistautumistasi onnistuneille otoksille, vaikka pyörittelenki silmiäni tasaseen tahtiin – varsinki jos olen joutunu kameran taakse.

  1. Oikeasti tulostan vaahtiskuvan ja tuon tuliaisiksi, kun tulen vierailulle.

   Kiitos supportista <3
   Ps. ”Älä pyörittele silmiä miulle!!”

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *