Liftauskilpailu Helsingistä Lappiin

Liftaushistoriani on monivuotinen ja varsin spontaani. Se alkoi pakon edessä Espanjassa, kun olin käymässä naapurikaupungissa, bussit eivät enää iltapäivällä kulkeneet ja kotiin oli päästävä.

Sen jälkeen olen ollut jos jonkinlaisen tekosyyn takia tien varressa. Liftasin lyhyen pätkän Irlannissa ja pidemmän reissun Itävallasta Liechtensteiniin ja sieltä Sveitsiin. Nousin länsirannikkoa pitkin Lappiin ja laskettelin sieltä idän kautta takaisin etelään.

Olen reissannut yksin ja kaksin, olen päätynyt pakettiauton perukoilta amerikanraudan kyytiin. Olen liftannut jopa tuntemattoman kanssa, joka sattui samaan risteykseen ja oli matkalla samaan kaupunkiin. Olen kulkenut aamunkoitteessa ja yötä vasten. Nukkunut matkan varrella ystävillä, teltassa ja sohvasurffaten tuntemattomilla.

Vaan enpä ole liftannut kilpaa.

Tähän on tulossa muutos tänä viikonloppuna. Oltiin suunniteltu ensi vuodeksi muutaman kaverin kanssa omaa liftauskilpailua Hangosta Jäämerelle, mutta suunnitelmat aikaistuivat Lauran pistäessä IG directiin viestiä.

Kesäkuussa Suomessa järjestettäisiin jo kuudetta kertaa Hitchball 4000, pohjoismaiden suurin liftauskilpailu. Kisa lähtee perjantai-iltana Helsingin Ooppera-talolta, jossa julkaistaan Lapissa sijaitseva salainen määränpää. Kilpailijoiden täytyy päästä määränpäähän puoleenpäivään mennessä sunnuntaina, ja suoritettava matkan varrella eri tasoisia rasteja.

Kuulostaa aivan parhaalta ikinä.

Kilpailun ehtoihin kuuluu, että jokainen tiimi tekee oman FB-sivun ja postaa sinne päivityksiä matkan varrelta. Meidän tiiminimeksi valikoitui Hijackers, ja sillä nimellä meidät löytää Facebookista. Nyt on tämän blogipostauksen osallistavan osuuden vuoro: käy tykkäämässä sivusta, jos yhtään kiinnostaa seurailla meidän matkantekoa! Postattiin sinne jo vaivalla tehty (upea) esittelyvideokin.

Loppuun vielä lyhyt stoori meidän tiimin nimestä. Oltiin Lauran kanssa heitetty tämä Itävalta-Liechtenstein-Sveitsi -kierros ja päädytty lopulta junalla Kroatiaan. Hostellissa kerrottiin liftaustarinaa huonekavereille, ja Laura meni möläyttämään jotakin seuraavan kaltaista:

“We hijacked in Austria, Liechtenstein and Switzerland.”

Tätä seurasi hiljaisuus ja epävarma nauru. Ainakin Laura nyt muistaa, että hitchhiking tarkoittaa liftausta, ja hijacking kaappausta.

Essi

Postauksen kuvat on meidän yhteiseltä liftausreissulta, ja kuvaajana tietenkin ihana Laura

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat matkat
Kommentit (2)
  1. elisayyseekaa
    13.6.2019, 20:32

    Siistiä,olin jo melekin unohtanu koko homman olevan edes mahollista 😛 ♡♤◇♧

    1. Haha 😀 Taitaa olla kyl liftauksen kulta-ajat kaukana takana päin.. Sääli!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *