Siperia kutsuu

Viikkoja jäljellä: 39
Suunnittelematta: kaikki

Olen vuosikaudet haaveillut Trans-Siperian junamatkasta Venäjän, Mongolian ja Kiinan halki. Ensi vuonna tuo haave toteutuu, koska me lähdetään reissuun!

Minä, Riia ja Ella. Sama kolmikko, joka nuohosi tänä kesänä Norjan vuonoja, nuohoaa ensi kesänä Siperian junaraiteita. Idea istutti itsensä meidän päihin kriiseillessämme alkuvuodesta tämän kesän Norja-reissua. Ehdotin, että mitäpä jos unohdetaan koko Norja ja paetaan vaan kaikkea Siperiaan.

Kaikki meni loppujen lopuksi hyvin Norjan reissun kanssa (siitä älyttömästä reissusta pitäisi muistaa joku stoori kirjoittaa!), mutta päätettiin silti lähteä myös Siperiaan. Ja Mongoliaan. Vieläpä Kiinaan asti. Vuoden päästä, niin että on varmasti tarpeeksi aikaa suunnitella, odotella ja kutkutella vatsanpohjaa. Jos hämäräisellä ajantajullani oikein muistan, meillä oli viikko sitten ensimmäinen suunnittelupalaveri.

Kukaan meistä ei oikeastaan tiennyt vielä hirveästi mistään mitään. Ella oli ostanut Akateemisesta Trans-Siperian matkaoppaan (jonka kävin juuri eilen noutamassa myös itselleni) ja viuhutteli sitä videopuhelussa moneen otteeseen. Suurin palaverisaavutus oli jakaa vastuualueet kaikille.

Minä vastaan Venäjän, Riia Mongolian ja Ella Kiinan suunnittelusta. Toki pistetään varmasti nokkiamme toisten suunnitelmiin tiuhaan tahtiin, että saadaan kaikkia miellyttävä kokonaisuus. Itse esimerkiksi haluan fuusioitua hetkeksi osaksi mongolialaista jurttaperinnettä.

Kaikista eniten innoissani olen kuitenkin itse junassa kököttämisestä. Suuresta, ihmishälinäisestä seikkailusta, jonka aikana ehtii syödä monta kuppia nuudeleita, lukea monta kirjaa ja nukkua monen monta yötä heiluvassa ja tärisevässä junavaunussa monien kymmenien muiden kanssa.

Aion kirjoittaa Trans-Siperiareissun suunnittelusta postaussarjan. Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten pläänit etenee ja miten innoissamme ollaan vielä H-hetken koittaessa.

Ja hei plz, jos joku, kuka tahansa, on ikinä jalkaansa tepsuttanut Siperiajunan kyydissä, niin tämän postaussarjan aikana toivon, että tepsutat tänne roimasti recommendeissöneitä parhaista stopeista ja spoteista! Ja kaikesta muusta.

– Essi

kulttuuri matkat
Kommentit (2)
  1. Hei, ainiin, siellä junan 3-luokassa ei sit oo ilmastointia. Että jos elokuussa lähdette ja on kuuma, niin sitten siellä on kuuma. Etenkin, kun noin 30 ihmistä on samassa vaunussa. Mutta hyvä reissu teille tulee, sitä en epäile hetkeäkään! 😉

    1. Moi! Apua, joo totta, pitää varautua ihan kunnolla sit kevyillä ja ei-hiostavilla vaatteilla.. Varsinkin kun ollaan jossain vaiheessa se kolme päivää putkeen junassa. Mut jep, kokemus sekin sit vaan on, että pitää ottaa positiivisen kautta!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *