Käsialaharjoittelua ja brushpen-kynien testausta

Hei pitkästä aikaa! Blogissa on ollut hiljaista viime viikonloppuisen Pays-Basque reissun vuoksi. Ihastuin paikkaan suuresti ja haluan ehdottomasti mennä takaisin tutustumaan alueeseen enemmän. Upeita maisemia laaksoineen, vuorineen ja rannikkoineen. Oli ihanaa hengittää raikasta ja puhdasta ilmaa sekä tuntea lämpimän merituulen puhaltavan. Kun palasimme takaisin Pariisiin maanantaina toin kevätflunssan mukanani. Flunssa vei minusta kaikki energiat, mutta samalla oli silti yritettävä pysyä mukana ranskankielen opinnoissani etten jäisi jälkeen muista. En kerennyt edes bujoilemaan paljoa viime viikolla saati sitten kirjoittaa blogiin. Mutta nyt olen onneksi vihdoinkin kunnossa!

 

Pays_Basque.jpg

Saint-Jean-de-Luz on viehättävä pikku kaupunki Ranskan länsirannikolla aivan Espanjan rajan lähettyvillä.

 

Aiemmin tällä viikolla luonnostelin bujooni yhtä #rockyourhandwriting tehtävää. Luonnostelin ensin lyijykynällä ja sitten kun se näytti miellyttävältä niin Micronilla päälle. Lopputulos ei kuitenkaan ollut niin miellyttävä, joten käänsin sivua. Sama homma vain toistui ja toistui. Tuhlasin monta sivua tähän bujostani ja se raivostuttaa. Halusin marssia ostamaan kokonaan uutta bujoa ja aloittaa alusta, mutta päätin kuitenkin nyt tehdä tämän bujoni loppuun kaikkine mokineen ja virheineen. Niimpä päätin, että tarvitsisin erillisen pelkästään harjoitteluun sopivan vihkon. Kuten esimerkiksi käsialaharjoituksia, piirtämistä, luonnostelua, kynien kokeilua sekä ehkä jopa haasteita varten.

 

Handlettering.jpg

Harjoitteluvihkon ensimmäinen sivu.

 

Löysin A4 kokoisen vihkon, joka on varustettu pisteillä. Samantapainen kuten Leuchtturm1917, jota käytän bujonani, mutta isompi! Eli ihan täydellinen harjoitteluun. Hintakaan ei päätä huimannut, joten vihko lähti mukaani. Olen katsonut Skillsharesta eri videoita käsinkirjoituksesta ja brushpenien käytöstä ja harjoitteluun olen käyttänyt tätä uutta vihkoani. Erityisesti olen tykännyt Peggy Deanin ”oppitunneista”. Häneltä löytyy monia videoita esimerkiksi siitä, kuinka oppia kirjoittamaan brushpen-kynällä

 

ruokia.jpg

Harjoittelua. Omasta mielestäni minun tulisi harjoitella erityisesti p-kirjainta…

 

Kuretake_Tombow.jpg

Brushpen-kyniä. Tombow on ainakin erittäin suosittu!

 

Aloitin brushpen-kirjoittamisen harjoittelun Deanin ohjeiden mukaan ihan vain viivoista ja muodoista. Varsinkin aluksi tuntui hankalalta säädellä voimakkuutta jota käytän kirjoittaessani (tuntuu se vieläkin vaikealta). Hetken aikaa harjoiteltuani Tombow-kynällä halusin vertailun vuoksi kokeilla Kuretake Zig-kynää. Kuretakessa kynän kärki on erittäin pehmeä ja väri tuntuu aika nestemäiseltä (varokaa, jotkut värit voivat tulla hiukan läpi ainakin Leuchtturmissa). Kuten ylläolevasta kuvasta näkee Kuretakella saa tehtyä sekä suurempaa että ohuempaa viivaa verrattuna Tombowhin. Tarvitsen vielä paljon harjoitusta näiden kynien käytöstä.  Kuretakella hankalaksi kirjoittamisen tekee sen pehmeä kärki, koska kärki ”pyörähtää” helposti vaihtaessa kevyestä painamisesta voimakkaaseen. Tällöin tulee vähän kummallinen jälki, jonka näätte alhaalla olevasta kuvasta erityisesti A-kirjaimen kohdalla.

 

kure_tomb.jpg

 

Mielestäni Tombowlla on helpompi kirjoittaa ja sillä saa kirjoitettua pienemmällä fontilla. Mutta luulen, että Kuretake toimii erittäin upeasti ison fontin kanssa. Lisäksi Tombowlle suuri plussa huikeasta värivalikoimasta, jopa 96 eri väriä.

 

Jos teillä on kokemusta näistä kynistä olisi kiva kuulla mielipiteitänne. Tai vinkkejä joistain muista hyvistä kynistä?

 

<3 Essie

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (1)
  1. Saswath Academy
    7.9.2021, 12:21

    Interesting stuff to read. Keep it up.
    Please Visit Us to know more about Best chess coaching in india

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *