Heippa ny sit Lily

Yhteiselomme on ollut rauhaisaa ja pääosin leppoisaa, mutta nyt on tullut aika jatkaa eri suuntiin. Ollaan ehkä vähän kasvettu erillemme, näin kliseisesti sanottuna. Kun aloitin Lilyssä, olin aikalailla siinä ensimmäisessä aallossa (en ihan mutta melkein). Blogeja oli vähän ja kaikki oli kaikkien kavereita. Anonyymejä ei näkynyt ja kommentointi oli keskustelevaa ja laaja-alaista, ja uusia jänniä blogeja löytyi ihan päivittäin. Suuri ilonpäivä oli, kun sain toimitukselta ”Suositeltua sisältöä”-leiman blogini kylkeen.

Sittemmin monikin asia on muuttunut, saitin ulkoasusta lähtien. Siinä missä muutokset ovat blogimäärän ja muun kehityksen myötä pakollisiakin juttuja, alkoi oma suhteeni Lilyyn hieman muuttua. Blogeja on tullut satamäärin lisää, ja kiinnostavien blogien löytäminen luettavaksi on ihan tuurista kiinni. Pidin myös enemmän alkuperäisestä ajatuksesta, että Lilyssä on kymmenisen blogia joita pitävät saavat korvauksen työstään, sitten oli sitä suositeltua sisältöä (johon toimitus nosti hyväksi katsomiaan blogeja) ja sitten oli kaikki muut blogit. Nykyinen jako on mielestäni epäselvä. On suositeltuja ja suositeltuja (toiset saavat palkkaa ja toiset eivät), on perhekategorian nimikkoblogeja jotka eivät ole sama kuin suositellut mutta tavallaan ovat ja sitten on ne sadat blogit joita ei meinaa löytää kun ei ole mitään järkevää tapaa etsiä.

Mistä päästäänkin siihen että en ole keksinyt vielä mitään kätevää tapaa etsiä Lilystä uutta luettavaa. Haluaisin jollain helpolla tavalla etsiä vaikkapa kaikki liikunta-aiheiset blogit. Itse yritän bongailla nykyään lähinnä vain etusivun kommenttiosiota että josko jossain olisi kiva keskustelu. Tai keskusteluista löytää sellaisia tyyppejä joiden ajatuksista tykkään ja käyn kurkkimassa heidän blogejaan. Mutta olen satavarma, että silti kiinnostavia blogeja jää lukematta. Tuurilla Uusimmat-sivulta löytyy karusellista joku kiinnostava teksti ja sitä kautta uusi lukututtavuus, mutta se on aika harvinaista. 

Kaipaan myös Lilyn alkutaipaleelta sitä särmää mitä silloin oli. Postauksissa oli särmää, ihmisillä oli teräviäkin mielipiteitä eikä niitä epäröity sanoa. En nyt tarkoita että siellä haastettiin riitaa siellä kommenttiboksissa, mutta siellä oli mielipiteitä. Nyt yleistän aika rankasti, mutta jos käy katsomassa melkeimpä mitä tahansa kommenttiosiota niin siellä hoetaan vain että ”ihana” tai ”sä oot kaunis” tai ”oon samaa mieltä”. Jos joku erehtyy olemaan erimieltä, niin syytellään että on ymmärtänyt tahallaan väärin blogin kirjoittajan tarkoituksen. Aina välillä kiinnostavia keskusteluita syntyy, onneksi. 

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä on mainonta. Enkä nyt tarkoita blogien sisältömainontaa (se tosin keskittyy vain muutamille isommille blogeille, mutta mikäs siinä), vaan tätä saitin mukana tulevaa mainontaa. En halua mainostaa blogissani hiivasienilääkkeitä, en halua mainostaa blogissani että Suomen parhaat blogit löytyvät Imagesta tai jostain muualta. 

Siispä. Minun pieni bloginurkkani siirtyy tästä eteenpäin uuteen osoitteeseen. Uusi bloginurkka on vielä hieman sekaisin, suonette anteeksi että ihan kaikkia muuttolaatikoita ei ole purettu ja kaikki asiat eivät ole löytäneet paikkaansa. 

muutto.jpg

www.sanumaria.com

Facebook

Instagram: by_sanumaria

Tulkaahan sinne ja kommentoikaa ja olkaa niinkuin ennenkin. Tämä blogi jää pystyyn ennaltamäärittelemättömäksi ajaksi, mitä sitä nyt suotta hyvää arkistoa sulkemaan. Lähden siis suurieleisesti ihan omilleen. Ihan ihan omilleen, saitin ylläpito on omissa hyppysissä. Joka on hieman IIIKS. Mutta vain hieman.

Kiitos kaikesta Lily ja kaikki jotka tätä luette! Tulkaa jo tonne toisaalle, haluun esitellä heti mun uudet bloginurkat!

suhteet oma-elama
Kommentit (41)
 1. Vähän turhaa tulla toistelemaan muiden kommentteja, mutta mä niin allekirjoitan tuon hankaluuden ja mainokset ja kaikki!

  Oon aina miettiny mikä mua täällä Lilyssä on nyppinyt, mutta sinähän tiesit sen paremmin kuin minä 😀

  Kaipaan niin kovasti jotain huippua portaalia, jossa ei ole pakko olla fashion tai fittnes tai äityli. Tylsää. Miksei riitä, että on persoonallinen ja kiva.

  1. Mää perustin oman portaalin, niin oon siellä se ässein tyyppi (tai äässein) 😀

   1. Just hyvä niin! 😀

 2. Mulla on vähän sama olo, että aina pitää olla varomassa mitä sanoo. En mä ketään haluaisi haukkua mutta mulla on välillä aika kovia mielipiteitä (olen melko temperamenttinen ihminen) ja olisi kiva että saisi sanoa ne rauhassa 😀 Mietin juuri viime viikolla että siirtyisin eri alustan alle jotta voisin olla ”oma itseni”, hassua.

  Myös kun aloitin 2012, kommentit oli paljon positiivisempia. Nykyään niitä ei ole, tai jos on, ne on melkein aina syytteleviä ja negatiivisia. 

  Mutta täältä ei oo mulle kovin helppo lähteä kun tiedän että täällä postaukset on kuitenkin kivasti näkyviä ihmisille, enkä tiedä jaksaisinko kirjoittaa jossain random osoitteessa mistä en tietäisi että löytääkö sinne kukaan. :/

  1. Niinpä, niinpä, niinpä!

  2. Se ehkä tässä just on että kaikki on pliisuuntunut (ja en oo löytänyt niitä blogeja missä on sitä särmää vielä jäljellä). Ja kun sanon kaikki, luen mukaan kyllä omatkin juttuni. Mutta olisi kiva tavallaan että kommenttibokseissa keskusteltaisiin (kuten aina välillä käykin) sen sijaan että syyteltäisiin että ”ymmärsit nyt kirjoittajan väärin tahallaan” tai jeesmiesteltäis ”oot ihana oon ihan samaa mieltä mistä toi kukka on”.

   1. Joo mustakaan toi Facebook-käyttäytyminen missä vaan painetaan likea ja hehkutetaan ei tarvis levitä blogimaailmaan. Haluan oikeita mielipiteitä, hyvässä ja pahassa. Ne täysin päinvastaisetkin mielipiteet on ihan mahdollista sanoa asiallisesti, eikä bloggaajan tarvii vetää siitä hernettä nenään.

     

  3. Mulle se lähtöpäätös oli ehkä vaikein siksi että a) täältä on turkasen tuskasta siirtää omia juttuja muualle b) status quo oli mukava (kirjaudut vaan sisään ja sillai). 

   Mutta toisaalta vaikka varmasti menetän sellasia lukijoita jotka käyttää vaan Lilyä, niin mitä se lopulta mitään haittaa. Harmittaa toki, mutta ei se niinkon muuta mun tilannetta mihinkään. Blogia lukee ne jotka lukee, ja toivon että mahdollisimman moni jaksaa klikata mut johonkin feediin tai bookmarkkeihin tai miten ikinä Lilyn ulkopuolisia blogeja sitten seuraakin. 

   Mä en lähtemällä koe menettäväni mitään, enemmänkin ehkä saan leikkiä vapaammin (oma blogi, oma lupa). Ei mulla nytkään ovista ja ikkunoista tunge mitään yhteistyötarjouksia ja muita ”etuja”, koko kohta 8 vuotisen blogiuran aikana niitä on tullut 3. Kaksi kutsua tapahtumaan Helsingissä ja yksi ”tee töitä kuukausi niin saat tuotteen ilmaiseksi”-tyyppinen juttu johon en kyllä tarttunut. Että niitäkään en lähtemällä menetä. Ehkä siksi on tavallaan helppoakin lähteä omilleen kun yksi iso etu on että ei tarvi tahtomattaan mainostaa hiivasienilääkettä.

  4. Sannatintin
   16.1.2015, 16:24

   Eikö tässä ole pieni ristiriita – haluat itse oikeuden sanoa suoraan ja kovasti, mutta kommenteissa haikailet positiivisten perään? Blogisi on aivan ihana ja en muista yhtäkään ilkeää kommenttia sieltä lukeneeni (en voi toki väittää kaikkia lukeneeni), vaan ainoastaan suoraa ja hyvää keskustelua, jos sinullakin on ollut kärkäs aloitus (esim. just tuo tuore yrittäjyyskeskustelu, joka on ihan huippu). 🙂

   1. Sannatintin
    16.1.2015, 16:25

    Tämä siis kommenttina What else is there -blogiin 🙂

   2. Juu ei niitä huonoja kommentteja nyt juuri viime kuukausina olekaan tullut ja toi yrittäjyys-keskustelu onkin ollut nyt poikkeuksellisen hyvä keskustelu mihin olin itsekin tyytyväinen. Mutta pitkällä kaavalla musta tuntuu siltä, kun ajattelee koko blogin historiaa kahden vuoden ajalta 🙂 Että aluksi niitä kommentteja tuli paljon enemmän, ja paljon positiivisempia. 

    Viime keväänä kirjoitin superkärkkään ja vihaisen postauksen (ja ymmärrän kyllä että lukijalle varmasti ärsyttävän) kun ärsyynnyin tähän lilyn maailmaan, ja sen kommenteista tuli aika hyvin ilmi että miten täällä ei saa käyttäytyä. Sen jälkeen en ole uskaltanut sanoa oikein mitään. 

     

    1. Täytyykin heti käydä kaivamassa, on nimittäin mennyt ohi harmillisesti 🙁

     1. http://www.lily.fi/blogit/what-else-there/kapinamielella

      Oho se olikin kesäkuulta. Tuossa nopeammin jos on vaikeaa löytää. 😀

      1. Haha, olin toukokuussa menossa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *