10 kommentoijatyyppiä: tunnistatko itsesi?

Blogien paras (ja pahin) puoli on monesti blogitekstin kommenttiboksi. Joskus kommenttiboksi täyttyy mahtavasta keskustelussa, jossa kommentoijat jatkavat blogitekstin kirjoittajan ajatuskulkua tai vievät sen ihan uusille urille. Tällainen keskustelu on ihan parasta, erityisesti jos se tapahtuu oman tekstin alla (voi taputella itseään selkään että jes, ihmisiä kiinnostaa). Lueskelin lähes huutonauraen #pakaragaten keskustelua ja tunnistin sieltä useita tyypillisiä kommentoijatyyppejä. Ja muitakin tuli mieleen:

1. Oon niin samaa mieltä. Tämä kommentoija on täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa, ja usein kehuu myös kirjoittajaa fiksuksi tai parhaaksi. Nämä kommentit eivät varsinaisesti vie keskustelua mihinkään, mutta lämmittävät aina tietty kirjoittajan mieltä.

2. Toi paita/tukka/kenkä/ruusu/whatever on niin ihQ. Nämä ihQ-kommentoijat löytyvät yleensä suosituimpien muoti/lifestyle-blogien kommenttipalstalta. Bloggaaja esittelee uuden paitansa/minkäikinä, ja kommenttiboksi täytyy "ihana!" -huudahduksista. Jotenkin herttaista, mutta niin tyhjää. Toisaalta onhan se kiva että kommentoijat tykkäävät ja bloggaaja saa vahvistusta omalle hankinnalleen että hyvähän se oli.

3. Hyvin sanottu, olen itse sitä mieltä että.. Kommentoija, joka jatkaa keskustelua kommenttiboksissa. Nämä kommentoijat ovat ihan parhaita. Joskus saa ihan uusia näkökulmia omaankin elämäänsä, kun toiset heittävät erilaisia (ja joskus eriäviäkin) ajatuksia ilmaan.

4. Luit ja ymmärsit tahallasi väärin. Oli aihe mikä tahansa, aina on joku jonka mielestä kirjoittaja ymmärsi tahallaan väärin. Ja luki väärin. Niin, kaikkihan me ihan tahallamme ymmärrämme väärin.

5. Olet läski, ja etsit läskeillesi oikeutusta. Erityisesti jos kirjoitus liittyy jotenkin nais/miesulkonäköasioihin. Jos nainen puuttuu siihen, että jossain lehtijutussa (kuten nyt tässä #pakaragatessa) puututaan tökerösti naisen ulkonäköön ja rasvaprosenttiin, kyse on vain siitä että kirjoittaja ja muut kommentoijat ovat läskejä diettinsä feilanneita valaita, jotka etsivät oikeutusta läskeilleen.

6. Hahah, ammattiloukkaantujat asialla. Kyllä, netissä on paljonkin ammattiloukkaantujia, ja jotkut loukkaantuvat ja ottavat itseensä kaikesta. Mutta saahan sitä loukkaantua. Vaikka mistä. Monesti kuitenkin bloggarit harvoin ovat ammattiloukkaantujia, nämä tyypit löytyvät erilaisilta keskustelupalstoilta. Tai bloggaaja käyttää sarkasmia ja ironiaa, joka menee kommentoijalta täysin ohi.

7. Taas naiset vaan louskuttaa, pyh. Naisten dissaajat ovat ihan oma ryhmänsä. Kovin usein nämä ovat niitä trolleja, jotka joskus ovat jopa ihan hauskoja. Mutta hyvät trollit ovat vähemmistössä, huonot löytyvät helposti kommenttimerestä kun etsit kommentteja jossa arvostellaan kirjoittajan ulkonäköä.

8. Älä ota tätä väärin, mutta… Tätä esiintyy monesti muotiblogeissa. Jostain syystä menestyvät muotibloggarit eivät tunnu ikinä tekevän mitään oikein. Jos ei ole uutta vermettä, siitä kommentoidaan että eikö sulla oo varaa ostaa mitään. Ja jos on uutta vermettä, aletaan spekuloimaan siitä paljonko mainostuloja bloggari saa ja paljonko bloggari riistää lukijoitaan tarjoamalla mainoslinkkejä. Jos kommentti alkaa sanoilla "älä ota tätä väärin" tai "ei millään pahalla", bloggari voi olla melkein varma että jotain kuraa tulee niskaan.

9. Kuole pois. Trollit ja nettikiusaajat. Haukkuvat toisia netissä ihan vaan huvikseen, ja kuvittelevat että se on jollain tasolla erityishauskaa. No ei se ole, kenenkään mielestä (paitsi näiden mielestä jotka noita kirjoittavat toki). 

10. Hiljaisuus. Itse olen monesti tätä hiljaista kommentoijaporukkaa. Kommentoin yksinäni kotona ääneen (tai huutelen irkissä), mutta en kommentoi niin usein. Kun ei ole mitään sanottavaa, tai sitten en osaa muotoilla mielipidettäni omasta mielestäni nasevasti. Keskusteluun on helppo osallistua, tai jos joku pyytää jotain vinkkiä. Mutta muuten, olen ehkä luvattomankin hiljaa. 

Puuttuuko listasta joku kommenttityyppi? Millainen kommentoija itse olet? Minä yritän olla hyvä kommentoija, mutta usein toteutan myös listan kohtia yksi ja kymmenen. Ehkä liiankin usein :)

Kommentit

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Tunnistan itessäni eniten 1, 2 ja 10. Aika hyvin olet onnistunut kokoamaan erilaisia tyyppejä. Koska en ole toi 3 (mielelläni olisin), niin en pysty viemään tätä keskustelua mihinkään. Nyyhkis. ;)

sanumaria

Jokainen kommentti on lisäys keskusteluun :D Tosin en tiiä voiko tästä aiheesta ees varsinaisesti keskustella, mutta ideoita voi aina tulla lisää.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

No voi näköjään! Ihmisillä tulee heti vaikka mitä hienouksia mieleen, mutta mä täällä vaan ruudun takana nyökyttelen ja oon ihan hiljaa. Korkeintaan tykkäilen (omg, oon myös tykkääjä! oikein sekasikiö!) ja mietin, että hitot, miks mä en keksinyt tota. Ja täähän on siis hyvin hämmentävää, koska oon livenä kova puhumaan ja mulla on kyllä paljon mielipiteitä. Ehkä parempikin, että pidän suuni näppäimistöni kurissa edes jossain. :D

SuviH (Ei varmistettu)

"Kyllä nyt pitäisi ymmärtää, että..." -tyypit.
Mm. ... hääkengiksi ei sovi Converset, ... vauvoja ei saa tuoda ravintolaan, ... liikkumalla enemmän laihdut, ... syömällä vähemmän laihdut, ... joku ei välttämämättä tykkää. Ja tästä päästäänkin toiseen arkkityyppiin "Muiden puolesta loukkaantujat".

sanumaria

Aa, niin nää on ne tyypit kun enemmän ehkä velloo keskustelupalstoilla. "Kyllä sun pitäs tietää että..."

SuviH (Ei varmistettu)

Mä en foorumeja oikein enää lue, mutta uskon että juuri nää kukoistaa sielläkin! Mutta varsinkin lehtiartikkelien kommenttiosiossa näitä riittää :-/

sanumaria

Mää luen forumeita niin kauan kun ne ei varsinaisesti liity mihinkään mikä liittyis omaan elämään. Niinko esim. luen Pakkikselta fitnessketjuja ja hämmästelen vaan menoa :D

Eilisen lupaukset

1 ja 10 varmaan. Tosin olen joskus eri mieltäkin, ylläri. Mutta jos en pysty sitä järkevästi ilmaisemaan, niin siirryn jälleen kategoriaan 10.

Sanayhdistelmät "älä nyt loukkaannu" ja "ei millään pahalla, mutta" voisi poistaa suomenkielestä. Kumpikin niistä ennustaa päinvastaista suhtautumista, vaikka asia saattaisi jopa muuten olla ok. Jos joku tulee sanomaan, että "älä nyt loukkaannu, mutta sun juoksu oli kamalaa katsottavaa", niin loukkaannun paljon enemmän, kuin jos joku tulisi sanomaan (okei, riippuu ihmisestä) "Sun juoksu oli kamalaa katsottavaa", ja vaikka vielä vetää kättä silmien eteen. Miksi? Koska jälkimmäisessä usein on jonkinlainen humoristinen vire ja pilke silmäkulmassa, ja edellinen on ihan tosi tarkoituksella, hyveellisellä "kyllä minä tiedän ja kerron sen mielelläni" -asenteella. Huh. Olisko jäänyt joskus traumoja? =D

 

 

 

 

Mahdoton Nainen

Toi ´mutta´-sanahan on siitä ovela että se ikään kuin mitätöi sitä edeltävän lauseen, tyyliin "unohda kaikki mitä äsken sanoin, kerron sinulle nyt mitä OIKEASTI olen mieltä"...

sanumaria

Mulla nousee heti karvat pystyyn noista "ei millään pahalla, mutta" aloituksista. Että oon mukana kansalaisaloitteessa kun vaaditaan niiden poistoa! Barrikaadeille!

Marsublog

Ihana merkintä! :)

 

Tunnistan itseni kyllä monesta kohdasta. Varsinkin koska oon VAIN kommentaattori, en bloggaa. Mä oon ennen kaikkea besserwisser-kommentaattori: monissa blogeissa levitetään oikeasti niin virheellistä (huolimatonta?) tietoa esim. ravinnosta ja terveysasioista (erit. Kemikaalicocktail-tyyppiset hippiblogit), että mielestäni asioiden oikea tola pitää tuoda esiin.

 

Mun pahin trigger on lifestyleblogien "jokaisella on mahdollisuus muutta elämänsä"! :D --> ragekommentti

sanumaria

Haha, besserwisserit jäi selkeesti pois listalta, hyvä lisäys. Parasta toki kun yksi lajin edustaja ilmoittautui itse :) Toisaalta, musta on hyväkin että joku oikoo niitä käsityksiä, jos muut kommentit on sellaista komppaamista ja ihkutusta.

Mun trigger (joka kyllä harvoin johtaa kommenttiin) on varmaan sellanen yleistäminen. Vaikka nyt tämä paleohomma mikä on joka hyvinvointiblogissa menossa, niin "viljaton elämä on parasta, älä tuhoa elämääsi syömällä viljaa!"-manifestointi. Argh.

Liv
Päiväuniaika

Mulla taas hajoo naama "ei saa yleistää!" -ihmisiin. Siis v*ttu, pakkohan se on yleistää. Ei niitä tekstejä lukiessa kannata miettiä, että tässä nyt kirjoitetaan just minusta. :D 
Tiedättekö, joku kirjoittaa tekstin kuinka "parikymppiset yh-äidit on aivan perseestä", ja sitte jengi menee ja kiskoo herneitä kasan sinne sieraimiin ja puolustelee siellä sitten itteensä, että minä ainakin oon hyvä äiti! Helvetti, kyllä se koira älähtää, johon kalikka kolahtaa. 

sanumaria

Pakkohan se on yleistää. Ja jotenkin odottaa että lukijalla on sellanen lähtöajatus että "ok, aina on poikkeuksia, mutta YLEISESTI AJATELTUNA se on noin". Koska jos ei vedä mutkia suoriksi, tulee blogiteksteistä tuskallisia luettavia, joissa luetellaan aina ne poikkeukset :D

Liv
Päiväuniaika

Siis just näin! 

Kaikista pahimpia kommenttilootia on ne, joissa on tekstissä käsitelty stereotypioita. 
Sitte sielä kitistään kuinka "ei blondit oo aina tyhmiä!" tai "kuule ei homoilla ole aina pikkurilli pystyssä!"

Marsublog

Pakko taas komppaa, olet vaan niin paras :)

 

Paleototuus, kiintymysäitiys, punttitreeni, VHH, takuuvarmat fundamentalistiaiheet. Tärkeä myös perustaa omat argumentit siihen että "mulla toimii".

SuviH (Ei varmistettu)

Argh, nämä "mulla toimii" -argumentoinnit! Esmees jos Sinun rokottamatta jättämäsi lapsi ei ole sairastunut tuhkarokkoon, on se "täysin turha rokottaa", "ketään"! (Sori nää lapsiesimerkit, niitä nyt vaan on niin helppo keksiä) Tai, "mun Hondassa on sitäjatätä vikaa - kaikki Hondat on p*skoja".

Marsublog

Vuosien lääketieteellisellä tutkimuksella paljon väliä, jos levän syönti PARANSI MUT.

FFFifi
Fitness Führer

Viljaton ja maidoton!!! Ihme että suomalaiset on enää hengissä kun vilja ja maito on niin hirveän myrkyllistä.... MUT JOO onhan suomalaiset toki läskejä ja sydänvaivaisia ja mielenterveysongelmaisia että ne kaikki johtuu viljasta ja maidosta saleen. Mäkään en olisi näin negatiivinen jos lopettaisin noitten syömisen.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hei sitten on vielä tsemppaaja-kommentoijat! Ne semmoset, jotka nostaa pohjamudista vaikka kyntäisit miten syvällä. Ne on kanssa kivoja ne.

Mikähän itse olisin? Varmaan se sellainen, joka kuvittelee olevansa pirun hauska, mutta todellisuudessa onnistuu vain nolaamaan itsensä.

tiiti
ite puin

Mää oon tää sama, mutta kaksimielisemmin :D

Noilla tsemppaajilla on muuten semmoinen suht harvinainen sosiaalinen kyvykkyys -alalaji, jotka esim. lemmikin kuolemasta tai traumaattisesti koulukiusaamisesta kertovassa tragediapostauksessa huikkaa jotain tyyliin "SIIS AIVAN IHANAT VERHOT!!!" :D

sanumaria

:D Niin totta! (laji 1, komppaaja)

sanumaria

Mä oon myös ehkä pikkunäppäräkommentaattori. Yleensä se näppäryys menee mäkeen :D

hanska
Heppatic

ehh, pätijätyyppi on yksi. se ITSE ASIASSA -tyyppi. luulet tietäväsi mutta olet väärässä. vaikka kyse olisi omasta elämästäsi.

mä oon eniten kymppi. kommentoin vain jos on asiaa.

sanumaria

Nää itseasiassa-tyypit on varmaan kavereita noitten eimilläänpahallamutta-tyyppien kanssa. Veikkaisin. Ja mitä sitä sitten mitään sanomaan jos ei oo asiaa!

Janey (Ei varmistettu) http://mapetitevieblog.blogspot.com

Oon varmaan joku sekoitus kolmesta ensimmäisestä. Paljon toki riippuu siitä millaisen postauksen bloggaaja tekee. Paljon tulee luettua niitä blogeja, jonne kommentoi harvoin/ei koskaan. Niistä yksi esimerkki on tää sun blogi. Kirjoitat niin hyvin ja nasevasti, että usein ei jää itelle mitään sanottavaa, muuta kuin että hyvä! Silloin tulee enemmin painettua tykkää-painiketta kuin rustattua kahden sanan kommenttia. :)

sanumaria

Toi tykkäänappi on itselläkin käytössä monesti, kun haluisi sanoa jotain mutta joko ei osaa enää sanoa mitään, tai sitten joku on jo kommentoinut sen mitä haluaisi sanoa. Onneksi on sellanen nappi :)

TiinaMariN.

Mä jaan ystävällisyyttä niillä "hienot kengät"-kommenteilla, useissa muotiblogeissa on vaikeaa kommentoida asukuvia sen syvällisemmin:) Taustalla piilee ajatus "tykkään blogistasi ja seuraan sitä koska olet hyvä tyyppi".

Olen kyllä selkesäti tyyppiä 1. ja 2 + 10.  Sanon kyllä, jos joku asia sotii kovasti omaa käsitystä vastaan, mutta liian usein jätän ihan laiskuuttani kommentoimatta. Pakaragate oli yks niistä tapauksista, ois ollut sanottavaa mutta mietin että mitäpä se muuttaa maailmankaikkeudessa jos mä jätän/olen jättämättä tämän kommentin :D

sanumaria

Hienot kengät ja muut on hyviä ystävällisiä kommentteja niinko sanoitkin. Hauskaa niistä kommenteista tulee silloin kun bloggaaja esittelee jotain minkä tarkoituksena ei oo ehkä esitellä että "katso miten ihanat kengät" vaan että "meille tuli ero ja muutin ja ostin maton" ja siihen mennään huuteleen että "IHANA MATTO". Vähän niinko tiiti sanoikin tossa ylempänä jo :)

TiinaMariN.

No se nyt on puhtaasti idioottimaista. Muotibloggaus yleensä ja eritoten kommenttiboksikeskustelut on kyllä aika surrealistinen taidelaji:)

1,2,3 ja 10. Joskus kyllä myös loukkaannun lähes ammattimaisesti, mitä kadun jälkikäteen. Oonkin kokeillut oppia tuota kohtaa 10 harjoittamaan kaikkein eniten juuri silloin kun vituttaa. Tai ainakin nukkumaan yön yli. 

Mä kyllä ehkä vielä lisäisin yhden kohdan josta (valitettavasti) tunnistan itseni. Sitä voisi kutsua vaikka Minä, minä kommentoijaksi. Huomaan monesti kirjoittavani muiden blogeihin itsestäni. Eli joku teksti on herättänyt minussa jonkun ajatuksen ja minun pitää tietysti heti kertoa se eli mitä mieltä MINÄ olen, mitä MINÄ teen ja miten se MINUSTA menee. MINÄ MINÄ MINÄ :D Yök! Kaameeta! Mutta syyllistun tähän aika ajoin.

FFFifi
Fitness Führer

MINULLA on kanssa sellainen tapa, että tulen aina kertomaan jotain kiinnostavaa ITSESTÄNI. Paremmalla ajalla tulen kommentoimaan tähän postaukseen että mitä mieltä MINÄ olen mistäkin kommentoijatyypistä. Sekä analysoimaan tarkemmin että millainen kommentoijatyyppi oikein OLENKAAN.

FFFifi
Fitness Führer

Ai hirveetä tajusin, että olen myös sellainen kommentoija, joka tulee vastaamaan asioihin bloggaajan puolesta :D Tyyliin joku just kysyi Natalta WTD:ssä että mitä se voi tehdä kun sen uusissa farkuissa nappi ei mene kiinni mutta seuraava koko olisi liian iso, niin enköhän mä linkannu sille "näin lisäät farkkuihin vyötärönympärystä hiuslenkin avulla" -niksin.

Saatan olla myös hölöttäjä....

sanumaria

Mäkin muuten teen tota samaa. Joku kysyy toimituksen palstalla jotain vinkkiä niin mää juoksen heti vastaan että "katsokaa kun mä tiiän". Sellasta ala-asteella viittomista että "kysy multa kysy multa mä tiiän"! :D

sanumaria

Mua taas harvoin ärsyttää minäminäkommentoijat, koska sieltä tulee just sellasia "aaaa, siis joku tekee noin" elämyksiä. Mun blogissa saa minäkommentoida vapaana syyllisyydestä :D

HelloAochi

Jep, täällä kans yks minäkommentoija tunnustautuu.

TiinaMariN.

Blogeissa onkin se erityisen hieno puoli että lukeepa mitä tahansa niin voi tuntea lukiessaan itsensä älykkäämmäksi ja miettiä "itse en kyllä ottais noin paskoja kuvia ja tekis tuollaisia kielioppivirheitä"  ja sitten laittaa kommentin "tosi hienoja kuvia" ja "ihqusti kirjotettu tää juttu, voin niin samaistuuuu"

sanumaria

Totta! Ja sitten kun kaikki tekee noin (myöntävät tai eivät) niin säilyy sellanen tasapaino maailmassa :)

FFFifi
Fitness Führer

Mä en kyl. Mä vaan paheksuvasti maiskauttelen ruutuni takana enkä sano mitään.

FFFifi
Fitness Führer

Noni nyt mä tulen valittamaan kommentoijista eikun siis analysoimaan noita tyyppejä. Olisi pitänyt tulla jo aiemmin, nyt olen tosi väsynyt. (Tyyppi n. Hölöttäjä)

1:set: Parhaita!!! Pelkkä kehu käy hyvin, ei tarvitse olla edes asiaa. Parasta tietysti on, jos kehutaan oikein yksilöidysti (esim. tänään kuvatekstejä).

2.:set ärsyttää mua yllättävän paljon. Siis muiden blogeissa, mulla ei oo tollasia. Ja monesta syystä: siksi, että on turhauttavaa lukea putkeen 50 kpl Ihana! -kommentteja. Siksi, että monet kommentoi niin vain voidakseen linkata oman bloginsa tai tuntuu jopa että mielistelytarkoituksessa. Siksi, että jos joku juttu on oikeasti ihana, ei viitsi enää sanoa että Ihana! kun se on jo 50 kertaa sanottu. Ja Lilyssä myös koska jos sanoo että Ihana! niin ilmoitusvalo vilkkuu koko ajan punaisena kun muut tulevat kertomaan saman....

Näiden alalaji kropan kehujat ärsyttää myös, koska ne eivät ikinä tule hehkuttamaan mun blogiin. Eipä sillä että treenaisin ulkonäkökeskeisesti tai laittaisin kuvia siksi, että kalastelisin kehuja, mutta kun näitä tyyppejä kerran on liikkeellä niin voisivat ne joskus mun luonakin käydä :P

3:set: Myös parhaita!!! Kommunikaation takiahan tätä hommaa tehdään loppujen lopuksi, joten kiinnostava keskustelu on ihan parasta. Vaikka sitten joutuisi valvomaan kommenttien äärellä yökaudet että saa vastatuksi :D

4:set: Rasittavia ja urpoja.

5:set: Aivan ehdoton suosikki-inhokkini!!! Menee samaan kategoriaan kateuskorttilaisten kanssa, mutta vielä rajoittuneempia yksilöitä. Uskomattominta esmes tossa postauksessani on se, että näitä läskihuuteluja tulee treeniblogiin. Että satuitko vilkaisemaan että tää ei ollut mikään plussakokoisen muotiblogi tms.? Ja toi ajatuksen kapeakatseisuus ylipäätään: miten se on mahdollista?! Typeryys niin pitkällä että se on jo äärimmäisen viihdyttävää.

6:set: Tyhmille ei kannata selittää. Aika huvittavia nämäkin. BTW voi että mua riepoo nämä jotka tulevat sanomaan "voi nyyh" "tuli paha mieli" tms. tai kirjoittavat omassa blogissaan että "älä lue jos loukkaannut tästä". Että ei mun tunnerekisteri ole vaan kivaa/paha mieli. Asiat saattaa esmes vituttaa, kiukuttaa, surettaa, pöyristyttää, ihmetyttää, järkyttää, kummeksuttaa, mietityttää, aiheuttaa epäuskoa, huvittaa, pänniä ja vaikka mitä muuta. Ei se, että olen eri mieltä sun huonosti perustellusta pöljästä mielipiteestä tarkoita että mulle olisi tullut siitä paha mieli, ei niin paljoa kannata itsestään luulla :D

7:t: En jaksa yhtään. Eivät ole edes hauskoja.

8:t: Älytön aloitus. Kyllä musta kritisoida saa ja kyseenalaistaa, mutta ei ehkä kannata ihan joka asiasta. Ja jos asiasta sanoo, niin kai sen voi sanoa suoraankin (mutta silti ystävällisesti). Mutta vittuiluahan nuo taitavat olla, näin sivustaseuranneena.

9:t: En jaksa näitäkään. Naps pois vaan mitään sanomatta.

10:t: Saa vaan lukea, mutta onhan kommentit kivoja. Itselle on kivoja ne ihan tyhjänpäiväisetkin.

Ite olen eniten 3. Minäilyn ja besserwisseröinnin lisäksi :D Ja hölinän. Ja neuvojen tuputtamisen...

Muista mainituista IHANA MATTO surupostauksessa huutajat ovat kyllä kieroutuneella tavalla erittäin hauskoja, ja Annen mainitsemat tsemppaajat on tosi kivoja, joskus niistä suorastaan liikuttuu :)

TiinaMariN.

No toisaalta kyllä, jos kertoo vaikka isän kuolemasta niin onhan se lohdullista jos joku tykkää sun matosta. Voi olla että on toivoa edelleen, kun on kaunis matto.

sanumaria

:D Oon samaa mieltä noista ykkösistä, eli kehut on parhaita. Jos totta puhutaan, niin joka ikinen blogaaja kirjoittaa siksi, että haluaa positiivista kommenttia. Ja vaikka mitä väittäisi muuta, positiiviset kommentit tuntuu kivalta. Mistä päästään taas tohon kakkoseen, niin oon miettinyt joskus noita supersuosittujabloggaajia, että mitä ne funtsii noista mielistelykommenteista. Että naurattaako niitä ne, vai harmittaako niitä että kukaan ei kommentoi muuta kun IHQ! Vaikka ne ihquudet onkin kivoja, niin haluiskohan nekin joskus jotain keskustelua? Ja tietenkin, miksei mun blogissa käydä ihkuttamassa ever. Treeniblogissakaan ei käy ketään :D (no toisaalta eipä siellä oo mitään mitä ihkuttaakaan, paitsi mun personal best mavetulos.)

Mua hämmentää monesti kommenttisotien mustavalkoisuus. Että jos olet erimieltä, olet suuttunut/herneet nenässä/loukkaantunut. Mitä jos on vaan erimieltä?

Mimosa

Meikäläinen on 1, 2 (jos joku rytke on oikeesti hieno) ja 10. Lisäksi olen MinäMinä ja hölöttäjä. Kommentteja kirjoittaessa ajattelen, että meikäläisen kokemus asiasta x voisi saada kirjottajalle jotain näkökulmaa ongelmaansa, ja kommentin lähettämisen jälkeen pidän itseäni taas idioottina ja liian Minäminä keskeisenä.

 

sanumaria

Tää mullekin iskee. Monesti siinä kohtaa kun pitäs lähettää se kommentti, ja sitten en lähetäkään. Oon siis myös ehkä epävarmakommenttaattori, kohdan 10 alalaji?

annakarin
Anna Karin

Minäminäminä olen myös aika itsekeskeinen kommentoija, itsestä kun on niin hemmetin mukavaa kertoa nippelitietoa, jotka ei oikeesti kiinnosta ketään. Oon myös just se, joka yrittää olla hauska, mutta luultavasti hahattelun sijaan muiden lukijoiden suhtautuminen on enemmänkin ehheh. 

Mä oon muuten luullu, ettei kukaan käytä "ei millään pahalla" -lausetta muutoin kuin ihan suoraan vittuillessaan. Pitääpä ottaa käyttöön.

Tyhjä

Viiden viikon kesäloma takana, niin ehtii taas blogejakin katsella. :-D ( näppärästi aloitin kertomalla itsestäni ) Kattava kattaus tuossa oli kyllä kommentoinnista. Minäminä-kommentoija saattaa olla myös henkilö, joka ei pidä omaa blogia, jossa voisi avautua. Siispä avaudutaan muiden blogeissa. ( joo mulla ei ole blogia ). :-D Ihmiset saattavat ottaa eri blogien suhteen myös erilaisia rooleja. Toisiin kommentoidaan aivan eri tavalla kuin toisiin. Blogin aiheet ja blogin omistaja vaikuttanevat tähän. Blogikommentointi on mielestäni kuitenkin huomattavasti asiallisempaa kuin esimerkiksi keskustelupalstoilla.

Tässäkin kommentissa testasimme erilaisia kommentointitapoja. :-D

 

Nāiádes
Naiádes

Tosta puuttuu kokonaan se kommentoijatyyppi, joka onnistuu AINA linkittämään oman bloginsa kommentin loppuun! Keinolla millä hyvänsä. Yleensä niin, että ensin on kaksi riviä jotain postaukseen liittymätöntä ympäripyöreää diibadaabaa, jonka jälkeen tulee se:

"Kas kummaa, satuin muuten juuri tekemään samasta aiheesta postauksen, käyhän katsomassa mitä mieltä minä olin! Niin ja siis kyllä minä tein sen jo aikaisemmin vaikka äsken vasta julkaisin, jotenkin se oli vaan jäänyt luonnoksiin. *linkki*"
TAI
"Satuin muuten huomaamaan, että tuolla taustalla nojatuolilla näkyy kukkakuvioinen 52cm body, joku sattuukin sopivasti, sillä blogissani on juuri meneillään arvonta Nonparelli-nettikaupan kanssa! Osallistuthan arvontaan! *linkki*"

 

PS. Mä ehkä saatoin nähdä sut viime viikolla Tampereella! Että mä olin se outo tyyppi, joka vastaan kävellessä intensiivisesti tuijotti jo noin 10 metrin päästä.

sanumaria

Salalinkittäjät! Se tuntuu sellaselta ihme hyötymisen hinkumiselta jotenkin. 

Ja hei, oliko se Sokoksen kohilla? :D 

Nāiádes
Naiádes

Niin ja se linkki omaan blogiin siellä kommentin lopussa jotenkin negatoi sen kaiken, mitä edellä on sanottu.

Ja oli! Toisella puolen tietä vain : D

Pages

Kommentoi