Aikuisuuden merkkejä: reseptien testaus ja jako
Sehän ei sitten riittänyt että menin ilmoittautumaan sinne työväenopistoon, ehei. Oon alkanut myös syödä kukkakaalia. Kukkakaali on ollut viimeiset 30 vuotta mun yli-inhokkiruoka. Inhokkilistan ykkösenä jatkavat sitkeästi tomaatit (tai lähinnä se tomaatin sisus. Ja lämmin tomaatti. Yh.) Mutta kun peruna on tylsää ja aina sitä ei jaksa, mutta erilaisia kasviksia pitäis syyä, niin oon tehnyt vähän erilaisia kasviskokeiluja. Bataatti, kesäkurpitsa, lanttu, nauris, porkkana, lehtikaali ja kukkakaali, niitä on testailtu.
Törmäsin lauantaina intternetissä lehtikaalisipsien ohjeeseen. Syystä että oli kamala sipsihinku mutta ei napeksinut lähteä hakemaan sellasia kaupasta, ajattelin että kun kerran on lehtikaalia jääkaapissa niin kokeillaan. Ja ihan hyviähän niistä varmaan olisi tullut. Jos olisin ottanut ajoissa pois uunista. Mutta siltikin ne olivat sen verran maistuvia, että ajattelin tehdä toiste. Yllättäen kuvaa ei ole, kun läjä ruskeita salaatinlehden näköisiä kuivakoita juttuja ei ollut ehkä se ikuistettava juttu. Olette kuitenkin lukeneet niin paljon ruokablogeja, että voitte kuvitella tähän hienon kuvan ja tarjoiluastian, jossa nuo kaalisipsit ovat.
Resepti 1: Lehtikaalisipsit
Riivi lehtikaalista sitä vihreää osaa sopiviksi palasiksi (se menee kasaan uunissa). Eli sitä lehtiruotoa ei oteta tähän mukaan. Heittele kulhoon ja lorauta öljyä perään. Ja suolaa ja pippuria. Ja mitä mausteita nyt ikinä haluatkin. Sekoita reippaasti ja asettele kaalit levälleen uunipellille. Lykkää parisataa asteiseen uuniin ja kyttää tarkasti että koska reunat on ruskeita. Sitten on nimittäin valmista. Mä unohduin katsomaan Netflixistä sarjaa Melissa & Joey, ja tuli vähän liian valmista.
Tosin sanottakoon että eivät ne sipsejä korvaa, että nimike on siinä mielessä harhaanjohtava. Erilaisia kokeiluita on tehty myös kikherneistä ja kurpitsasta, mutta ainakaan jälkimmäinen ei ole vielä ihan vakuuttanut hyvyydellään (jatketaan harjoituksia siis). Ja jos saan jotain herkkua aikaan, niin kerron ehkä täälläkin. Mutta se mistä tuli hyvyyttä tänään oli porkkana-kukkakaalimouhos. Reseptikin on helppo kuin mikä:
Resepti 2: Porkkana-kukkakaalimouhos
Pilko kattilaan porkkanaa ja kukkakaali. Heitä mukaan kasvisliemikuutio ja anna porista kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Kaada vesi pois, törkkäise mukaan voita tai oivariinia ja muussaa menemään (tämä on se hauskin osuus). Sitten lisätään suolaa, pippuria ja wait for it! Parmesania. Parmesanilla kun mikään ei mene mäkeen. Erityishyvää tästä saa sillä että heittää päälle vielä mustaleimaemmentaljuustoraastetta (mikä tahansa juusto käy tietty, ei tässä mitään reseptitiukkiksia olla). Oikeastaan siis reseptin hyvyystekijät ovat voi, suola ja juusto. Ja terveystekijät porkkana ja kukkakaali. Tästä otin kuvankin, joka ei ole kovin mairitteleva (en osaa sellaista hienouskuvausta, mitä ruokablogissa pitäisi. Onneksi tämä ei ole ruokablogi!):
Oikeasti, anteeksi tuosta kuvasta. Mutta ettepä pety kun teette ja näyttää tuollaiselta epämääräiseltä se lopputulos!
Olisko ihmisillä kertoa hyviä juuresreseptejä? Lanttu ja nauris on hyvää, mutta en oo keksinyt mitä kaikkea niistä vois tehä. Kasvislisukereseptit käy kans!