Heippa ny sit Lily

Yhteiselomme on ollut rauhaisaa ja pääosin leppoisaa, mutta nyt on tullut aika jatkaa eri suuntiin. Ollaan ehkä vähän kasvettu erillemme, näin kliseisesti sanottuna. Kun aloitin Lilyssä, olin aikalailla siinä ensimmäisessä aallossa (en ihan mutta melkein). Blogeja oli vähän ja kaikki oli kaikkien kavereita. Anonyymejä ei näkynyt ja kommentointi oli keskustelevaa ja laaja-alaista, ja uusia jänniä blogeja löytyi ihan päivittäin. Suuri ilonpäivä oli, kun sain toimitukselta "Suositeltua sisältöä"-leiman blogini kylkeen.

Sittemmin monikin asia on muuttunut, saitin ulkoasusta lähtien. Siinä missä muutokset ovat blogimäärän ja muun kehityksen myötä pakollisiakin juttuja, alkoi oma suhteeni Lilyyn hieman muuttua. Blogeja on tullut satamäärin lisää, ja kiinnostavien blogien löytäminen luettavaksi on ihan tuurista kiinni. Pidin myös enemmän alkuperäisestä ajatuksesta, että Lilyssä on kymmenisen blogia joita pitävät saavat korvauksen työstään, sitten oli sitä suositeltua sisältöä (johon toimitus nosti hyväksi katsomiaan blogeja) ja sitten oli kaikki muut blogit. Nykyinen jako on mielestäni epäselvä. On suositeltuja ja suositeltuja (toiset saavat palkkaa ja toiset eivät), on perhekategorian nimikkoblogeja jotka eivät ole sama kuin suositellut mutta tavallaan ovat ja sitten on ne sadat blogit joita ei meinaa löytää kun ei ole mitään järkevää tapaa etsiä.

Mistä päästäänkin siihen että en ole keksinyt vielä mitään kätevää tapaa etsiä Lilystä uutta luettavaa. Haluaisin jollain helpolla tavalla etsiä vaikkapa kaikki liikunta-aiheiset blogit. Itse yritän bongailla nykyään lähinnä vain etusivun kommenttiosiota että josko jossain olisi kiva keskustelu. Tai keskusteluista löytää sellaisia tyyppejä joiden ajatuksista tykkään ja käyn kurkkimassa heidän blogejaan. Mutta olen satavarma, että silti kiinnostavia blogeja jää lukematta. Tuurilla Uusimmat-sivulta löytyy karusellista joku kiinnostava teksti ja sitä kautta uusi lukututtavuus, mutta se on aika harvinaista. 

Kaipaan myös Lilyn alkutaipaleelta sitä särmää mitä silloin oli. Postauksissa oli särmää, ihmisillä oli teräviäkin mielipiteitä eikä niitä epäröity sanoa. En nyt tarkoita että siellä haastettiin riitaa siellä kommenttiboksissa, mutta siellä oli mielipiteitä. Nyt yleistän aika rankasti, mutta jos käy katsomassa melkeimpä mitä tahansa kommenttiosiota niin siellä hoetaan vain että "ihana" tai "sä oot kaunis" tai "oon samaa mieltä". Jos joku erehtyy olemaan erimieltä, niin syytellään että on ymmärtänyt tahallaan väärin blogin kirjoittajan tarkoituksen. Aina välillä kiinnostavia keskusteluita syntyy, onneksi. 

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä on mainonta. Enkä nyt tarkoita blogien sisältömainontaa (se tosin keskittyy vain muutamille isommille blogeille, mutta mikäs siinä), vaan tätä saitin mukana tulevaa mainontaa. En halua mainostaa blogissani hiivasienilääkkeitä, en halua mainostaa blogissani että Suomen parhaat blogit löytyvät Imagesta tai jostain muualta. 

Siispä. Minun pieni bloginurkkani siirtyy tästä eteenpäin uuteen osoitteeseen. Uusi bloginurkka on vielä hieman sekaisin, suonette anteeksi että ihan kaikkia muuttolaatikoita ei ole purettu ja kaikki asiat eivät ole löytäneet paikkaansa. 

www.sanumaria.com

Facebook

Instagram: by_sanumaria

Tulkaahan sinne ja kommentoikaa ja olkaa niinkuin ennenkin. Tämä blogi jää pystyyn ennaltamäärittelemättömäksi ajaksi, mitä sitä nyt suotta hyvää arkistoa sulkemaan. Lähden siis suurieleisesti ihan omilleen. Ihan ihan omilleen, saitin ylläpito on omissa hyppysissä. Joka on hieman IIIKS. Mutta vain hieman.

Kiitos kaikesta Lily ja kaikki jotka tätä luette! Tulkaa jo tonne toisaalle, haluun esitellä heti mun uudet bloginurkat!

Kommentit

tiiti
ite puin

Harmi Lilylle, mutta toisaalla nähdään ja whinetään, siis :)

Ja juu, itsestäkin jotenkin hämärästi tuntuu, että täällä Lilyssä on ehkäpä vähän niinkuin keski-ikäistytty ja -luokkaistuttu niistä alkuajoista.

sanumaria

Whine se on ikuista, eikö ;)

Keskistymisen (ei vesa) lisäksi on ehkä tultu varovaisemmiksi kanssa. Harmi tavallaan :D

Harmi. Tätä tuntuu nyt olevan liikkeellä. Ite olen vaan seurailija ja joskus kommentoija, olen tykännyt siitä, että kirjautuneena voin kerätä Seuratut-sivulle itselleni mielenkiintoisia blogeja ja sieltä sitten aina nopsasti tsekata niiden päivitykset. Itselleni siis menetys.

sanumaria

Mä käytän ite Feedlyä kun luen ei-Lilyn blogeja, ja en kyllä tiiä jaksanko täältä siirtää. Jatkan varmaan täällä siis sitä seuraamista niinkon ennenkin, vaikka omat jutut siirtyykin muuannes. Toivottavasti joskus eksyt uuteen blogikotiin silti :)

Piipo79

Olen kanssasi niin samaa mieltä tuosta blogien löytymisestä. Itselläni ei tule etsittyä mitään uutta luettavaa ja kieltämättä harmittaa kun etusivulla on koko ajan samat suositellut bloggaajat (joista suurinta osaa en vaan jaksa seurata itseääntoistavien sisältöjen vuoksi) ja silloin tällöin joku muu. Selkeästi vähentänyt omaa Lilyn seuraamistani. Sinua varmasti seurataan ihan omalla saitillasi, siispä onnea jatkoon!!!

sanumaria

Jotenkin kun tietää että on valikoimaa mutta siihen on vaan tuskallista päästä käsiksi, niin vaan harmittaa monesti. Ja sitten puhisee ja tyytyy seuraamaan niitä joita jo seuraa. Ja tuskastuttaa kun noissa sivupalkin luetuimmatjutut jne lootissakin vaan pyörii ne tutut suositellut tyypit.

Mindeka
Ma-material Girl

Valitettavasti joudun yhtymään kommentteihinne. Kaikkialla lukee, että Lilyssä on 6000 blogia, mutta miten ihmeessä niitä pitäisi löytää? En ole päivittänyt omaa blogia enää lainkaan, mutten myöskään pyörinyt enää päivittäin lukemassa muitakaan, koska... No, jo se sanottiin.

Harmittaa vähän kaikkien puolesta, mutta eipä se ole ongelma eikä mikään tosiaan klikata sinuakaan lukemaan uuteen osoitteeseen, joten *klik*. Mennääs tsekkaamaan se uusi blogisi sitten ;)

Kerrankin joku suoraselkäisesti avaa sitä mitä tarkoittaa kun kasvaa blogiportaalista erilleen, kiitos siitä että olet tässäkin kohtaa tyylillesi uskollinen! Onnea uuteen itsenäisempään alkuun!

sanumaria

Kiitoksia onnentoivotuksista, niitä varmasti vähän tarvitaankin. En nimittäin ihan luota omiin ylläpitotaitoihin ihan satasella :D 

Musta tuntui loogiselta antaa ns. palautetta että miksi mä lähden omilleen. Kun siihen oli ihan selkeet syyt, eikä mitään "tuulet puhaltaa" ja "aikansa kutakin". Eikä mitään niinkon draamaa kuitenkaan syynä :D

Sanph
Sanph

Mä olen itse pohdiskellut lähiaikoina ihan samaa ja odotan, että rohkaistuisin ja saisin vain aikaiseksi itsenäistyä ja vaihdettua blogipohjaa. Jatkan sun seuraamista, koska tykkään tavastasi puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

sanumaria

Jee, kiva kun jatkat! Mäkin jaappasin aika pitkään että vaihtaakovaikoeikö, ja noi mainoshommat lopulta sit katkas sen kuuluisan kamelin selän..

Anna Blue Eyes

Tämä nyt on tietysti teikäläiselle myöhäinen ajatus, eikä ratkaise kaikkia kokemiasi ongelmia, mutta, jos jollekin muulle sattuisi olemaan avuksi:

Itse olen kokenut, että uusia kiinnostavia blogeja löytää helposti tuolta ihan koko sivuston alareunassa olevien aihekategorioiden kautta. Itsehän siis klikkailen sieltä yleensä vaan Suhteet-otsikon alla olevia aiheita ja selaan mitä juttuja sinne on uusimpina ilmestynyt. Mutta esimerkiksi Hyvinvointi-otsikon alta löytyy Liikunta ja ravinto, josta luulisin niitä urheiluun ja liikkumiseen liittyviä postauksia ja blogeja löytyvän! 

sanumaria

Kyllähän niitä löytyy, mutta ei helposti.

Mindeka
Ma-material Girl

Ja itse en ainakaan ole selailemassa blogeja ajatuksella, että "Haluanpas nyt lukea Suhteet- juttuja." Haluan nähdä houkuttavan otsikon, aivan sama mistä aiheesta, ja mieluiten joskus joltain uudelta kirjoittajaltakin kentie. Ja eksyä uusiin blogeihin, enkä etsiä tuntitolkulla. Luetuimmissakin on jumittanut varmaan kuukauden samat jutut, joka vaikuttaa enemmänkin bugilta kuin totuudelta ;)

sanumaria

Parastahan olisi voida sekä eksyä uusiin juttuihin, että voida etsiä niitä järjestelmällisesti, eikö?

Mindeka
Ma-material Girl

Kyllä. Molempi parempi!

honeychile

Onnea ja menestystä tulevaisuuteen ja kiitos tähänastisista menneistä vuosista :)

Mulla on vähän sama, haluaisin löytää luettavaksi omiin seurattuihin muutakin kuin ne samat jotka siinä etusivulla pyörii ja kommenttikentän sitä bongailenkin. Siksi esim. Saara Sarvaksen jouluarvontaviikko oli hirveää tuskaa, kun muassa ei oikeastaan kiinnosta tuhansien ihmisten pahimmat kiharrusmuistot :D

sanumaria

Kiitos itsellesi! Aattelin kyllä säilyttää tän tunnarini just että voin seurata näitä blogeja mitä täällä nytkin seuraan. Mutta tietty käyttö jää vähän vähemmälle kun ei tuu pyörittyä täällä sitten enää niin usein.

Kao Kao

Voi, musta tuntuu et kaikki kivat katoaa täältä :'( 

Mut onneksi ton fb:n kautta sua voi sit seurailla kätevästi..

Oon kyllä kanssa miettinyt et miten noita uusia blogeja täältä löytäisi, mut oon sit käyttänyt samoja tapoja kuin Suhteellisuudentajun Anna ja sokkoetsinyt.. Mainoksista mä en edes tiedä mitä täällä mainostetaan, kun mulla on adblockerit aina päällä :) paitsi tuon yläbannerin tietty. Mut kyllä toi vähän Lilyn käyttäjänä toi "Parhaimmat blogit löytyy Imagesta" mainos ärsytti. Et menkää muualle siitä lesoamasta. Hassua mainontaa A-lehdiltä.. 

sanumaria

Mullakin yleensä on adblock, mutta vaikka tavallaan ymmärrän porttaalitason mainonnan niin haluaisin itse pystyä vaikuttamaan siihen että mitä mä mainostan. Tällä hetkellä siihen ei oikein voi vaikuttaa kun sitten jälkikäteen valittamalla. Ja jos yksi bloggaaja valittaa niin ei se nyt varmastikaan kauheesti auta kun mainossopparit on jo tehty...

Toimitus
Toimitus

Kiitos sanumaria näistä vuosista, aatoksistasi ja huippuhyvästä blogistasi Lilyssä! Kaikkea hyvää jatkoon ja uuteen osoitteeseen. Toivottavasti pidät nikin voimissaan ja törmäämme sinuun ja kommentteihisi jatkossakin ympäri saittia. Kivaa kevättä sinulle ja pikku nakeroille!

sanumaria

Toivottavasti otatte noi kehitystarpeet vastaan, tolle blogien tasaisemmalle näkyvyydelle, haun vaikeudelle ja sekavuudelle blogien "arvojen" kesken pitää kyllä jotain tehdä.

Toimitus
Toimitus

Ehdottomasti otamme kaikki esiinnostamasi kehityskohdat pohdintaan. Ehdimme keskustella asiasta jo täällä tänään postauksesi innoittamana, kiitos siis siitä!

ebe

No höh, harmillista. Vaikka listasit kyllä kaikki syyt, miksi itselläkin tulee täällä pyörittyä, seuratut-sivua lukuunottamatta, niin vähän (viimeisin postauskin huhtikuu -14, kröhöm..kyllä mä ehkä joskus taas kirjottelen..). Mutta jatkan kyllä seuraamista, minne tahansa blogi siirtyykään! :)

sanumaria

Kiva että pysyt mukana :) 

Seuratut-sivu ja kommentointi on ne syyt miksi pidän tunnarit tänne, ihan vaan koska en taida jaksa siirtää jo seurattuja feedlyyn...

Jodelie
Mama-mammutti

Rohkea valinta, nostan hattua! :)

sanumaria

Oikeestaan se on paluu alkuun! Sieltä omiltaan tuli alotettuakin. Tosin jännyyttä nyt sitten elämään tuo aina jos haluan "uudistaa" omaa saittia, koska totaalisen mokaamisen todennäköisyys on aika iso :D

What else is there?

Mulla on vähän sama olo, että aina pitää olla varomassa mitä sanoo. En mä ketään haluaisi haukkua mutta mulla on välillä aika kovia mielipiteitä (olen melko temperamenttinen ihminen) ja olisi kiva että saisi sanoa ne rauhassa :D Mietin juuri viime viikolla että siirtyisin eri alustan alle jotta voisin olla "oma itseni", hassua.

Myös kun aloitin 2012, kommentit oli paljon positiivisempia. Nykyään niitä ei ole, tai jos on, ne on melkein aina syytteleviä ja negatiivisia. 

Mutta täältä ei oo mulle kovin helppo lähteä kun tiedän että täällä postaukset on kuitenkin kivasti näkyviä ihmisille, enkä tiedä jaksaisinko kirjoittaa jossain random osoitteessa mistä en tietäisi että löytääkö sinne kukaan. :/

Sanph
Sanph

Niinpä, niinpä, niinpä!

sanumaria

Se ehkä tässä just on että kaikki on pliisuuntunut (ja en oo löytänyt niitä blogeja missä on sitä särmää vielä jäljellä). Ja kun sanon kaikki, luen mukaan kyllä omatkin juttuni. Mutta olisi kiva tavallaan että kommenttibokseissa keskusteltaisiin (kuten aina välillä käykin) sen sijaan että syyteltäisiin että "ymmärsit nyt kirjoittajan väärin tahallaan" tai jeesmiesteltäis "oot ihana oon ihan samaa mieltä mistä toi kukka on".

What else is there?

Joo mustakaan toi Facebook-käyttäytyminen missä vaan painetaan likea ja hehkutetaan ei tarvis levitä blogimaailmaan. Haluan oikeita mielipiteitä, hyvässä ja pahassa. Ne täysin päinvastaisetkin mielipiteet on ihan mahdollista sanoa asiallisesti, eikä bloggaajan tarvii vetää siitä hernettä nenään.

 

sanumaria

Mulle se lähtöpäätös oli ehkä vaikein siksi että a) täältä on turkasen tuskasta siirtää omia juttuja muualle b) status quo oli mukava (kirjaudut vaan sisään ja sillai). 

Mutta toisaalta vaikka varmasti menetän sellasia lukijoita jotka käyttää vaan Lilyä, niin mitä se lopulta mitään haittaa. Harmittaa toki, mutta ei se niinkon muuta mun tilannetta mihinkään. Blogia lukee ne jotka lukee, ja toivon että mahdollisimman moni jaksaa klikata mut johonkin feediin tai bookmarkkeihin tai miten ikinä Lilyn ulkopuolisia blogeja sitten seuraakin. 

Mä en lähtemällä koe menettäväni mitään, enemmänkin ehkä saan leikkiä vapaammin (oma blogi, oma lupa). Ei mulla nytkään ovista ja ikkunoista tunge mitään yhteistyötarjouksia ja muita "etuja", koko kohta 8 vuotisen blogiuran aikana niitä on tullut 3. Kaksi kutsua tapahtumaan Helsingissä ja yksi "tee töitä kuukausi niin saat tuotteen ilmaiseksi"-tyyppinen juttu johon en kyllä tarttunut. Että niitäkään en lähtemällä menetä. Ehkä siksi on tavallaan helppoakin lähteä omilleen kun yksi iso etu on että ei tarvi tahtomattaan mainostaa hiivasienilääkettä.

Sannatintin (Ei varmistettu)

Eikö tässä ole pieni ristiriita - haluat itse oikeuden sanoa suoraan ja kovasti, mutta kommenteissa haikailet positiivisten perään? Blogisi on aivan ihana ja en muista yhtäkään ilkeää kommenttia sieltä lukeneeni (en voi toki väittää kaikkia lukeneeni), vaan ainoastaan suoraa ja hyvää keskustelua, jos sinullakin on ollut kärkäs aloitus (esim. just tuo tuore yrittäjyyskeskustelu, joka on ihan huippu). :)

Sannatintin (Ei varmistettu)

Tämä siis kommenttina What else is there -blogiin :)

What else is there?

Juu ei niitä huonoja kommentteja nyt juuri viime kuukausina olekaan tullut ja toi yrittäjyys-keskustelu onkin ollut nyt poikkeuksellisen hyvä keskustelu mihin olin itsekin tyytyväinen. Mutta pitkällä kaavalla musta tuntuu siltä, kun ajattelee koko blogin historiaa kahden vuoden ajalta :) Että aluksi niitä kommentteja tuli paljon enemmän, ja paljon positiivisempia. 

Viime keväänä kirjoitin superkärkkään ja vihaisen postauksen (ja ymmärrän kyllä että lukijalle varmasti ärsyttävän) kun ärsyynnyin tähän lilyn maailmaan, ja sen kommenteista tuli aika hyvin ilmi että miten täällä ei saa käyttäytyä. Sen jälkeen en ole uskaltanut sanoa oikein mitään. 

 

sanumaria

Täytyykin heti käydä kaivamassa, on nimittäin mennyt ohi harmillisesti :(

What else is there?

http://www.lily.fi/blogit/what-else-there/kapinamielella

Oho se olikin kesäkuulta. Tuossa nopeammin jos on vaikeaa löytää. :D

sanumaria

Haha, olin toukokuussa menossa :D

Jenni H.
Terävät hampaat.

Vähän turhaa tulla toistelemaan muiden kommentteja, mutta mä niin allekirjoitan tuon hankaluuden ja mainokset ja kaikki!

Oon aina miettiny mikä mua täällä Lilyssä on nyppinyt, mutta sinähän tiesit sen paremmin kuin minä :D

Kaipaan niin kovasti jotain huippua portaalia, jossa ei ole pakko olla fashion tai fittnes tai äityli. Tylsää. Miksei riitä, että on persoonallinen ja kiva.

sanumaria

Mää perustin oman portaalin, niin oon siellä se ässein tyyppi (tai äässein) :D

Jenni H.
Terävät hampaat.

Just hyvä niin! :D

Kommentoi