Huijausplättyjä

Ne näytti plätyiltä. Ne maistui plätyiltä, vaikkakin aavistuksen mansikkaisilta sellaisilta. Niistä tuli plättyähky. Mitä ne oli? 

(kuva)

Parhausihmisen mukaan ne oli terveyslättyjä, eli ne eivät olleetkaan plättyjä. (Mulla on kyllä hyvä palvelu, tulee jälkiruuat ja ruuat ja kaikki pöytään kannettuna nykyisin, kauankohan tää jatkuu?) Terveyslättyihin suhtauduin tietenkin normaalin epäluuloisesti. Törkin vähän haarukalla ja epäilin että ei voi olla hyvää. Jos sotkee plätyt ja terveyden niin ollaan aika varmasti mäessä. Koska en ikinä jätä väliin jälkiruokaa, maistoin silti. Ja hyviä olivat nämä terveyslätyt. 

  • 0,5l maitoa
  • 1,5dl jauhoja
  • 1dl mansikanmakuista heraproteiinia
  • 1tl sokeria
  • 0,5tl suolaa
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa

Tuosta tuli kuusi isoa proteiinikasta (no ainakin proteiinisempaa kuin normaalit herkkuplätyt) terveyslättyä. Maistakaa toki! Onko muita terveyslättyohjeita tiedossa kellään?

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Namnamnam! Menee kokeiluun! Mulla on vaan ne terveyspannukakut. Tuohon ohjeeseen lisätään siis haluttu määrä ylimääräisiä munanvalkuaisia lisäproteiiniksi ;) Sano parhausihmiselle, että kokeilee!

sanumaria

En tiiä uskallanko, kohta täällä on kaikki vaan terveysruokaa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kokeilin kerran syrnikkejä tällä ohjeella:
http://maximumcolor.blogspot.fi/2012/08/koivusokeri-ja-syrnikit.html

Oli hyviä, semmosia raikkaita. Mies ei tosin tykänny.

sanumaria

Kaikkea sitä oppii, syrnikki! Täytyy testata noitakin joskus :)

hanska
Heppatic

no mä oon korvannu osan vehnäjauhoista esim lätyissä ja pannareissa ja muissaki leipomuksissa jo aika kauan soijaproteiini-isolaatilla. aina vähän parempaa kun on vähän vähempi vehnää ja vähä enempi protskua. liikaa jos laittaa niin ei pysy kasassa mutta se pitää vaan oppia kokeilemalla. esim kahdesta desistä puoli desiä voi laittaa ihan helposti.

onko ne maustetut protskujauheet yhtään hyviä noin muuten? mä en oikee kestä tota soija-asiaa "pirtelönä" ku se on niin jauhoista. ja haisee soijalle. ja aina tulee heti että yhh, tää takertuu hampaisiin -olo jo siitä hajusta.

sanumaria

ainaki toi mansikka oli hyvvää ja minttu-suklaa maistuu suklaiselta :D

Mia-Elina

Mulle plätyissä suurin ongelma ovat niiden kaksi tärkeintä raaka-ainetta: vehnäjauho ja maito. :)

Mulla on kuitenkin siihenkin ratkaisu: http://www.lily.fi/juttu/appelsiiniplatyt-gluteeniton-maidoton-ohje

Ei tarvitse jäädä mistään paitsi, kun sentään kananmunia voi huoletta hyödyntää. ;)

Kommentoi