Jämäkät juhannusjuhlat

Juhannusjuhlia vietettiin tänä vuonna Loimaan lähellä maaseudulla, ja samaan syssyyn oli yhdistetty juhlanjärjestäjän synttäribileet. Paljon ruokaa (liikaa), sopivasti juomaa, liikaa aurinkoa ja hyvin paljon leijanlennätystä.

Bändejä oli useampia. Useimmissa oli toki samat soittajat. Ylläoleva orkesteri soitti perjantain ratoksi räminärokkia. Pihalle oli raahattu myös mukava ilmapatja, joka olikin festivaalivieraiden jatkuvassa käytössä. 

Perjantai-ilta huipentui autotallitansseihin Tapio Rautavaaran tahdeissa. Tytöt komennettiin vaihtamaan bikinit ja sortsit kukkamekkoihin (muukin mekko hätätapauksessa kävi) ja pojat siirtyivät autotalliin istumaan riviin. Naisten haku siis. Naiset taisivat pelätä sen verran rivissä istuneita raavaita miehiä, jotka urheasti suoristivat selkää ja vetivät mahaa sisään kun autotallin lähettyville saapui naisihmisiä. Tosin kukkamekkoiset hakivat enemmän boolia kuin miehiä, mutta kaikki taisivat silti päästä tanssimaan rahisevan levyn tahdissa edes kerran. Jossain vaiheessa autotalliin kannettiin sylillinen halkoja, että sitä rohkeutta sai kossun muodossa nautittua siellä halkopinon takana.

Lauantaipäivä meni melkeinpä kokonaan tuulisessa kelissä. Tällä kertaa tuuli oli ystävä, sillä meillä oli leijanlennätyskilpailut. Allekirjoittanut toimi ylituomarina, ja kilpailussa annettiin pisteitä lennätystyylistä, leijan saavuttamasta korkeudesta, leijankoristelusta sekä taustamusiikista. Miinusta tuli jos osui leijallaan kaveria päähän, leijan karkatessa tai jos leija putosi maahan. 

Leijakisan voittaja näytti tältä kisan jälkeen.

Mahtava juhannus, rento ja rauhallinen ja musiikin täyttämä. Mitenkäs muilla meni?

Kommentoi