Käytösongelma

Mä yritän aina bussissa antaa paikan itseäni vanhemmalle, tai henkilölle joka selvästi tarvii paikkaa mua enemmän. Otan tällä hetkellä ihan kaiken ilon irti siitä, että mää oon se jolle annetaan paikka. Täältä Mellowtownista kun lähtee isolle kirkolle niin ei tasan kyllä halua seistä kolmea varttia (ei oo kyllä kenenkään tarvinnut, mutta silti). Mua myös aina ärsyttää tyypit, jotka varaa kassilleen oman paikan. 

Ja nyt mää oon just se tyyppi. Koska noh. Sylissä on maha. Ei siihen mahdu enää kassi.

Sori mummot.

Kommentit

heta margareta
Viinillä

Joo toi haju.. Mun viereen tuli kerran puliukko, joka oli tosi sosiaalisella päällä, yritin jollain ilmaisjakelulehdellä blokata sitä pistävää döfistä, mutta tyyppi painoi lehden alas, jotta saattoi jatkaa juttuaan siitä, miten ketut pissaa kerällä olevien siilien päälle, jotta ne "aukeaa" syötäviksi.. :)

Nāiádes
Naiádes

Se turkismummo oli varmaan mä vähän vanhempana, koska mä istun ihan vittuillakseni siihen viereen, jos bussissä istuu niitä ihmisiä joilla on kassi siinä viereisellä penkillä varaamassa paikkaa ; )

Pisteet sinullekin ;D

Haha!!;D Oikeen! Olen sitä mieltä, että näiltä kasseja penkeillä pitäviltä pitäisi ottaa tuplamaksu.

sanumaria

Mulla ei kyllä omatunto anna pitää kassia penkillä, haisi viereen istuja pahalle tai ei.. Saman bussilipun se toinenkin on ostanut :)

Ei ajatustenlukia (Ei varmistettu)

Jokaisella meistä lienee omia käsityksiä siitä, mikä on kohteliasta tai sopivaa käytöstä julkisissa liikennevälineissä. Ne käsitykset voivat olla jotakuinkin ok:kin, mutta ei pidä lähteä siitä, että kaikki muut matkustajat jakavat ne kanssasi ja/tai osaavat ne päätellä.

Itselläni ei näy päälle päin, että selässä on isohko ongelma ja bussissa pitäää päästä istumaan nopeasti. Turussa bussit lähtevät pysäkiltä liikkelle tosi vauhdilla (takaosa on mulle vaikea mennä portaiden takia liikkuvassa bussissa), joten istumaan on oikeasti kiire, enkä ehdi siinä kysellä sopiiko istua vai ei. Eikä kyse ole mun käytöstapojeni puutteesta, hyvää käytöstä tärkeämpi on päästä istumaan ennemmin kuin lentää nurin bussin lähtiessä liikkeelle.

Kassin pitäminen penkillä paikkaa varaamassa on vaan ja ainoastaan itsekästä, mikäli se syliin mahtuisi ja jos ei mahdu, niin sitten pitää laittaa se kassi lattialle. Raskaana oleviin toki suhtaudun eri lailla ja pienten lasten kanssa matkustaviin tai jos muuten näen, että on liikumisen kanssa vaikeaa. Aikuinen, joka pitää kassiaan viereisellä penkillä "koska se on mukavampaa ja siirrän jos pyydetään" periaatteella herättä mussa ainoastaan ällistystä ja ärtymystä sen suhteen, että onpa itsekeskeinen tyyppi.

En ole vielä istunut kenenkään kassin päälle, mutta näiden "perustelujen" jälkeen saatan ruveta istumaan. No eivaiskaan, toisen typerän käytöksen ei kannata antaa provosoida itseään käyttäytymään yhtä typerästi.

Minusta on ihan mahtavaa, kun on näitä ihmisiä, jotka ihan piruuttaan istuu siihen varatulle "kassipaikalle" vaikka bussissa olisi muuten tilaa.

Itse olen niin nössö, että vaikka joka ikinen bussin käytäväpaikka olisi varattu kasseille (ja omistajat vieressä), niin en pyytäisi päästä istumaan. Vaikka olisin raskaana, jalka poikki tai pää kainalossa. Ennemmin sitten vaikka istuisin/lyyhistyisin lattialle.

Joskus on paha kun ei tiedä, antaisiko naisihmiselle paikan vai ei. Että joo, vähän on tommonen maha, mutta jos mä annan sille sen paikan ja se onkin vaan pullamaha? Tosin, kerran kävi niin, että joku luuli mun mahaani vauvamahaksi ja antoi mulle paikan. Oli ollut niin paska päivä, että päätin ottaa vaan tarjotun paikan ja hymyillä nätisti.

sanumaria

Kyllä ne sit sanoo jos eivät paikkaa tarvi :)

kirsikkainen

Mä saan aamubussit ja neljän bussit edelleen seisoskella vatsani kanssa sen puolituntisen, välillä yritän saada jonkinlaista katse(mulkaisu)kontaktia vatsaani tuihjotteleviin ihmisiin, mutta kääntävät päänsä äkkiä pois "en mä ainakaan huomannut, että oisit raskaana"(viikkoja 33). Vähän on ihmetyttänyt ihmisten nihkeys tarjota paikkaa. Vaikka kyllä  tuon seisomisen jaksaa, mutta ruuhkabussissa ahdistaa, kun vatsa saa koko ajan vastaansa iskuja milloin mistäkin kassista, kyynerpäästä tai kaiteesta.  Ehkä nyt sairaslomalta paluun jälkeen joudun nöyrtymään ja ihan pyytämään paikkaa, koska alan olla jo vähän heikommassa kunnossa..

Tehi (Ei varmistettu)

Keh.. annan kyllä paikkani raskaana oleville (tässä on kyllä käynyt joskus nolo mokakin) ja iäkkäämmille ihmisille.
Mutta yleensä menen bussin takaosaan, ja istun käytävän puolella, reppu ja/tai matkalaukku ikkunanpuolella. eli varaan kassillani viereisenkin paikan. Jos joku haluaa viereeni, hän kysyy, ja siirryn kyllä. Yleensä kapsäkkimääräni on kysymykset taltuttanut.

Tuulia9 (Ei varmistettu)

Mua ärsytti kun oli maha, oma olkalaukku ja ostoskassi ja istuin etupenkillä, niin mummon piti siihen viereen tunkea. Oli kuulemma niin matkapahoinvoiva ettei ollut koskaan ajokorttiakaan voinut ajaa kun taustapeiliin katsominen aiheutti huonoa oloa. Huoh.

Kommentoi