Keskiketterät kesäpuumat Puolangalla

Kesän roadtrip suuntautui tänä vuonna KAU-AS. Puolangalle. 

"Mennään Puolangalle kesällä, siellä on Pessimismi-ilta." 

"Mutta Puolanka on tosi kaukana."

"Ei se mitään, lähdetään ajoissa."

Ajoissa siis matkaan. Tai siis pakkaamaan Matkakirppuun(tm) ihan liikaa vaatteita, kikattavia naisia (aka. keskiketterät kesäpuumat), muutama Spotifysoittolista ja etukäteen reissua pelkäävä kuski.

Matkaa riitti, tiet olivat suoria ja pitkiä. Onneksi matka sujui kätevästi kuuntelemalla "mitähän täältä tulee seuraavaksi, jaa portugalilaisia lastenlauluja" -soittolistoja sekä tekemällä tarpeen tullen pysähdyksiä niin huoltoasemilla kuin taukopaikoillakin ihan muuten vaan. Kajaanissa oli syytä pitää uimatauko, koska oli jo niin kuuma.

Uimareissun jälkeen alushousut tungettiin takataskuun ja matka jatkui taas.

Puhelimetkin saatiin Kajaanin seudulla taas ladattua. Mikä olikin kyllä hyvä, koska muuten ei olisi voitu kuunnella Stigiä ja Tuulin hittiä Salaisuudet. Liikaa.

Pääsimme iltasella perille Puolangalle, majoituimme ja siirsimme itsemme Pessimismi-iltamiin. Ensimmäisenä piti ostaa tietenkin asiaankuuluvia festivaalituotteita. Ja sitten vähän ruokaa Grilli-Katiskasta.

Jos Puolanka ei olisi niin kovin kaukana omasta nykysijainnista katsottuna, niin voisin jopa asua siellä. Olivat niin ihanan negatiivista sakkia.

Paikallinen orkesteri Traumaryhmä soitto huikeita biisejä. Omaksi suosikiksi jäi "Hankala akka", jota ei raivoisalla googletuksellakaan löytynyt intternetistä :(

Perjantain päätteeksi käytiin vielä ihailemassa Manner-Suomen keskipistettä. Se on Puolangan K-marketin vieressä ihan. Helppo löytää.

Lauantaina otettiin asiaksemme etsiä hyvä uimaranta. Ja voi veljet, sellainen löytyikin. Aurinko oli kuumaa, eväsleivät tuli syötyä ja selkänahka kärvähti, ihana päivä kerta kaikkiaan. Lisäksi käytiin käsityökaupassa (harmillisesti ei vaan pystynyt ostamaan Tuulan tekemiä villasukkia, kun jo ajatus villasta ahdisti ja toi mieleen talven. Sinne jäivät ikävä kyllä kauppaan :( ).

Lievää vahingoniloa koettiin kun kaikki kaverit valittelivat intternetissä että onpas kurja sää. Hähä, meillä oli huippua!

Iltasella lähdettiin vielä kylille, katsomaan tanssiorkesteria ja humputtelemaan. Itsehän olin kuski, niin jäi humputtelut välistä. Mutta humppakaksikko kävi leirintäalueen lisäksi myöskin Mustassa Kissassa, joten yhteensä taisimme saada kaikki Puolangan baarit testattua: Esteri, Nostalgiabaari, Musta Kissa ja se leirintäalue. Hyvä me!

Kotimatkan ajamisen hoidin minä, niin erityisempiä kuvia sieltä ei taida olla. 

Olipa kyllä huikean hauska reissu. Puolankalaiset olivat ihania ja ystävällisiä, kylä oli sopivan pieni ja meillä oli kivaa. Ensi kesänä uudet kujeet ja uudet kohteet, mutta roadtripille täytyy päästä :)

Kuskia saatamme ehkä joutua vaihtamaan, vaikka reissu ei tainnut olla niin paha kuin mitä etukäteen arveli:

 

"Osa-aikaiset hunninkopuumat olisivat aiheuttaneet ongelmia Puolangan metsissä, mikäli heitä olisi pitänyt valvoa koko ajan. Onneksi Pohjois-Pohjanmaan puuma-alueella heidät saattoi vapauttaa luontoon. Tulevia reissuja varten pitää muistaa  määrätä kotiintuloaika. Nyt hiukan jännitti mahtavatko löytää enää perille mutta kiltisti kaikki löytyivät kotoa sunnuntaina  kun lähdön hetki koitti.
 
Bonuksena kaikilla oli vaatteet päällä. Ainakin osan matkaa."
 

Kommentit

Luminosa

Teuvan murteella puo tarkoittaa persettä. Lapsena vietin aika monta päivää miettien, miksi kukaan on nimennyt paikkakunnan Puolangaksi. Teuvallahan on vaan niinkin järkevästi nimetty paikka kuin Horonkylä.

sminki (Ei varmistettu)

Wuhuu! Uimatauko Kajaanissa! Oisinpa tienny, niin oisin näyttäny parhaan uimapaikan.

sanumaria

Me käytiin Kesäniemessä :)

Sminki (Ei varmistettu)

Kesäniemi on ihan jees, mutta toisella puolella jokea on pieni ja rauhallinen hiekkaranta, jossa saa olla rauhassa. Ens kerralla!

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi, löysittehän sentään Traumaryhmän Kotelomekon You Tubesta..hittimme takavuosien takaa tv Traumaryhmä...ps kiitos kehuista vaikka eihän sen niin pitäny mennä, mutta kyllä me itekki tykätään just Hankalasta Akasta

sanumaria

Kyllä me se löydettiin! Mää kyllä haluisin saaha noita teidän biisejä, onnistuuko? :D

ex-Puolankalainen (Ei varmistettu)

Hä?

Puolangalle? Mitä sinne hyvejää mennä, tuttujahan siellä näkköö ja ulukomualaisia (ulukopaekkakuntalaesie, Puolanka kun persaatteessa kato on oma maa) katotaan pitkään ja sanotaan kaverille, että kukahan tuohi lie. Mutta saapikait siellä minun puolesta käyä. Ettekö te Hepokönkäällä käyny? Ettepä tietenkään, mitäpä se hyvejää käyä kahtomassa jottain vesiputtousta, tulloo puttoukselle vaan joki ja puttouksen alla se jatkuu. Kehtaavat jotkut sanoa Suomen yhdestä suurimmiksi puttouksista, en pie minnään. Totta siihen on tottunu ku kerran vuoteen käy kevväällä kahtomassa. Siinähä teille ens kesäksi roattrippi, menkeä sinne huhti-toukokuun vaehteessa, on kosken ärjyt justiin parraimmillaan, riippuu tietenni paukkuuko pakkaset vielä absoluuttisen nollapisteen nurkilla.

Tiesittekö muuten, että mikäpä on Puolanka englanniksi? No, empä kerro ku se ei todennäköisesti hyövää mittään ja kettään ei loppuunsa etes kiinnosta.

No kerron minä sen kuitennii, Paul Anka.

Ps. Ennemin oon kotosi perseestä ku horolasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

http://youtu.be/ar_bhlnWkvo

Siinäpä on Hankala Akka =)

Vierailija (Ei varmistettu)
sanumaria

!!! Mahtavaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

sää taidat olla raskaana ;)

sanumaria

En mää kyllä ole :D

NiinaS (Ei varmistettu)

Saapiko kysyä, mitä tuon yhden naisihmisen selässä lukee islanniksi? :)

sanumaria

Siinä lukee että "parasta mitä hän on luonut on uusi päivä" :)

NiinaS (Ei varmistettu)

Erinomaista! Ja kiitos! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.