Rytmiä elämään

Paluu arkeen koitti sopivasti kun taivaalta tulee kaatamalla vettä ja muutenkin on vähän kesän jälkeen jonkinmoista krapulaa ilmassa. Fillaroin aamulla hammaslääkäriltä kotiin ja lämpömittari näytti huikeita viidentoista asteen lukemia. Siinä se taisi siis mennä, se kesä. Olipahan melkoinen! Ensi kesä meneekin varmaan sitten hiekkalaatikon reunalla ja kahden kesähessun perässä juostessa (joten parempi nyt itse käydä niillä lenkeillä, ettei sitten kunto petä).

Totesin että mulla hajoaa pää jos jumitan vaan kotona näiden tenavien kanssa, mutta joinakin päivinä se uloslähtö on helpommin sanottu kuin tehty. Saa toisen vauvan vaunuihin ja se nukahtaa melkeen jo ajatuksesta, niin toinen vitisee taatusti koko matkan huolimatta siitä käveletkö tunnin vai viisi minuuttia. Eli jonkinlaista rytmiä on päiviin saatava. Hommaa päätettiin lähestyä tietenkin insinöörimäisen loogisesti. Eli ensimmäisenä otetaan esille excel ja jatketaan siitä.

Eli kaavioon merkitään että koska tyypit ovat hereillä, koska nukkuvat, koska syövät ja kuinka paljon. Joskohan tällä sitten viikon jälkeen osaisi vähän hahmottaa että milloin on turvallista lähteä lenkille, mihin aikaan viitsii ees kuvitella kauppareissua ja milloin kannattaa vaan leiriytyä olohuoneen lattialle ja pitää baby entertainment stationia (BES). Katotaan miten käy!

Kommentit

Voin lämmöllä suositella tota excel-listausta. Autto kummasti yhdenkin kanssa. Tosin heti kun totut johonkin, niin se muuttuu. Että ei kannata heti lopettaa listoja kun alkaa eka rytmi löytyä.

Ja siks toiseen on helpompi esittää sitä "hyvä äiti" roolia kun kaikki kuitenkin kyselee että millon koska ja mitä. itse kun olin autuaan pihalla että milloin oli mitäkin. (on vieläkin, katellaan mitä eteen tulee!)

sanumaria

Näin se taitaa näille mennä, että just kun kuvittelet että hyvä on niin tulee jotain uusia juttuja. Tää viikko menee ihan vaan ihmettelyssä ja katotaan josko ens viikolla sais jostain rutiinista kiinni. Yöt menee nätisti jo! (koputan puuta)

EEEEI! Sä sanoit sen ääneen! :)

Meillä siis mikä tahansa hienous niinkuin kokonaiset yöunet tai känkkäämätön päivä menee samantein reisille jos sen sanoo ääneen että ompa mennyt hienosti, tai menispä nyt samanlailla kun sillon kun meni hienosti.

 

SuviH (Ei varmistettu)

Tää on kyllä niin totta :D Todettu liian monta kertaa itse, ja ystäväpiirissä. Me kaverien kans ei kysytä esim. unista tai flunssista, ettei vaan tartte sanoo, et hyvin menee... ;-)

Hanne1e (Ei varmistettu)

Joo, organisointi vaatii työkaluja! Mä löysin raskausaikana iPhonen miljoonat odotus- ja vauva-ajan appsit. iPregnancy, iBirth olivat ensin (mulla on nyt mm. kaikki supistukset synnärille saakka kirjattuna ylös..) ja nyt kirjaan vauvan syömingit ja nukkumiset MammaBabyyn. Ehkä toimis kaksosillakin?

pire (Ei varmistettu)

En ollu ikinä aatellukkaan että tuollai voi kätsästi exeliin laittaa! :) Meillä nyt juippi 2kk on onneksi jo jonkulaista rytmiä havaittavissa. Klo 8-9.30 herätään, klo 11-12 aikaan parin tunnin päikkärit ulkona, 14-15 aikaan toiset päikkärit. Klo 20 yöunille. Vähän on vielä nuitten iltapäivä päikkärien kans hakemista, mutta aamupäivä päikkärit ja yöunille meno on rutiini (helpottaa niin elämää!) Mutta hirmu kätevä tommonen taulukko ja varsinkin kahen vauvan kans :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mä käytin iPhonen BabyLogia, siihen voi listata syömiset, unet, vaipat, jopa leikkiajat ja lakkaamiset. En kyllä tiedä synkronoisko se noin kätsysti kaksoset vierekkäisiin palstoihin, mutta pilaritilastot on muuten vain napinpainalluksen päässä.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Ööh, autocorrect ei nähtävästi tykkää kakkaamisesta...

sanumaria

Meillähän tää on excelissä osittain senkin takia että viikon päästä se siirtyy Google Driveen jotta mies näkee ja käyttää sitä kanssa.. Vauvanhoidossa tarvitaan excelin lisäksi pilvipalveluita :D

Kommentoi