KUSTAVIN KIIPEILYREISSU

kustavi8.JPG

kustavi12.JPG

kustavi7.JPG

kustavi14.JPG

kustavi13.JPG

kustavi10.JPG

kustavi2.JPG

kustavi6.JPG

kustavi5.JPG

kustavi.JPG

kustavi3.JPG

kustavi15.JPG

kustavi16.JPG

kustavi18.JPG

 

Kuvia viikonlopun Kustavin reissulta.

Viikonloppuna kokeilin ensinmäistä kertaa ikinä trädikiipeilyä. Trädikiipeily tulee sanasta Traditional climbing (trad climbing) joka tarkoittaa sitä että kiipeilijä ei jätä jälkeäkään luontoon vaan kiinnittää itse ylös kiivetessään varmistuslaitteet kallion seinämään. Kalliossa ei siis ole valmiiksi porattuja pultteja niinkuin sportti kiipeilyssä on. Koska varmistukset/jatkot kiinnitetään itse kallioon on trädikiipeily useinmiten kiipeilyä korkeaa halkeamaa pitkin ilman selkeitä otteita. Halkeama kiipeilyä ei paljon muissa kiipeilyn lajeissa tule tehtyä joten tämäkin oli minulle aivan uutta. Halkeamaa kiipeilyssä on aivan oma tekniikkansa ja tätä pääsin harjoittelemaan viikonlopun aikana. Mitä itselle jäi halkeama kiipeilystä mieleen on että kiipeily tapahtuu aika pitkälti käsi, käsi, jalka, jalka periaatteella. Kun taas sport kiipeilyssä oman betan, eli tyylin keksiminen on lähes tärkein osa kiipeilyä. Halkeama kiipeilyssä kämmenselät ja rystyset suojataan teipillä tai hanskoilla ja kädet asetetaan kolmion muotoiseen otteeseen niin syvällä halkeamaan että käsillä saa luotua pitävän otteen. Olkapäille optimaalisin ote on peukalot ylöspäin ja jos halkeama on kovin leveä ja käsi pieni, voi käden laittaa myös poikittain peukalo alaspäin nyrkkiin, jolloin kädestä saa hieman leveämmän. Jalkojen asento on myös tärkeä. Halkeamaan ei kuulu astua suoraan vaan isovarvas ylöspäin hieman vinottain pitäen paine päkiällä. Kantapää tulee alaspäin ja polvi lähtee sivulta taittamaan painetta keskelle. Halkeama kiipeilyyn suosittelen hieman paksu pohjoisimpia kiipeily kenkiä. Itse en tajunnut tätä kun pakkasin, joten kiipesin kengissä jotka on aika ohuet ja herkät koska ne on tarkoitettu sportti kiipeilyyn ja boulderointiin. Tämä pieni varuste moka osoittautui aika kivuliaaksi.

Oli ihan super hauskaa oppia uusia juttuja kiipeilyn parissa ja tuntea itsensä taas kerran aloittelijaksi. Olen ihan super kiitollinen ystävilleni ketkä opettivat minua ja lainasivat trädi kamojaan. Lauantaina kiipesimme koko päivän ja yövyimme porukalla Kustavin leirintäalueella. Sunnuntaille Kustaviin oli luvattu sadetta joten ajoimme Saloon toiselle kalliolle jossa ehdimme kiivetä vaan puolitoista reittiä ennen kunnon kaatosadetta. Sateesta huolimatta oli ihan super hauska reissu ja aijon ehdottomasti kiivetä trädiä vielä uudestaan.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

 

 

Suhteet Oma elämä Liikunta Matkat

SOUTH AFRICA – ROCKLANDS

afrikka.JPG

afrikka2.JPG

afrikka3.JPG

afrikka4.JPG

afrikka5.JPG

 

Kuvia Etelä-Afrikan majoituksestani.

 

Moikka! Tuli taas fiilis kirjoittaa blogia ja moni tuttu on kysellyt heinäkuun Etelä-Afrikan kiipeilyreissustani, joten ajattelin kirjoittaa muutaman postauksen siitä. Vietin siis heinäkuun Etelä-Afrikassa boulderoiden. Boulderointia olen harrastanut jo melko pitkään, mutta tämä oli ensimmäinen kiipeilyreissuni ulkomaille, yksin ja vieläpä yhteen maailman kuuluisimpaan boulderointi kohteeseen. Odotukset olivat siis melko korkealla. 

Lennot Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin hankin melko viimetippaan, mikä on tyypillistä meikäläiselle (super huonolle suunnittelijalle). Vaikka Helsingistä Kapkaupunkiin on matkaa sain Lufthansan lennot melko edullisesti yhdellä vaihdolla. Ainoa ongelma näissä lennoissa oli että lentokentällä minulle ilmoitettiin että boulderpädi (patja jonka päälle pudotaan kun boulderoidaan) maksaisi minulle 250 euroa suuntaan. Tähän olin osannut varautua koska vastaavia tarinoita kuulee kiipeily piireissä aika paljon ja siskoni saikin hakea hylätyn patjani kentältä. Onneksi sain lainaa tutulta patjan kohteessa niin tästä ei tullut mitään ongelmaa. 

Kun saavuin Kapkaupunkiin minua odotti vuokra auto kentällä. Auton noudon jälkeen alkoi varmaan kuumottavin osuus matkastani, nimittäin yksin suunnistaminen ilman navigaattoria tai toimivaa puhelinta. Jep, puhelin on täysin hyödytön kapistus Kapkaupungin ulkopuolella. Kaatosade, vasemmanpuoleinen liikenne ja paikallisten ajotavat eivät yhtään helpottaneet ajoa, mutta selvisin kohteeseen juuri ennen pilkkopimeää ja yhtenä palana. Matka kohteeseen oli vajaa neljä tuntia. 

Vähän majoituksesta, asuin vajaan kuukauden The Henhouse nimisessä majatalossa Rocklands nimisellä kiipeilyalueella. Rocklandsiksi kutsutaan Cederberg alueen kiipeilymekkaa. Majoituksemme lähin kaupunki oli nimeltään Clanwilliam ja lähes kaikki alueen turismi liittyy kiipeilyyn. Tämän postauksen eka kuva on huoneestani ja loput talon ulkopuolelta ja majatalon kahvilasta. Majatalo oli super idyllinen ja kaikki asukkaat olivat super mukavia. Koska Etelä-Afrikassa oli talvisesonki talossa oli melko kylmä iltaisin ja öisin, joten minusta tuli reissun aikana melkoinen kerrospukeutumisen mestari. Majatalon henkilökunta ja koira asukkaat tuli myös tutuksi ja alueella tuli nopeasti kotoisa fiilis. Tämä oli ensimmäinen reissuni millä en reissannut ympäriinsä, vaan pysyin yhdessä paikassa. Kiipeilyreissulle täysin toimiva konsepti. Ensi postauksessa avaan enemmän reissun boulderointi kokemuksiani. Jos jostain aiheesta tuli mieleen kysymyksiä, laittakaa niitä rohkeasti inboxiin!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 

 

 

 

Suhteet Oma elämä Liikunta Matkat