Joulun kirjavinkki II: Mhairi McFarlane

Jos eilen kerroin yhteiskunnallisesta tietokirjasta, tänään ollaan kyllä hieman eri kentällä.

9789150754087.jpg

Halusin nimittäin vinkata vielä kirjailijasta nimeltä Mhairi McFarlane. Hän on skotlantilainen chick lit -kirjailija, joka on tähän mennessä julkaissut neljä teosta, jotka on kaikki suomennettu. Olen lukenut niistä kolme, ja pidin kaikista. Mielestäni kirjat ovat nykyaikaisia ja meneviä, ja niiden parissa viihtyy pidemmänkin ajan. McFarlanen kirjoitustyyli on nokkela ja lennokas, enkä meinaa ikinä malttaa laskea hänen kirjojaan kädestäni (enkä yleensä laskekaan, sillä olen kaksi kirjaa lukenut kerralla, aloittaen illalla ja valvoen aamuneljään). Kirjat ovat hauskoja ja viihdyttäviä ja vilisevät populaarikulttuurin viittauksia, mistä ainakin itse pidän. Myös sivuhenkilöihin on kirjoissa panostettu, mikä tekee niistä todellisemman tuntuisia. 

9789150906141.jpg

 

Ensimmäisen kerran kiinnostuin McFarlanen kirjoista kun näin ne kirjakaupassa. Kirjojen kannet ovat tyyliltään aivan ihania! Kuvitus sai minut ottamaan kirjan käteeni ja lukemaan takakansitekstin, ja seuraavaksi rynnistinkin jo kirjastoon lainaamaan kirjaa. Sinusta kaikki alkoi oli ensimmäinen kirja jonka häneltä luin. Sitä seurasi pian En minä vaan sinä, ja viimeksi luin Tytön muiden joukossa. Suosikkini on ehkäpä En minä vaan sinä, sillä siinä on useita yllätäviä elementtejä, jotka tekevät kirjasta mielenkiintoisen, muun muassa päähenkilö Delian sarjakuvaharrastus, joka näkyy sarjakuvasivuina kirjan välissä. 

9789150909616.jpg

 

Mhairi McFarlane onkin noussut lyhyessä ajassa yhdeksi suosikkikirjailijoistani. Hänen kirjoitustapansa on jotenkin niin luontevan oloinen, että kirjoja lukee mielellään. Suomentaja on tehnyt hyvää työtä kirjojen kanssa, ja se tietty vaivattomuus näkyy myös käännöksissä. Ja vaikka chick lit genrenä asettaakin tiettyjä ennakko-odotuksia, ei se McFarlanen kirjoissa ole mielestäni ollenkaan huono juttu. Hän nimittäin osaa myös yllättää, tehden juonesta hieman kaavasta poikkeavan. 

Jos siis tiedät jonkun joka kaipaa hyvää kevyttä lukemista jouluun, suosittelen ehdottomasti katsastamaan Mhairi McFarlanen tuotannon! 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *