PMS (Psykopaattimielipuolisyndrooma)

pms.jpeg

 

Tähän alkuun todettakoon, että naisen kiukun, ärsyyntymisen tai minkä tahansa muun tunteen niputtaminen päätelmään ”No, sillä on varmaan se aika kuukaudesta..” (Yleensä lausutaan vielä ivallinen tai huvittunut ilme kasvoillaan) on todella raivostuttavaa. Ja kyllä, olen törmännyt tähän vielä teini-iän jälkeenkin. Siinä naisen sillä hetkellä tuntemat tunteet vähätellään yhdeksi järjettömäksi epäloogiseksi ajatuksen kuluksi. Puhuu nyt vaan vähän höpöjä.

Sit kuitenkin toisekseen todettakoon, että jos omakohtaisesti ajatellaan, niin tuo ajatus pyörii toisinaan varmasti minunkin mieheni päässä. Tarkemmin sanottuna noin neljänä peräkkäisenä päivänä joka kuukausi. Tälläkin hetkellä. Ja ihan oikeutetusti.

Oli aika kun en osannut ennakoida kuukautisiani, en kalenterilla tai minkäänlaisilla tuntemuksilla etukäteen. Sen viikon aikana en huomannut mitään erikoista, paitsi.. noh, sen oleellisen. Sitten tulin raskaaksi. Sitten syntyi lapsi. Ja BOOM. All hell broke loose. Kivut alkavat jo noin viikko ennen main eventiä, joka sekin alkaa aina lähes kellontarkasti. Yht’äkkiä kaikki vituttaa, siis aivan kaikki. Kotona näyttää rumalta ja noi ikkunatkin on ihan likaiset. Ja mikä sieltä peilistä katsoo? Tommonen möhkö ja tollanen tukka. Onpa ruma ja lihava. Tunnesyönpä tästä nyt paketillisen Wiener Nougata, se varmasti helpottaa. Sanoinko jo, että kaikki vituttaa?

Eivät kaikki läheiseni tästä ilosta kuitenkaan pääse nauttimaan. Lähinnä mieheni ja välillisesti lapseni (kyllä, tunnen piston sydämessäni). Onneksi mieheni on leppoisaa tyyppiä joka osaa yleensä tilanteen tullen antaa asioiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ja mä osaan pyytää anteeksi.

Miten sitä muuttuukaan aivan hetkessä, kuin sormia napsauttamalla (suhteellisen) järkevästä ja (tavallaan) tasapainoisesta ihmisestä aivan päinvastaiseksi raivoavaksi ja itseään sääliväksi ihmishirviöksi. Ja ’PIM’, kappas vaan, kaikki on taas hyvin. Peilistä katsoo seesteinen neito tuuheine, kiiltävine hiuksineen ja hymyilee. Ikkunatkin näyttää puhtaammilta.

xx (oikeasti tässä mielentilassa tähän tulis nyt niitä nyrkki-emojeita, mut tietokoneelta ei löydy.)

 

suhteet oma-elama mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *