Gluteenittomat Pullat

Pullia voi leipoa vielä koko kylmän alkukevään, vaikka laskiainen menikin viime viikolla. Siitä syystä haluankin jakaa nyt tämän täydellisen pullaohjeen. Löysin nimittäin mahtavat Doves Farm-jauhot, mitä mainostaa hyväksi myös brittikokki Jamie Oliver.

IMG_20170205_103425-001.jpg

 Olen käyttänyt pullien tekoon yleensä Semperin hienoja leivontajauhoja (mitkä on hyviä), mutta tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla eri jauhoilla leipomista. Tämä siksi, että vielä on löytämättä se ”täydellinen” pullataikinaresepti, mikä ei jätä taikinaa liian kuivaksi tai kovaksi. En jaksanut selata reseptikirjoja läpi, vaan käytin netistä löytyvän Arlakeittiön pullaohjetta, soveltamalla sitä omaan suuntaani. Samat (vaaleat) jauhomäärät otin kuin ohjeessa, maidon korvasin punaisella täysmaidolla ja voita laitoin 150 g. Lisäksi laitoin tuorehiivan sijasta kuivahiivaa kaksi pussia ja voideltujen pullien päälle laitoin voita ja raesokeria. Valmiiden pullien koostumus oli maukas, eikä yhtään kuiva. Helposti hajoava, muttei paperinen. Pullien ulkonäkö oli yhtä hyvä kuin miltä ne maistuivat.

DSC_0406.JPG

Annan arvosanan yhdeksän. Kerrassaan ihania ja siksi oli pakko hehkuttaa <3 <3 <3

 

Yhteistyössä: Hyvinvoinnin.fi
Suomen suurin terveystuotteiden verkkokauppa!

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy