Maailman paras omenahillo (resepti)

Omenakausi on parhaimmillaan.

Omena päivässä, pitää lääkärin loitolla käy sanonta. Tottahan se on, sillä omenassa on C-vitamiinia, kolesterolin pilkkojia ja antioksidantteja.

Mitä sitten tehdä näistä mainioista hedelmistä? No, ne voi syödä sellaisenaan tai niitä voi jalostaa eteenpäin. Omena onkin melko monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa tuorepuristettua mehua, siideriä, omenasosetta, omenapiirakkaa, kuivattuja omenalastuja naposteluun; myslin sekaan sekä soseuttaa hilloksi. Omenahillo käy mainiosti liharuokiin ja onpa ruotsalaisten lihapullienkin salaisuus juuri omenakuidussa.

Itse käytän omenahilloa leivontaan. Omenahillo sopii luumumarmeladin sijaan myös jouluisiin tähtitorttuihin. Tässäpä siis lämmittävä resepti, syksyn pimeneviin iltoihin!

20180820_161050.jpg

Tarvitset:

– Kattila

– Sauvasekoitin

– Mittausvälineet

– n. 2,5 kg kotimaisia isoja omenoita (myös kaneliomenat käy)

– 1 kg hillosokeria

– 0,5 kg valkoista kidesokeria

– 1 rkl kanelia

– 2 rkl sitruunamehua (puristettua)

– 1 dl vettä

20180818_193228.jpg

Ohjeet:

1. Pese omenat, kuori ne ja pilko palasiksi kattilaan (heitä kuoret ja kodat kompostiin).

2. Laita kattila liedelle (kolmoselle) ja kaada sekaan vähäinen vesimäärä.

3. Anna omenien höyrystyä ja pehmetä. Pehmeiden omenien sekaan kaadetaan sokerit, pikkuhiljaa sekoittaen (ettei seokseen tule paakkuja).

4. Ota asteet pois ja sekoita joukkoon kanelimauste ja sitruunamehu. (Sitruuna pidentää ruoan säilyvyysaikaa).

5. Soseuta seos sauvasekoittimella ja anna jäähtyä viileässä paikassa (ei kuitenkaan jääkaapissa).

6. Hillo purkitetaan ilmatiiveihin lasi- tai muovipurkkeihin. Säilyy parhaiten jääkaapissa.

(Mainio mössö Gluteenittomissa viinereissä, eikä taatusti sisällä lisäaineita)

IMG_20180831_103903.jpg

20180820_144238(0).jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *