Ensimmäinen kouluviikko ja matka Belfastiin

Ensimmäinen kouluviikko 14.-18.9.2015 

Ensimmäiset päivät alkoi aika rauhallisissa merkeissä, yritettiin löytää oikeita luokkia, tehtiin sadasmiljoonas englannin kielitesti, kokeiltiin ruokalan ruokia ja tutustuttiin paikalliseen opiskelukulttuuriin. Koulu on tosiaan aika iso, ja ihmisiä on paljon. Ravaan itse muun muassa jatkuvasti koulun toiselta puolelta toiselle, kun oppitunnit vaihtelee tunnin välein. Täällä siis kaikkia aineita on yleensä sen 1h kerrallaan ja maksimissaan 2h putkeen. Aika luksusta ja ehkä hieman turhauttavaa toisaalta kun itse tottunut siihen melkein 3 tuntia putkeen opetustyyliin 😀 Mutta mikäs siinä. Itse käyn kursseja Operations Management, Consumer Psychology, Financial Management, English, French ja Active Market Research. Itselleni nämä kurssit on aika paljon melkein vain kertausta jo opittuun, mutta nämä oli oikeastaan parhaimmat ja lähes ainoat vaihtoehdot 😀

 

Tapasin myös ruokalassa suomalainen lunchladyn, joka on asunut täällä n.30 vuotta 😀 Aika hassua kyllä, suomi oli vähän ruosteessa tädillä mutta Lappeenrannan murre ei ollu kadonnut mihinkään! Tuli aika kotoisa olo hänen kanssa haastellessa. Ruokalasta saa muuten yllättävän syötävää ravintoa, ei tarvitse syyä pelkkiä ranskalaisia ja ranskalaisia kuten monet tai siis kaikki Irlantilaiset syö. Hintaa vaan on 6€ annos, ja arvatkaa jaksanko tehä joka aamu ruuan kouluun..totally noot. Muuten syönkin kotona makaroonia joskus myös tonnikalaa juhlapäivänä. Perus opiskelija siis 😀

 

Sitten päätin helpottaa elämääni ja mennä ja ostaa pyörän. Hintaa tuli 150€ jonka voin lähtiessäni myydä takaisin liikkeeseen josta sen ostin niin 75€. Eli ei paha yksivaihteisesta uudesta rakkaastani. Ainut vaan siinä välillä vähän ärsyttää sen yksi vaihe, kun alamäissä ei voi kun istua ja koittaa olla jäämättä auton alle 😀 Polkeminen ei tule kuuloonkaan. Täällä liikenne on siis vähän hullumpaa mitä Suomessa. Pitää ensinnäkin muistaa ensin katsoa oikealle kun liikenne on tuolla väärällä puolella. Pari kertaa ollu semmonen hups turisti tilanne…Pyöräilijän pitää myös ajaa autotien vasemmassa reunassa ja noudattaa autoilijan sääntöjä. Aluksi oli vähän totuttelemista mutta eiköhän se pikkuhiljaa siitä ala sujua.

img_5682.jpg

 

Belfast & Pohjois-Irlanti 18.-19.9.2015

Loppuviikosta ruettiin suunnittelemaan matkaa Belfastiin tulevalle viikonlopulle ja mie päätin sitten päivää ennen lähtöä hankkia kivan matkaolon, jotta varmasti jaksaa patikoida paikkoja. (2,50€ drinksut Ridleyssä) Kaverit (8 saksalaista + mie) käski olla kunnossa perjantaina aamulla ja tietenkin mie olin! Muista en ollu ihan varma…

 

img_5790_0.jpg

Että semmosta…

img_9484.jpg

Mentiin sitten hostellille ja jätettiin reput sinne ja lähettiin kiertelemään Belfastia ympäri. Mentiin Titanicin tekopaikalle ja melkein meinas itku parahtaa Rosen ja Jackin muistolle. Tai sitten ei kuitenkaan. Hieno paikka kyllä, ja ilma sattui olemaan oikein mainio. 

img_5854_1.jpg

Satuttiin Belfastiin kyllä just oikeena päivänä, koska siellä alko culture night jossa live musiikkia ja ihmisiä oli joka puolella. Sai käyä aina tuopin ostamassa pubista ja mennä ulos kuuntelemaan musiikkia minne vaan mistä tykkäsi. 

img_5734.jpg

Mutta ensin piti leikkiä vähän turistia tietenkin…

Turisteilun jälkeen lähdettiin syömään ja kiertelemään Belfastia, ja käytiin kuuntelemassa eri nurkissa vähän musiikkia. 

img_5751.jpg

img_5768.jpg

img_5786.jpg

img_5778.jpg

Nää piraattirumpalit oli ehottomasti yks lemppareista ja etenkin tämä mies tässä edessä soitti niin tunteella että lopussa oli rumpuki jo ihan veressä :s auuutss mutta siinä tosiaan tunteella hän hakkasi. Alettiin lähtemään takaisin hostellille suht ajoissa, koska seuraavana päivänä oli pitkä päivä edessä Pohjois-Irlantia kiertäen. 

 

Lauantai 19.9.2015

Aamulla lähdettiin siis kohti Giant’s Causewaytä sekä muita kohteita matkan varrella. Bussissa matkaseurana hieman humalainen joukko englantilaisia ja irlantilaisia, jotka en tiiä oliko ne ihan oikeella reissulla kun pubiin halusivat koko ajan. Mutta olihan tosiaan jo lauantai klo: 10.00 niin ehkä se on jo ihan suotavaakin. Ensimmäisenä oli kohteena oli tosiaan Dark Hedges, jossa myös on kuvattu Game Of Thronesin kohtauksia. (muahaha) Mutta joo ne ehkä kuvas ilman bussia keskellä paikkaa sekä miljoonaa turistia xD Where are you John Snow!! 

img_9500.jpg

img_5792.jpg

 

Sitten jatkettiin matkaa Carrick A Rede paikkaan, jossa maisemat oli kyllä hulppeat.

img_9527.jpg

 

img_9556.jpg

img_9558.jpg

Tuolla käveltiin kuuluisalle Rope Bridgelle joka on 30m veden päällä, ja ai jeesus että se oli korkeella varsinkin näin hieman (PALJON) korkeanpaikankammoiselle…Joku stnan torvi rupes vielä hytkymään siinä sillalla että varmasti tiputaan alas sieltä vielä! 😀

img_9551.jpg

img_9592.jpg

img_9617.jpg

Sitten kun oltiin lähössä kävelemään takaisin bussille niin yhtäkkii merestä pulpahti pari delfiiniä, jotka ilmestyy ehkä kerran kuussa tuossa paikassa. Itse ikinä nähnyt tuota otusta joten olihan näkymä aika hieno 🙂

img_9627.jpg

 

Seuraava kohde oli Giant’s Causeway, jossa on siis paljon erikoisia kiviä. Siellä meillä oli vähän enemmän aikaa kierrellä ja katsella maisemia.

img_9668.jpg

img_9671.jpg

img_9742.jpg

img_9761.jpg

Oli kyllä ihana istua ja katsella maisemia, (turisteja) ja olla vaan. Vähän eri näkymät kuin koto Suomessa. 

Matkan viimeinen kohde oli Dunluce Castle, ja pysähdyttiin siis 5 minuutiksi ottamaan kuva siitä, joten hirveästi sitä ei kerennyt katsella 😀 Mutta hieno linna.

img_9774.jpg

Sitten lähdettiinkin takaisin Belfastiin, ja oltiin aika väsyneitä pitkän päivän jälkeen mutta onneksi takapenkin irkut piti huolen että hereillä pysytään xD Matka kaiken kaikkiaan oli kyllä kiva. Välillä tuli saksankieli korvista ulos mutta sitten saivat kuullakin siitä 😀 Suosittelen kohteita kyllä erittäin lämpimästi, ehkä itse tekisin omalla autolla kiertäen jotta on tarpeeksi aikaa nähdä ja ottaa kuvia paikoista. Bussireissu taisi maksaa yhteensä 30€, joten ei se ihan kauhean kallis ollut. 

kulttuuri suosittelen opiskelu matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *