Paistetut vihreät paprikat – pimientos de Padrón
Ihan esimmäisenä, miljoonat kiitokset Tiskivuorenemäntä ja Hannan soppa – teidän vuoksenne löysin kaupasta näitä ihanuuksia. Valmistin eilen iltapalaksi ja äitienpäivän kunniaksi vihreät paprikat, joihin tulee todellakin himo.
Nämä ovat Espajan matkojeni suurin ruokarakkaus, ja miten helposti ne syntyvätkään ihan kotona. Nyt kun näitä vielä saa ihan lähikaupasta, tulee tätä herkkua varmasti tehtyäkin useammin.
Tein reilun satsin, koska tunnen itseni ja hirveän himoni näihin. Muutama jäi, jotka aion kohta napsia naamaani, iltapalaksi tänäänkin.
2 pussia Pardón paprikoita
6 rkl oliiviöljyä
Maldon suolaa
Huuhtele paprikat ja kuivaa ne huolellisesti. Laita öljy pannulle kuumenemaan ja paahda paprikat kunnes ne ovat tummia, vähän jopa mustia ja ryppypintaisia. Sirottele päälle sormisuolaa ja nauti.