Mutkat suoriksi eli maailman helpoin kerroskakku

OriginalPhoto-521718196.979017.jpg

Nyt ei kyllä kakunteko paljon helpommaksi käy! Tässä siis resepti kaikille jotka haluavat vähän oikoa mutkia ja päästä vähemmällä, mutta saada silti tehtyä pöydän komistukseksi mielettömän upean kakun. Meillä juhlavieraat ihastelivat ulkoasua ja kehuivat makua ( itse en kakku voinut maistaa, koska olen maidoton ja gluteeniton, mutta luotan muiden makuun.. ).

Alkuperäinen resepti löytyy ihasta Tiskivuoren emäntäblogista, josta todella usein saan inspiraatiota tekemisiini. Tuosta ohjeesta minä vielä oikaisin, vaikka alkuperäinenkin oli tosi helppo!

OriginalPhoto-521718097.455120.jpg

OriginalPhoto-521718176.363423.jpg

OriginalPhoto-521718187.394268.jpg

Tarvitset läpinäkyvän kulhon johon rakennat tämän kauniin kulhokakun. 

Ostin Lidl:sta valmiita piirakkapohja ja leikkasin ne läpinäkyvän kulhon kokoisiksi. Jos siis ehdit ja jaksat, voit leipoa itse sokerikakkupohjat, mutta tämäkin käy. 

2 Lidl piirakkapohjaa

2 prk Valio kuningatar-vanilja rahkaa

4 dl kermaa 

mansikoita ja kirsikoita 

kostutukseen mehua tms ( käytin simaa, koska pullo oli jäänyt vapusta )

– tarpeen mukaan agavesiirappia, vaniljaa ja sitruunamehua 

– koristeluun mintunlehtiä

 

– Painele sokerikakkupohja/piirakkapohja kulhon pohjalle ja kostuta se valitsemallasi mehulla tms.- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maustettu rahka. Sekoita ja mausta halutessasi vielä agavesiirapilla, vaniljalla ja sitruunalla. – Levitä pohjan päälle reilu kerros kermavaahto-rahkaa ja lisää marjat päälle. Laita reunoille puolikkaat mansikat koristeiksi ja keskelle mansikkaa ja kirsikkaa paloina. – Tee toinen kerros sanalla tavalla eli kakkupohja, kostutus, vaahto ja marjat. – Koristele lopuksi kakku reilulla marjakerroksella ja mintunlehdillä

Valmis!

Koti Ruoka ja juoma DIY