Gluteenittomat, maidottomat ja munattomat vohvelit
Ostimme tyttäremme synttäreitä ajatellen ihan extempore hankintana halvan vohveliraudan. Tarkoituksena oli tehdä paljon vohveleita suolaisilla ja makeilla täytteillä. No, meillä oli niin paljon kaikkea tarjottavaa että vohvelit jäivät tekemättä, mutta rauta jäi odottamaan testausta.
Tänään päätimme herkutella sunnuntai-illan kunniaksi. 3-vuotias söi vohvelit sellaisenaan ilman täytteitä iltapalaksi ja veti lusikalla mustikat jälkiruoaksi. Ihan hyvä iltapala.
Taikina:
1 prk kookosmaitoa
n. 0,5 dl vissyä
3 dl Viljatuotteen gluteetitonta jauhoseosta
1 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
aitovaniljajauhetta
kardemummaa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota 5-10 min ennen paistamista.
Tarjoile vohvelit maun mukaan joka suolaisten -tai makeiden herkkujen kanssa. Minulle maistui mustikat, banaani, mansikkahillo, maapähkinävoi ja agavesiirappi akuuttiin makeannälkään.