Melkein kaiketon omppupiiras
Päivä kotitoimistolla. Laitoin lapsille ruoan valmiiksi ja halusin ilahduttaa heitä ja koko perhettä jälkkärillä. Se kun ei ole meillä mitenkään jokapäiväistä.
Makeanhimo on vaivannut minua jo monta päivää, joten pääsyin tekemään piiraan, jota voin sitten itsekin syödä. Ohje on siis maidoton, gluteeniton ( lorauksen kaurakermaa piiraan päältä voi jättää hyvin pois ) ja kananmunaton.
Superhelppo, meganopea ja hyvänmakuinen omppupiirakka syntyi näin
Pohja:
1 kypsä banaani
200 g Vuohelan Herkku / Farina piirasjauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl riisimaitoa
n. 1/2 dl juoksevaa maidotonta margariinia
Päälle:
omenoita, kanelia ja vaniljasokeria
( loraus kaurakermaa ja margariinia )
Painele haarukalla banaani sileäksi ja sekoita siihen riisimaito. Lisää tämän jälkeen jauhoseos ja leivinjauhe. Lopuksi lorauta sekaan juokseva margariini. Sekoita hyvin.
Kaada piirakkaseos voideltuun reunalliseen uunivuokaan. Lado päälle omppusiivut, lorauta halutessasi päälle kaurakermaa ja juoksevaa margariinia. Sirottele lopuksi päälle kanelia ja vaniljasokrua ja laita uuniin 200 C noin 30 min.
Nauti!!