Sitruuna-kookosraakakakku

17626618_10154623400404075_2963372208175651619_n.jpg

Rakastan raakakakkuja! Koska olen imetysdieetillä ja pyrin välttämään sokeria ( aiheuttaa vauvalle limaa ), taltutan makeanhimoani raakakakuilla ja raakasuklaalla lähes päivittäin.

Suuni on tottunut tällaiseen makeaan, joten en oikeastaan kaipaa ”oikeita kakkuja” tai muita leivonnaisia. Jumiudun helposti tekemään raakakakut samalla kaavalla, mutta nyt kaivoin tämän Karitan sitruunaleivos -reseptin netistä esiin ja tein siitä kakun. Edellisen kerran valmistin samaa herkkua jouluksi. Muutin ihan pari juttua reseptistä, alkuperäinen löytyy tuolta edellisen linkin takaa.

Kivaa vaihtelua tässä kakussa oli, ettei siihen tullut lainkaan pähkinää. Tämä herkku on täydellinen kaikille, jotka rakastavat kookosta.

Pohja:

2 dl Medjool-taateleita 
2 rkl sulatettua kookosöljyä ( laitoin itse hieman reiluja ruokalusikallisia ja vähempi olisi riittänyt.. )
2 dl kookoshiutaleita 
ripaus laadukasta suolaa

Täyte:

1 tölkki kookosmaitoa ( minun makuuni Pirkka on parasta )
1,5 dl raakakaakaovoita sulatettuna 
1 sitruunan mehu ja 1/2 sitruunan kuori ( mielellään luomu )
½ tl vaniljauutetta
2–3 rkl agavesiirappia tai hunajaa
ripaus laadukasta suolaa
1 rkl psylliumkuitua

kurkumaa ja hunajaa/siirappia koristeluun

Poista taateleista kivet. Laita blenderiin taatelit, kookosöljy, kookoshiutaleet ja ripaus suolaa. Sekoita kunnes massa on sopivan jäykkää. Vuoraa pieni irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele massa pohjalle. Laita kakkupohja pakastimeen jähmettymään.

Vaahdota jääkaappikylmä kookosmaito ( valkoinen kova osa ) kookoskermavaahdoksi. Sulata sillävälin kaakaovoi ja jäähdytä viileäksi. Lisää kookoskermavaahtoon kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada osa vaahdosta pakastimesta otetun pohjan päälle. Lisää pieneen osaan massaa kurkumaa ja sekoita. Lisää lopuksi keltainen vaahto ja sekoita kuvioiksi. Voit koristella kakkua vielä hunajalla tai siirapilla.

Pakasta kakkua vähintään 2 tuntia ja nauti. Jos teet kakun edellisenä päivänä, ota se sulamaan noin tunti ennen tarjoilua.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY