Suklaaraakakakku

FullSizeRender-6.jpg

Tein vapun brunssipöytään raakakakun, joka maistui ihanalle. Raikkaalle, sopivan suklaiselle, eikä liian makealle. Joskus onnistun tekemään sellaisen kakun, jota haluan tehdä toisenkin kerran, tämä oli nyt sellainen.

pohja:

n. 1,5 dl pähkinäsekoitusta

n. 1,5 dl taateleita

ripaus laatusuolaa

loraus agavesiirapia

täyte:

2 pehmeää avokadoa

1 pieni pehmeä banaani

1/2 dl raakakaakaojauhetta

1/2 dl kaakaovoita sulatettuna

3 rkl kookosöljyä sulatettuna

vaniljaa

agavesiirappia

1 Pirkka kookosmaitopurkin kovettunut osa vaahdotettuna kookoskermavaahdoksi

 

Liota pähkinät ja taatelit, aja sitten ne tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Laita maun mukaan loraus agavesiirappia ja ripaus suolaa. Tykkään jättää pohjaan vähän purutuntumaa, mutta tämä on tietenkin makuasia. Vuoraa pieni irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele massa pohjalle. Laita se pakastimeen siksi aikaa kun teet täytteen.

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa ja anna jäähtyä tämän jälkeen. Laita avokadot ja banaani, kaakaojauhe, agavesiirappi ja vanilja shakeriin ja surauta tasaiseksi. Lisää tarpeen mukaan kaakaojauhetta, jos mielit suklaisempaa makua. Vaahdota kookosmaito kermavaahdoksi ja mausta vaniljalla. Lisää kermavaahto suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Mausta vielä lopuksi halutessasi lisää vaniljalla ja agavesiirapilla.

Kaada seos pakastetun pohjan päälle, kelmuta kakkuvuoka ja laita se pakastimeen. Anna kakun olla pakkasessa vähintään 2-3 tuntia, mutta mielellään yön yli. Sulata rauhassa  huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Koristele kakku passionhedelmällä ja marjoilla.

 

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.