Täydellinen raakapasta

Sain maistaa tätä ihanaa raakapastaa ensimmäisen kerran ystäväni Jannan luona. Sitten tein sitä kerran, toisen kerran alkuruoaksi rapujuhliin ja unohdin koko herkun! Nyt saimme jättimäisen kesäkurpitsan ystävältämme, ja kun aloin miettimään mitä kaikkea siitä voisi valmistaa, muistin tämän reseptin.

Tämän voi siis valmistaa täysin vegaanisena, maidottomana ja gluteenittonana. Jos mielii parmesaania ruokaansa, sitä voi todellakin siihen lisätä, mutta ruoka toimii mainioisti ilmankin.

Tällä kertaa laitoin valmiin ruoan päälle ilmakuivattua kinkkua, mutta ruoka toimii ihan sellaisenaankin.

OriginalPhoto-525347978.092123.jpg

porkkanaakesäkurpitsaakirsikkatomaattejaavokadoa
pestokastike:

  •  cashewpähkinöitä
  • basilikaa
  • lehtikaalia
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • mustapippuria
  • suolaa
  • agavesiirappia

OriginalPhoto-525345878.286915.jpg

OriginalPhoto-525345932.284271.jpg

OriginalPhoto-525346717.289399.jpg

 

Raasta kuorimaveitsellä porkkanat ja kesäkurpitsa suikaleiksi.

Laita porkkanasuikaleet kylmään veteen siksi aikaa kun kasaat annoksen.

Laita kaikki peston ainesosat tehosekoittimeen ja aja massa sopivaksi. ( Jos tykkäät juustosta, lisää sekaan myös parmesaania tai pecorinoa ). Tein pestosta aika sileää, mutta rouheampikin toimii hyvin.

Sekoita porkkanat, kesäkurpitsat ja pesto. ( Jos haluat, voit myös kevyesti kypsentää porkkanat ja kesäkurpitsat niin, että laitat ne lävikköön ja kaadat päälle kuuman veden. ) Makuasia, molemmat toimii.

Lisää joukkoon avokado ja puolitetut kirsikkatomaatit. Ripottele salaatin/pastan päälle vielä cashewpähkinöitä  (ja parmesanlastuja ).

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta DIY