Travel

DSC_2431.JPG

Tukholmassa ehdottomasti täytyi päästä käymään Rosendalsin puutarhassa. Tämä idyllinen kahvila ja puutarha täytyy aika katsastaa, jos Tukholmassa sattuu vierailemaan kesällä. Tällä kertaa meillä oli vielä todella lyhyt matka Djurgårdeniin, sillä pääsimme hotellimme vieressä olevasta laiturista lautalla lahden toiselle puolelle kahdessa minuutissa. Tämä hyvä lauttayhteys oli yksi syy, että valitsimme juuri tämän hotellin. Hotelliamme esittelin teille tarkemmin tässä Hotels -jutussa. Aivan laiturin vieressä on ihana merellinen ravintola J, jossa illastimme matkamme ensimmäisenä iltana. Ravintolasta voit lukea lisää tästä Travel -jutusta.

DSC_2425.JPG

DSC_2428.JPG

DSC_2470.JPG

DSC_2442.JPG

Kasvihuoneissa ja ulkona voi ihastella kukkien loistoa!

DSC_2436.JPG

DSC_2439.JPG

DSC_2434.JPG

Puutarhasta löytyy myös ihana kauppa, jossa myydään puutarhalla leivottuja leipiä ja leivonnaisia sekä tuoreita vihanneksia. Näiden lisäksi kaupassa on myynnissä runsaasti erilaisia ruokatarvikkeita, keramiikkaa, kirjoja ja paljon muuta kotiinvietävää. 

DSC_2447.JPG

DSC_2449.JPG

DSC_2446.JPG

DSC_2453.JPG

Kahvilasta löytyy kaikkea herkullista jälkiruuista luonasruokiin. Ruuan voi mennä nauttimaan puutarhan terassille tai ottaa mukaan läheiselle nurmikkoalueelle. Kahvilan yhteydessä on myös mahdollisuus syödä sisällä, mutta kesällä asiakkaat kyllä suosivat viihtyisää puutarhaa. Kahvila toimii itsepalveluperiaatteella, myöskään pöytävarauksia ei oteta vastaan. Myös omat tiskit ja roskat pitää muistaa viedä pois.

DSC_2468.JPG

DSC_2456.JPG

DSC_2465.JPG

Hieman kauempana terassilta on idyllinen nurmikkokenttä, jossa on omenapuiden alle sijoitettu pöytäryhmiä. Tänne paikallisetkin tulevat piknikille kesäisin. Omenapuun varjon alla on mukavaa nauttia luonasta tai juoda virkistävää juomaa. Itse evääksi ostin puutarhan kaupalta mustikkajäätelöä ja raparperinektariinia. Tänne kannattaa ehdottomasti mennä nauttimaan kauniista kesäpäivästä!

DSC_2461.JPG

DSC_2463.JPG

Aivan puutarhan vieressä sijaitsee myös Rosendalin linna, jos päiväretkeen haluaa yhdistää myös hiukan nähtävyyksiä ja Ruotsin historiaa.

DSC_2430.JPG

 

koti sisustus ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (4)
 1. Kuvista tuli vähän mieleen Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha – oletko käynyt siellä koskaan? Ulkopuutarhassa saa käydä kesäisin myös piknikillä, tosin tänä kesänä ulkopuutarha on suljettuna 15.8. asti, mutta kyllähän sen jälkeenkin vielä ehtii. Ja sisällä kasvihuoneissa on hieno tunnelma myös talvella.

  1. Hei Kristina!

   Tuolla kannattaa ehdottomasti vierailla, jos viettää pitemmän aikaa Tukholmassa. Kaisaniemessä olen varmaan joskus vieraillut, mutta ehdottomasti pitäisi käydä siellä jälleen. Kiva kun muistutit asiasta!

 2. Ihana paikka kyllä! <3 Djurgården!

  Jepsukka

  1. Hei Jepsukka!

   Kesäpäivän viettoon kyllä oivallinen paikka! Tällä kertaa oli myös mukava saapua hieman eri reittiä. Oli kiva kävellä rantaa pitkin ja ihastella mahtavia huviloita. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *