Alku

Ensimmäinen viikko melkein jo takana. Viikko lähti käytiin pienten vastoinkäymisten saattelemana, mutta en onneksi lannistunut.

 

38f4eb467fd12459749487ad223a5c8b.jpg

kuva

 

Maanantaina olin päättänyt lähteä kauppaan kävellen, vaikka pihassa seisoi (lainassa ollut) auto. Lämpömittari näytti jotakuinkin -20°C, joten voitte kuvitella houkutuksen istua autoon olleen suuri. Pienen tsemppailun jälkeen lähdin kuitenkin kävelemään lähikauppaan.

Oli jo maanantai ja pyhät ohi, joten oletin kaupan valikoiman olevan jo ihan kunnossa. Mutta ei. Siellä ei ollut banaania, ei punaista paprikaa, ei lohifilettä, ei hirssihiutaleita. Noin kolmasosa ostoslistallani olleista tuotteista puuttui kaupasta kokonaan. Onneksi minulla oli pakastimessa keittoa, joten jätin suunnitellun ruoan seuraavalle päivälle ja uuden kauppareissun varaan.

Aloin pitää ruoka- ja liikuntapäiväkirjaa, ja tämä viikko on näyttänyt oikeastaan aika hyvältä. Olen syönyt mm. kasvissosekeittoa, lohta, uunikasviksia, lantturanskalaisia, savuporokeittoa ja munakasta. Ihan mallikkaasi mennyt siis! Olen myös kokeillut muutamia uusia reseptejä; olen tehnyt mansikkasmoothien (vaatii hieman jatkokehittelyä) ja parsakaalipötköjä (ei ehkä enää uusiksi).

 

Paino

Liikuntaa en pahemmin ole harrastanut. Maanantaina tein tuon vajaan parin kilsan lenkin kauppaan ja takaisin, vastaavanlaisen tein perjantaina. Toisaalta, sehän se ajatukseni olikin: lisätä liikuntaa arjessa ja pikkuhiljaa oppia harrastamaan enemmän. Harvoin tällaisina vielä-lähes-lomaviikkoina on tullut noinkaan paljon liikuttua.

Maanantaina vaaka näytti 96,2 kiloa. Olin positiivisesti yllättynyt, sillä odotin paria kiloa enemmän. Kirjaan painoni ylös yleensä kerran, korkeintaan kaksi viikossa. Olen viikon mittaan tehnyt kuitenkin hieman epävirallisia puntarointeja ja hyvältä kyllä näyttää! Tästä se lähtee.

Viikon suurin ongelma tulee olemaan tämä ilta. Menen katsomaan yhtä keikkaa ja kaljaa tulee kyllä otettua. En kuitenkaan aio soimata itseäni siitä, se on normalia nuoren ihmisen elämää. Suurin ongelma on se roskaruoka, mitä yöllä tekee mieli ja luultavasti käynkin ostamassa. Pitäisi ehkä käydä ostamassa ennen iltaa jääkaappiin jotain ei ihan niin epäterveellistä, jota voisi yöllä lämmittää.

 

Viimeisin positiivinen huomio: 

kahvi maistui ällöttävän makealta sokerin kanssa. En siis normaalisti käytä kahvissa sokeria, mutta kahvilasta ostamiini erikoiskahveihin sitä laitan. Haluan nautinnon olevan täydellinen, kun kerrankin pistän aivan liian monta euroa yhteen kahviin. En edes kovin usein juo kahvilakahveja. Tänään kuitenkin take away -latteeni kaatama sokeripussi teki juomasta aivan liian makeaa. Näinkö nopeasti se sokerista vieroittuminen tapahtuu?

 

hyvinvointi terveys liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *