Niin se vuosi vierähti Australiassa

Näin se vuosi vierähti täällä Australiassa. Jestas miten nopeasti aika meni! Toisaalta tuntuu, että tästä vuodesta (tänä vuonna) meni ihan sumussa sellainen 4kk – coronasta johtuen. Ja siis apua jos mun olisi nyt pitänyt lähteä Suomeen takas. En kyllä olisi saanut melkein mitään irti tästä vuodesta 😀 En oo nähnyt Australiaa melkein yhtään, oon asunut 9kk tästä vuodesta Gold Coastilla ja 3 kk asuin NSW:ssä. Olen käynyt Byron Bay:ssä pikaisesti kaksi kertaa ja viime viikolla kävin ensimmäistä kertaa Brisbane:ssä. Tuossa oikeastaan on mun reissut lolzz. No onneksi nyt uuden viisumin myötä mulla on aikaa nähdä Australiaa tuonne kesäkuuhun 2022 asti.

Muutin siis takaisin Gold Coastille, koska aloin opiskelemaan. Opiskelen kaksi eri tutkintoa, ensiksi Certificate 3 in Fitness joka on ryhmäliikunnan ohjaaja tutkinto, tämä kestää 6kk. Tämän jälkeen otin vähän vapaata tutkintojen väliin, enkä opiskele 8 viikkoon kun tämä tutkinto loppuu. Huhtikuun alussa alkaa sitten toinen tutkinto joka on Certificate 4 in Fitness eli Personal Trainer ja tämä kestää vuoden. Valmistua pitäisi siis huhtikuussa 2022. Koulu on aika lähellä, ratikalla sellainen 7minuuttia tai kävellen puolisen tuntia. Kun aloitin koulun ja meillä oli ensimmäinen kurssi, ensimmäinen ajatus oli että ”ei hemmetti mihin oon rahani pistänyt”… Täällä monessa koulussa ainakin näissä kansainvälisissä kouluissa, koulun voi aloittaa milloin vain. Yleensä kerran kuukaudessa on aloituspäivä, eli alotat siitä kurssista mikä sitten sattuukin sille aloituspäivälle. Se kurssi mikä alkoi kun mä alotin oli yllättävän vaikea ja aivan hemmetisti hommaa tehtäväksi 3 viikon aikana. No onneksi siitä kurssista selvittiin ja seuraava kurssi oli anatomia, mistä mielestäni koko tämä tutkinto pitäisi aloittaa. Tää kurssi loppu just viikko sit ja oli tosi mielenkiintoinen ja vain yks tehtävä piti tehdä. Alkoi tuntumaan, että jes tää koulu onkin kivaa – ja myös meille tuli tosi hyvä uusi opettaja joka oikeasti opetti. Eli nyt hyvät fiilikset koulusta kyl tällä hetkellä!

Kun muutin tänne takas mulle tuli aika paha ahdistus-/masennus kausi. Mut onneksi siitäkin selvittiin 😀 Australian talvi ei kyllä myöskään oikeen sovi mulle haha. Varsinkin kun ei ollut töitä ja koulua harvoin, niin ei ollut mitään tekemistä. Säät huonot ei voi mennä rannalle, kylmä, sataa… niin kököttelin yksinään kotona. Oli todella tylsää! Onneksi säät alkoi tossa kuukausi sitten paranemaan ja on päässyt taas biitsille! Täällä alkoi siis kevät 1.9.Ja ihanaa, että nyt voi taas pitää kesäisempiä vaatteita eikä tarvii koko aika kulkea farkuissa, takissa ja villapaidassa – eikä tarvitse nukkua hupparin, villasukkien ja lökäreiden kanssa ja silti palella 😀

Haluisin hirveästi päästä käymään Macleanissä, mutta QLD rajat on kiinni taas ja tällä kertaa niin kiinni, että edes QLD asukkaat eivät pääse tänne takas ellei tee oma kustanteisen 2 viikon karanteenin hotellissa. Eli täältä ei nyt lähetä yhtään mihinkään. Australiassa on vieläkin aika kovat rajoitukset meneillään. Siis mietin just, että hitsi täällä on ollu rajoitukset maaliskuusta asti eli  7kk. Tottakai joissain osavaltioissa on hellitty ja eletään aika normaalia elämää. Mutta edelleen Australian sisäisien valtioiden rajat on kiinni – eli matkustaminen Australian sisällä ei onnistu – ellet tee karanteenia. Itsehän haluisin päästä moikkaa mun kaveria Perthiin, mutta saa nähdä koska pääsee. Varmaan ensi vuonna. Ja saa nähdä koska Australia avaa maansa rajat…. mulla on ihan hirveä Suomi ikävä. Ja kun ei ole mitään hajua, koska pääsen käymään Suomessa. Niin kauan ku Australia pitää rajansa kiinni, ei ole Suomeen menemistä. Jossain on huhu, että ensi Suomen kesänä (Aussin talvena) ehkä pääsisi matkustamaan overseas… tai sitten vasta kun rokote on keksitty. Who knows…Olisin tullut käymään Suomessa nyt jouluna mutta eihhh. Toisaalta on hirveä ajatella, että JOS pääsen ensi kesänä matkustamaan Suomeen, niin siitä on 2 vuotta kun lähdin Suomesta. KAKSI VUOTTA, KUN OLEN VIIMEKSI NÄHNYT MUN OMAN ÄIDIN! En halua ees ajatella asiaa, kun alkaa itkettää – ikävä on suuri ja suurempi, koska ei tiedä tosiaan koska Suomeen pääsee. Toki täältä pääsee pois, mutta takaisin tulemista ei ole 😀 Välillä musta tuntuu, että nää rajoitukset on täällä vähän pikkasen liikaa…7kk rajoituksia. Victorian osavaltion ymmärrän, kun sinne tuli todella paha toinen aalto – mutta nyt onneksi sielläkin caset laskenut tosi paljon. No toivotaan, että kohta nämä hellittäisi ja avaisi edes maan sisäiset rajat, jotta ihmiset pääsisivät matkustamaan, töihin, näkemään perhettä sekä ystäviä ym.

No se koronasta, voisin kirjoittaa siitä ihan oman postauksen – olisi paljon sanottavaa Australiasta ja koronasta 😀

Kävin tossa elokuun alussa H&M:llä juttelemassa myymäläpäällikön kanssa ja kertomassa (jälleen), että haluaisin työskennellä täällä taas ja olen saamassa opiskelija viisumini elokuun lopussa, joten pystyn tulemaan takaisin tähän liikkeeseen. No hän sanoi, että tällä hetkellä he eivät voi palkkaa, koska palkkasi juuri 2 ihmistä (kun kaksi ihmistä lähti veke), mutta sanoi että olen listalla seuraavana, kun he saavat taas palkkaa lisää henkilöitä. Mulla on koko aika ollut fiilis, että saan kyllä ton työn takasin jossain vaiheessa. No nyt syyskuun puoliväli menossa, eikä vieläkään kuulunut mitään niin mietin juuri eilen aamulla, että nyt pitää alkaa pistää kunnolla hakemuksia muualle – lähinnä noita Christmas Casual paikkoja auennut paljon nyt. MUTTA eilen illalla kun olin treffeillä, otin puhelimen laukusta ja katoin että H&M on soittanut. Tiesin heti, että he tarjoavat töitä koska miksi muuten soittaisivat mulle. No sanoin treffi kumppanilleni, että anteeksi nyt on kyllä pakko soittaa heti takasin ja soitin ja niinhän se oli – he haluavat mut takaisin töihin! Siis kiljuin niin paljon ja olin niin onnessaan, että en ihmettele jos säikytin sen miehen ja ei halua nähdä uusiksi 😀 Mutta tosiaan saan ihan tunti sopparin, enkä 0-tuntista casual sopparia ja työt alkaa 3 viikon päästä – ai että mä olen onnellinen!

Taas tuntuu, että elämä alkaa taas rullaamaan täällä 😀

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *