Raflatiimi koulutus
Barona Horecan kautta pääsee aika mielenkiintoiseen koulutukseen, mikäli sinulla ei ole ravintola-alan taustaa – nimittäin Raflatiimi koulutukseen!
Koulutuksen tarkoituksena on siis kouluttaa sinut mahtavaksi salipuolen työntekijäksi! Ja kyllä – koulutukseen pääsee ilman alan kokemusta, mutta kunhan asenne on oikea 😉
Itselläni ei ole lähestulkoon mitään horeca-alan taustaa (okei 17-vuotiaana Finnkinossa myin poppareita ja limuja…), vaan lähinnä työkokemukseni on kaupan alalta sekä toimistotöistä.
Päätin kysästä esimieheltäni olisiko mitään mahdollisuutta osallistua tähän koulutukseen, jotta saisin tietoa ravintola-alasta ja oppisin ainakin sitten ne perusasiat. Onneksi tämä onnistui ja eilen suuntasin kohti ensimmäistä koulutuspäivää ravintola Kappeliin. Aluksi kävimme läpi teoriaa ja kerrottiin ylipäätänsä millainen ravintola-ala on ja tämän jälkeen treenasimme sitten miten kantaa lautasia, miten misata (eli esivalmistaa), miten kantaa lasitorneja (eli blokkausta = keräämistä) ja miten kantaa tarjotinta täynnä juomalaseja. Yllätyin kuinka hyvin nämä sujui, koska pelkäsin että heti kun kantaa enemmän tippuu astiat lattialle – mutta onneksi ei 😀 Kävimme myös läpi mitä varastoista yleensä löytyy ja mitä baarin takaata löytyy. Ainakin jäi mieleen, että jäät otetaan aina kauhalla ei lasilla suoraan ja muistetaan sanoa aina ”takana” , jos on jonkun takana – jotta säästymme turhalta sotkulta. Ainut mitä huomasin melkein heti astioita kantaessa, että ranteet kipeyty suht nopeasti, mutta onneksi kuulema ranteet vahvistuu ajan mittaan 🙂
Tänään on päivä nro 2 ja katsotaan mitä kaikkea kivaa tänään oppii! 🙂