”Saikkupäivät”

Olen viettänyt nyt kaksi päivää kotona sängyssä katsellen eri dokumentteja ja nukkunut.

Lähdin eilen aamulla aamupalalle ja olin suunnitellut meneväni suoraan biitsille tämän jälkeen. Kun pääsin biitsille aloin voimaa todella huonosti, heikotti ja väsytti. Tuntu, että energiat menivät yhtäkkiä 100 -> 0. Päätin käynnistää skobani uusiksi ja suuntaa kohti kotia. Hetken oltua kotona, tunsin kuinka kuume nousee ja vatsa oli sekaisin. Sain kotiinkuljetuksella hiilijauhetta yhdeltä suomalaiselta naiselta, joka asuu täällä. Kuulemma tuo jauhe tepsii erittäin nopeasti. Kulaus lämmintä hiilijauhetta kiduksiin ja toivoen, että vatsa toimii tämän jälkeen normaalisti – ja niin se toimikin. Ainut vain, että kuume ei lähtenyt vaan vietin koko päivän sängyssä. Olin jo varma, että kuume laski illalla 19 aikaan kun olo oli tosi hyvä, mutta tunnin päästä tunsin kuinka kuuma aalto taas hyökkäsi kehooni. Yö olikin tuskaisen hikinen!

Heräsin aamulla 7.30 ja tunsin, että oloni on jo parempi. Olin todennäköisesti hikoillut kuumeen pois yöllä – ainakin vaatteiden perusteella 😀 Kävin suihkussa ja lähdin aamupalalle, koska olin syönyt eilen vain aamupalan, leipää ja pari banaania. Tunsin kuinka kehoni tarvitsi ruokaa ja energiaa. Päästyäni Rise and Shine kahvilaan tilasin tuoreen kookosveden (tämä myös hyvä apu kaikkiin vaivoihin vatsakivuista – auringonpistokseen ym.!) ja hedelmiä sekä munakokkelia. Sain juotua kookosveden ja syötyä hedelmät ja puolet munista – sitten alkoi taas heikottaa. Skoba alle ja takaisin kämpille. Taisi olla tuo 5 minuutin ajomatka aamupalalle liian rankka 😀 Olin aivan uupunut kun pääsin kotiin takaisin ja nukahdin heti kahdeksi tunniksi.

Aurinko on paistanut tänään koko päivän ja olen tuota kaunista ilmaa katsonut ikkunasta. Kuuntelin kehoani ja tiedostan, että se tarvii vielä lepoa – joten olen maannut myös tämän päivän sängyssä. Energiatasot ovat tällä hetkellä aika alhaalla. Olen yrittänyt juoda nesteitä tosi paljon, tuon hikoilun takia. On mennyt C-vitamiinijuomia, vettä sekä pocaria. Pocari on siis juoma missä on kaikkia elektrolyyttejä, magnesium, kalsium ym. Sain myös syötyä päivällä croissantin ja banaanin. Kunpa saisi vain jonkun energiapistoksen suoraan suoneen ja olisi taas normi kunnossa 😀 No ehkä huomenna olo on jo normaali 🙂

Sairastun aina reissussa, joten tämä ei ole minulle todellakaan uutta. Ainakin olen aina flunssassa tai sitten on ongelmia vatsan kanssa. Harvoin kyllä kuumetta tulee. Ja ihmettelinkin mistä tämä kuume nyt yhtäkkiä tuli… Minulla oli sunnuntaina lämpöä 37,2 ja olen sen jälkeen käynyt treenaamassa ja Yin Yogassa – mietin laukasiko yogassa joku tämän. Vai tahtoiko kehoni puhdistautua kaikesta 3,5 viikon dokaamisesta ja valvomisesta 😀 Who knows! Naapurissani asuu indonesialainen tyttö tai siis tässä meidän ihanassa rivitalo kompleksissa ja hän sanoi, että voi myös johtua tästä säätä kun on ollut erittäin kuumaa nyt, sitten yhtäkkiä tosi viileetä (iltaisin farkut ja neule päällä), sitten taas kuuma ja sitten ollu kylmä tuuli ja sadetta… No enivei toivon, että tämä oli nyt tässä ja pääsisi taas tekemään juttuja eikä tarvitsisi makaa täällä kotona sängyssä 🙂

Hyvä juttu minkä olen myös huomannut täällä Canggussa, niin on tullut paljon lääkäriasemia ympäriinsä. Täällä meinaa tämä liikenne ja ruuhkat ovat ihan järkkyjä, niin jos esim. ambulanssin pitäisi jostain kaukaa päästä jonnekki siinä menisi ikuisuus. Siis todella hyvä, että ovat avanneet näitä lääkäri pisteitä/ambulanssi sinne ja tänne – niin ihmiset saavat helposti apua 🙂 Myös Balille on tullut pari tällaista ”IV drop” yritystä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että voit kutsua asunnollesi sairaanhoitajat jotka laittavat sinut tiputukseen. Heillä on erilaisia vaihtoehtoja; anti-aging, balibelly, hangover cure, food poisoning recovery etc. Hinnat alkaa 60 eurosta. Instagramissa löytyvät: The Dose Bali ja Hungover Lounge Bali. Jos tämä oloni olisi jatkunut, niin olisin todennäköisesti tilannut tuollaisen kotiin. En kummiskaan ole ollut siinä kunnossa, että sairaalaan olisi pitänyt mennä. Mutta mielellään sitä maksaa 60e siitä, että saat itsesi kuntoon eikä tarvitse poistua kotoota. Olen lukenut paljon hyviä palautteita noista hoidoista.

Mutta nyt taidan ottaa päivän toiset päikkärit ja toivottavasti illalla saisin jo kunnon ruokaa alas 🙂

hyvinvointi mieli terveys matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *