It’s a wrap.

Puuuuh. Vaatteet saatiin äidin ja miehen avustuksella pakettiin ja siirrettyä meidän normaaliksi tarkoitettuun vaatehuoneeseen, joka tästä lähin toimii Vaatetaivas -nimellä. 

Mielentila on ehkä järkyttynyt. Nopeasti laskettuna kaapissa seisoo suuren rahasumman edestä tavaraa. Tähän päivään saakka olen naureskellut, että noo onhan näitä tullut ostettua, mutta koskaan edes muuttaessa en ole kerännyt vaatteita näin konkreettisesti kasaan. Ehkä siksi, että muuttaminen nyt pääasiallisesti on hauskaa ja jännittävää, vaatteita ei yleensä viedä kerralla ja lisäksi sitä on aina jaksanut naureskella, ettei taida kaapit riittää. 

Nyt kun katson asiaa kriittisemmin olen hämmentynyt ja noloissani. Voin kävellä kaksi kuukautta joka päivä eri housut jalassa. Kaksi kuukautta eri neule päällä. Reilusti yli puoli vuotta menisi eri t-paidassa tai pitkähihaisessa taikka topissa. Käytännössä voisin vaihtaa yläosan vuoden jokaisena päivänä käyttämättä kertaakaan samaa vaatetta kahdesti. Melkein kaksi kuukautta eri hatulla tai pipolla. Mitä ihmettä! 

Huomenna lyön tarkemman listauksen laskelmistani ja rahallisen arvion kuluttamastani rahasta vaatteisiin. 

Rakastan edelleen osaa vaatteistani kovasti ja uskon, että farkkukokoelmani ei esimerkiksi hirveästi pienene. Kuitenkin alan tajuamaan, että rahaa voisin todellakin säästää ja helposti. 

IMG_0989.jpg

IMG_0988.jpg

Haluan edelleenkin painottaa, että tarkoitukseni ei todellakaan ole leveillä tai kerskua että mullapa onkin näin paljon vaatteita vaan konkreettisesti pysähtyä miettimään tätä kuluttamista muodin nimissä. Tiedän, että useilla ihmisillä on vaatteita hurjan paljon enemmän. Kuitenkin koko työelämäni kampaamoalan yrittäjänä töitä tehneenä tiedän miksi säästötiliä ei ole päässyt syntymään.

Uskon jatkossakin istuvani tuntikaupalla katsomassa Street Style kuvia ja muotiviikkojen taltiointeja sekä kerään ulkomaalaisia muotilehtiä..(mitä niitäkin on parisensataa)..Mutta toivon, että suhteeni ostamiseen ja vaatteiden laatuun sekä alkuperään muuttuu.

Nyt heitän jalat kohti kattoa ja heitän aivot narikkaan. Huomenna on perjantai ja viikonloppu on jo ovella ystäväiset! 🙂

muoti trendit mieli sisustus
Kommentit (5)
 1. Mikä mahtava blogi-idea! Tuota vaate-päivässä- ideaa näki haasteen muodossa jokin aika sitten (vai onkohan siitä jo vuosi-parikin?) pyörivän blogimaailmassa, mutta että näin kauan (blogihaaste kesti kuukauden)  saa seurata prjektia: Mahtavaa!

  Todellakin, toivotan onnea!

  1. Ja toki toivon näkeväni myös sellaisia päivä, kun et otakaan säilöstä mitään tai kuinka pitkälle muistat, mitä kaikkea kaapista löytyykään 😉

   1. Kiitos onnentoivotuksista! Tiedän, että tulee olemaan erittäin vaikeaa (mutta toivottavasti ei mahdotonta) vältellä vaatekauppoja ja alennusmyyntejä. Voin myös kuvitella, että aika piankin sitä huomaa pärjäävänsä vähällä..

    On mielekiintoista nähdä rakastuuko sitä vielä vanhoihin kuteisiin uudelleen vai jääkö iso osa pusseihin odottamaan uutta sijoituspaikkaansa.

    Selvennän vielä huomenna sääntöni tarkemmin mutta on tämä kyllä jännää! Mukava saada ihmisiä kanssaelämään tätä muutosta!

    1. Ja jos saa toivoa, niin lisäisitkö sivupalkin asetuksista sen arkiston tuonne näkyviin, niin pystyy selailemaan aiempia kirjoituksia. Vai oliko tämä ensimmäisesi?

     Joka tapauksessa: Sydämellisesti tervetuloa Lilyyn!

     1. Aaa! Kiitos, en olisikkaan itse huomannut! 

       

      Ja kiitos! On tähän asti ollut vallan lämmin vastaanotto! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *